Да пријавам негативен тест. Више срече други пут. Да прашам, поднесувањето до фонд за втор пат е 6 месеци, или може порано да поднесам на пример 5 месеци (па нели и онака се чека одговор 3-4 недели); а за 6 месеци да се отпочне постапка? Друго, пошто имав 2 супер ембриони, ендометриум околу 11мм, све беше демек топ, па се мислев имплантациски да не е проблемот, нејќат да се закачат. Што испитувања да си направам за мирна душа? (читам тука по форум ХЛА, кариорип,... и др.работи кои не ги разбирам многу). Ќе си ја прашам докторката, ама и вас сега за мислење, поискусни има. Подобро сега него после 2ро, 3то неуспешно. П.С. И како што сум будала му се нафрлив одма на маж ми. Редукција на стрес.
Може. Се гледа во еден дел од матката дека имало излив . Но мислам дека треба да одиш на ехо во рок од 24 саати по овулација, за да се види поубаво.
Mnogu mi e zal cela nok za tebe razmisluvav,dugiot pat sigurno ke bide. Za dokumentite mora 6 meseci da pominat posle da dostavis, i jas kako tebe mislev i gi prativ pa mi pratia pisto mi kaza bez da pominat 6 meseci ne moze. A sto se odnesuva za analizite ne znam nisto. Sega jas mislam ponedelnik ke ti se pridruzam so negativen test, ti dali imase menstrualni bolki i dali te bolea gradite. Mene mi pomina menstrualnite bolki ama i gradite ne me bolat. Jas ne pravam test domasen direkten po krv. Pozdrav
јас така подадов порано, ама не ми го одобрија додека не помина датумот(точно 6 месеци од ден на трансфер). за испитувања не знам дали имаш направено антитела, а не е на одмет за нареден пат да си направиш скречинг пред ифв.(кај мене антителата како и се друго беше во ред па сепак првото ифв не ми беше успешно и лазарески ми рече нема што да се испитува). ама јас поучена од феминкиве овде се си испитав за кога отидов на второ ифв да имам се со мене комплет. ќе си дојдат и твоите пет мин.само издржи.кисс
Скречингот доста го фалат за ако мислиш дека имплатацијата е слаба. Жал ми е за негативниот тест . Има некои испитување во Ману , трансфузиологија , и сл . тоа најдобро доктор ќе те препрати . Дај си време малку телото да одмори , мора 6 месеци да поминат за пак преку фондот , а приватно да правиш читам дека можело и порано .
Уште имам менструални болки, ама го осетив ПМС-от со желба за гнетење (благо особено) и малце ми се исфрли лицето со бубулички. Плус и вчера и денес сабајле правев преку урина тест и знаев дека преку крв ќе биде негативно. Немој да се оптоваруваш со симптоми. Ќе се знае понеделник. Со среќа. Инаку, фала ви на сите на поддршката и информациите. Сега на раат и поопуштено наредниве 6 месеца, веќе знам како оди работава. 
Devojki, dali za preku fondot mora da imas 4 inseminacii ili moze da ti odobrat i so pomalku? Dali ako imas edno neuspesno invitro moze so toa da apliciras ili mora inseminacii da imas?
Мене со 3 инсеминации ми одобрија прв ваучер. А за втор пат кога ќе поднесувам пак инсеминации треба да правам или не?
Mene so 2 inseminacii ama I prethodno napraveni 3in vitra na privatno. A za vtor pat ne ti treba,istite ke gi prilozis
So sreka dusicke I do pozitiven test.Ti ja pustam seta sreka na svetov.I samo opusteno nemoj ko ovde zenickive "ke dobijam,imam menstrualni bolki, ova mi e, ona mi e".Nisto nema da smenis srcka so takvite misli.Samo pozitivno. Te guskam
Zal mi e mila jas I ti ista sudbina imame vcera cekajki kaj maticnata edna zena koja sto imala poveke in vitra mi preporaca da napravam ispituvanje na krv vo labaratorijata na koco dimitrov krvta imala vazna uloga go implantacijata duri mi rece deka toj ako ima nekoj problem ke mi dade lekovi during mozebi I prirodno ke ostanam bremena
Srcka eve so mi preporaca Koco da ispitam :Antitiroidni antitela, Sistemski anti DNA antitela, Anti cardiolipinski antitela, Anti b2GP1 antitela,Anti Muellirian Hormon (AMH),Insulin like growth factor 1 IGF-1,Vitamin D,APC-R(trombofilija ),Lupus anticoagulant, Insulinska rezistencija.I vo drzavna na transfuziologija LA,AntI b2GP1. Na imunologija isto dosta ispitav.Mutacii, KIR-DNK tipiziranje, HLA-DNK tipizacija,Avtoprotivtela. Neznam uste so
Ауууу јеботе...миљон испитувања..глава ме здоболе од читање. Фала ти многу на информација. А кој и каде е тој Кочо?