Jas koristev i koga pravev invitro vo Plodnost i vo Sistina.Se pockav vo stomak po edna navecer gi kupuvav od aptekata vo Sistina i Bitola vo aptekata kaj Epinal. Ako te interesira nesto podetalno pisime.Pozdrav
Prv pat gi koristam, se bockam vo stomak i nekako grcevi cuvstvuvam, se prasuvam dali e mozno od niv da e. I uste edno nezgodno prasanje, koga gi koristese ti, dojde do bremenost i imase drugi komplikacii, ili voopsto ne dojde do bremenost? I po net i vo neposredna komunikacija so medicinski lica site gi falat mnogu, pa si razmisluvam dali e mozno efektot da e tolku silen sto bi imalo pogolemo vlijanie od voobicaenata doza progesteron depo koja pretezno ja prepisuvaat za da dojde do bremenost.
Наташа јас требаше да ја користам ама неможев да ја најдам , во аптека ми дадоа прогестерон депо и ми рекоа дека е иста дури и подобра позз
Јас ги примам секој ден. Четврти ден трансфер ми е. Малку ме боли стомакот ама не дур ги боцкам туку отпосле местото боли ама не е ништо алармантно. Инаку ги има во аптеката карши главен влез на клиника. Таа аптека има секакви хормони. А за бременост ќе ти кажам за десет дена со среќа!
Јас ја примив само вечерта пред ЕТ инаку ми е 6 ден симптоми скоро никакви само си мерам базална температура некако досега не ме излажала инаку ми е 37 со 2. Дај боже да биде
јас одлучив да не правам ништо да не мерам температура ниту читам за симптоми само одмарам и гледам да не мислам на тоа. На петти ден од трансфер ми рекоа да одам да проверам само прогестерон. Ќе видам што ќе ми каже докторот. Поздрав и со среќа.
Fala vi na site, eve glavata me boli od placenie ama od pisanoto nema beganie, 4 D jas pravev vo Gak se pravi so sonda i toa vo 21 den od menstruaciata, plativ mnogu malku 150 den mislam ne sum sigurna tocno, vaucer odbreno, a za inekcite Prolutex jas primev 13 dena i bez uspe ivf. Pozdrav.
Направи го ултразвучно тогаш, еве одобрувале. И мене ми направија едно петокот Гак ама незнам дал да го приложам тоа или ново.
Mislam inekcite imat pogolema funkcija, mene mi kaza vo Plodnost da ne gi smenite so drugo ime, zosto drugite se poslabi ama nema vrska, daj boze so dve crti za edna nedela ti posakuvam od srce.
I mene mi rekoa strogo prolutex da zemam. 18 dena nautro ke se bockam, a navecer krinon gel ke stavam. Doktorot rece navistina poskapi se, no ke odime so ekstra kvalitet, deka bile broj eden momentalno, svajcarsko proizvodstvo ako ne selazam. Aj ke vidime kako ke zavrsi.
Mene maticnata mi kaza deka podobro odobruvat vaucer ako 4 D go pravis vo Gak rece i jas mozam da ti pravam trebase kaj nea da platam 2000 den, ama mnogu imat vrateno od 4 D praveno privatno, inaku jas 4 D go napraviv so vrski, vi kazav maz mi e anesteziolog zatoa. Pozdrav
Da duso svajcarski proizvodstvo zatoa treba damo vo Bitola karsi Epinal hotelot ima samo tamu so svajcarsko poteklo, jas primev 13 dena i testot bese negativen i gi prekinav, daj boze kaj tebe ke bide pozitiven i ke gi prodolzuvas inaku skapi se edna e 570 den.