Јас се боцкав со клексан од ден на трансфер до тест, ако тестот е позитивен продолжуваш до прво ехо и после тоа испитуваш д димери и хемостаза според тоа ти продолжуваат или ти прекинуваат терапија. Е сега можно е ти побрзо да почнеш заради мутацијата @tiha можеби може да помогне
Mi treba preporaka za transfuziolog dobar samo ne koco dimitrovski kaj nego bev lani i nejkam da odam pak
Jas koga klavav samo krinon vo prvoto invitro samo togas dojdov do bremenost i imav spontan vo 6 nedela ankoga klavav proluteks nedojde do bremenost dvata pati.Ama kaj sekoj razlicno.Kajbtebe ke bidi so pozitiven rezultat.Mora ovaj pat site ti pustame sreka.
Samo so go iskontaktirav dr.Koj bese ovde vo Strumica a sega se vrati da raboti pak na klinika vo sk.Mi kaza da si zemam upat od maticnio I da odam koga sakam.Uh mi padna kamen od dusa
Јас се изначитав овие 2 дена, и по форум и плус.. направив список на испитувања, па ќе појдам кај матичниот за две недели. Колку што видов на Мој термин слободни термини може на Имунологија да се најдат така што таму прво планирам. Трансфузиологија, ГАК и ендокринологија се е закажано месец дена унапред, ќе се буткам со приоритетни упати кога ќе можам во наредниве 3-4 месеца. Ќе го бидне некад. Трпение, спасение.
Се мислев дали да пишам . Понесена од симтомите што ги имав направив тест , кој покажа дека е со втора бледа црта . Читав по други форуми и видов дека можело да покаже на 9 ден дали има нешто . Бев , ми земаа крв и испадна Негативен. Во сабота имам закажано во Њу Борн па пак ќе проверам . Дали има надеж , не знам. На форумов запознав жени лавици , на кои капа симнувам. Мене животот ми удри уште една шлаканица , но после сите препреки горда сум што стигнав до 10от ден од ЕТ. Ќе продолжам понатака , како и до сега со главата горе Останете добро , бидете насмеани и среќни Ве гушкам сите
Devojki, da ve prasam, dali i kakva terapija se prima pred da se pravi inseminacija? Isto e kako i za invitro ili? Imam edno ne uspesno invitro a sakam da probam so inseminacii za dobivanje vaucer preku fond.
Јас ја прашав во Систина сестрата што ме боцкаше која е осетливоста на обичен квалитативен тест преку крв кај нив, тие рекоа околу/над 20 кажува позитивен. Така што види си за некој ден пак испитај. Мене на 13 ден негативен, па ми рекоа пак да проверам 2 дена после тоа.
За инсеминациите од добивање 3 ден пиев за стимулација кломифен апчиња (еднаш ми додадоа плус неколку инекции) и се следеше развој и раст на фоликули, па ме боцнаа со Прегнил и по инсеминација да ставам Утрогестан вагинално.