Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Вонтелесно оплодување

Дискусија во 'Бременост' започната од pozitiv, 30 ноември 2009.

?

Кој доктор е ваша препорака за ИВФ постапка?

1. д-р С. Лазаревски (Систина)

248 глас(а)
    15,0%
  2. д-р М. Ивановски (Систина)

190 глас(а)
    11,5%
  3. д-р М. Поповиќ (Систина)

57 глас(а)
    3,5%
  4. д-р С. Адамова (Систина)

34 глас(а)
    2,1%
  5. д-р К. Кузеска (Систина)

19 глас(а)
    1,2%
  6. д-р З. Петановски (Ремедика)

97 глас(а)
    5,9%
  7. д-р М. Хаџи Лега (Ремедика)

77 глас(а)
    4,7%
  8. д-р Г. Димитов (Ремедика)

109 глас(а)
    6,6%
  9. д-р Т. Гуржанова (Њу Борн)

104 глас(а)
    6,3%
  10. д-р В. Трајковски (Њу Борн)

300 глас(а)
    18,2%
  11. д-р С. Сапунов (Санте Плус)

8 глас(а)
    0,5%
  12. д-р Т. Трпчевски (Плодност)

265 глас(а)
    16,1%
  13. д-р В. Органџиски (Органџиски)

31 глас(а)
    1,9%
  14. д-р С. Органџиски (Органџиски)

56 глас(а)
    3,4%
  15. ГАК (Сите доктори)

45 глас(а)
    2,7%
  16. д-р Е. Исјанова (Ултрамедика)

9 глас(а)
    0,5%
  1. mdb

mdb Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2010
    Пораки:
    259
    Допаѓања:
    269
    Veli4ekate ти посакувам две цртки... со тебе сме. Јас чекам да поминат 14 дена за да правам Beta HCG од првата инсеминација... имал некој до сега успешна инсеминација?

На dromka, afrodita26, veli4ekate и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Да,јас имав успешна инсеминација,но,за жал не заврши успешно.Како и да е,еве ти мотив дека од прва инсеминација може да има успех.Среќно!

На dromka му/ѝ се допаѓа ова.
  3. veli4ekate

veli4ekate Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    588
    Допаѓања:
    548
    mdb so tebe sum stiskam palci da izleze uspesna prvata imnseminaCIJA pozz jas nekako nogaa mi se ukocuva dali od inekciiite stoi gi primam

4. Natasa. P

Natasa. P Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2015
    Пораки:
    1.941
    Допаѓања:
    6.630
    Здраво на сите. Нов член сум и за прв пат пишувам на форумот. Некое време само ги читав прашањата и одговорите поврзани со ин витро процесот кои многу ми помогнаа за да стекнам една претстава за сето она низ кое треба да поминам. Ја користам приликава многу да ви се заблагодарам на сите, бидејќи во најтешките моменти кога се наоѓав во темен тунел, токму овде ја наоѓав светлата точка, позитивната енергија и подршката која сите ние кои поминуваме низ ова, точно знаеме од какво огромно значење е.
    Јас откако се направив операција и ми беа отстранети јајцеводите, по предлог на мојот доктор веднаш пристапив кон собирање на потребната документацијата која треба да се поднесе во фондот за одобрување на бесплатно ин витро. Докторот согласно неговото искуство беше убеден дека со мојата дијагноза, повеќе од сигурно ќе добијам позитивен одговор од фондот, односно колку што ззнам тоа било во фома на ваучер кој морало да се искористи во рок од 6 месеци. Ние докмунтите ги поднесовме на 5ти јануари..и сеуште нема одговор. Знам дека е брзо, но може ли одговор од некој кој го поминал тој дел од патот...од прилика за колку време даваат одговор?
    Благодарам

На afrodita26 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. afrodita26

afrodita26 Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2012
    Пораки:
    285
    Допаѓања:
    1.565
    срцка и јас примам фостимон во стомакот ама се спремам за инсеминација.Со нас е се во ред со двајцата,јас имав висок пролактин ама го регулирав со достинекс.Претходните 3 инесминации имаме добри фолекули и супер спермограм ама без успех.

6. afrodita26

afrodita26 Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2012
    Пораки:
    285
    Допаѓања:
    1.565
    ајде мила со тебе сме мал е процентот за прва успешна инсеминациа ама ти биди во тој мал процент и завлечи нога нека има трудници

На mdb, kukla21, Ninichka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. mdenkov

mdenkov Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2013
    Пораки:
    394
    Допаѓања:
    619
    feminki jas gi podnesov dokumentite vo fondot,e sega da ve prasam dali na vas vi dadoa nekoj list ili nesto slicno -dokaz,deka ste gi pratile dokumentite(mene nikoj nisto ne mi dade) :(

На afrodita26 и Natasa. P им се допаѓа ова.
  8. Natasa. P

Natasa. P Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2015
    Пораки:
    1.941
    Допаѓања:
    6.630
    И јас ги поднесов сега на 5ти јануари, не ми дадоа никаков документ од социјалното, само ми рекоа да чекам дека ќе ме известеле од фондот или телефонски или писмено за да ми го соопштат одговорот.

9. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Ако си поднела на 5ти - кај да е треба да имаш одговор. да им се јавиш во фондот да ги прашаш?

На afrodita26 и Natasa. P им се допаѓа ова.
  10. Natasa. P

Natasa. P Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2015
    Пораки:
    1.941
    Допаѓања:
    6.630
    Се обидов да најдам некое бројче на нет..ама не успеав. Веќе место не ме фаќа, понеделник си реков да звонам..дајте број каде може да добијам некоја информација. Колку што сум запозната,се чекало некоја комисија да се собере која одлучувала по барањата, а точно не се знае кога се собира, тоа било во зависност од бројот на поднесени барања.

Последна измена: 26 јануари 2015
  11. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Одма ќе ти најдам бројче. :)

Информации за новата ин витро постапка секој работен ден од 12.30 до 16.30
    - Д-р Ана Митевска 02 3289-053- Д-р Сандра Пецева 02 3289-012- Д-р Жаклина Крстевска 02 3289-011- Д-р Љубомир Ѓеоргиевски 02 3289-010

http://www.fzo.org.mk/default.asp?ItemID=9F941D0D25A48843AF9DEF93CE4A747C

На Natasa. P му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Natasa. P

Natasa. P Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2015
    Пораки:
    1.941
    Допаѓања:
    6.630
    :f::f::f:Ти благодарам kukla21 уште утре ќе звонам, дај боже да добијам позитивен одговор и да продолжам понатаму со постапката, веќе нестрпливи сме со сопругот :)

На mdb и kukla21 им се допаѓа ова.
  13. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Се ќе биде во ред. Некогаш малку повеќе трпение ни треба, ама па не е лесно да се чека во неизвесност. Ти посакувам многу среќа и успех!

На Natasa. P му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Natasa. P

Natasa. P Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2015
    Пораки:
    1.941
    Допаѓања:
    6.630
    Ти благодарам :hug:

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. mdb

mdb Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2010
    Пораки:
    259
    Допаѓања:
    269
    Veli4ekate, најверојатно ти е од инекцијата. Јас никогаш ги немам примано, а болат кога ги примаш или не? Може го грчиш мускулот кога ја примаш? Без паника. Еве некој кој минал низ истото, може да сподели сво мислење. Дај Боже да ви успее драга. Со толку труд и маки, нека ве огрее сонце овој пат :*
    Инаку јас, бидејќи сум специфична и бидејќи кај нас секогаш мора да се закомплицира и онаму каде што не е комплицирано, нели поднесував прво во ФЗО во Скопје, па после 3 дена ми с ејавија од ФЗО од мојот град, да сум поднела таму требало, а не во СКопје... во врска со ливчињата кои ги даваат - тоа се обични бројчиња - бројот на твојот предмет. Исто како на оглас кога поднесуваш и оставаш CV, ти даваат бројче, исто е и ова. Е мене, во Скопје ми дадоа бројче, а во мојот град не ми дадоа, туку бројот во вид на печат е коцкест - ми го ударија на копираните документи кои ги правиш - на почетокот. Тоа е тоа бројче, односно ливче. Без паника. Ќе биде сѐ во ред, вие со самото аплицирање секако дека сте добиле број на документација. Погледнете на документите и ќе видите. Со среќа на сите и со желба за позитивен одговор и исход :* (y)

16. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.416
    Вели4екате ти држам среќа мила да успееш овој пат ☺

17. veli4ekate

veli4ekate Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    588
    Допаѓања:
    548
    E="afrodita26, post: 2304871, member: 63205"]срцка и јас примам фостимон во стомакот ама се спремам за инсеминација.Со нас е се во ред со двајцата,јас имав висок пролактин ама го регулирав со достинекс.Претходните 3 инесминации имаме добри фолекули и супер спермограм ама без успех.[/QUOTE]

MILA JAS PRIMAM FOSTIMON AMA MUSKULNO VO BUT A NE VO STOMAK,INAKU ISTO I DOSTINEKS PIIJAM EDNAS NEDELNO EDNA CETVRTINKA. MENE MI E NA GRANICA PROLAKATINOT

18. veli4ekate

veli4ekate Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    588
    Допаѓања:
    548
    SREKICE PA KADE SI TI SLABO SI NA FEMINA DO KADE SI STO NAPRAVI INAKU FALA TI TI POSAKUVAM I TEBE JAS SE NAJUBAVO

19. mdenkov

mdenkov Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2013
    Пораки:
    394
    Допаѓања:
    619
    ima vreme za nasite dokumenti,jas na 23ti januari gi podnesov,odgovor bi trebalo na pocetokot na fevruari

20. Ninichka

Ninichka Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    2.134
    Malku ispituvav za vestacko oploduvanje,pa sakav da prasam koja e razlikata megu IVF i ICSI,dali icsi se pravi koga postoi oligospermija....?!