За да го проверат прогестеронот превентивно да знаат дали да менуваат нешто во терапијата. И јас немав слушнато некој да прави но на странските сајтови читам дека тоа е пракса. Дека по трансфер два пати прават проверка на прогестеронот.
Devojki kade ispituvavte infektiven skrinig posto od mestoto kade sto ziveam nemat reagensi zemav uput za skopje vo mikrobioloska labaratorija znae li nekoja od vas kade se naoga i kolku se plaka
Аха ама јас сум 8 ден од ЕТ касно е за проверување. Да се надевам дека се ке биде во ред. Ти како се чувствуваш. позз
Во која болница си и кај кој др?Мене во њуборн ми спомнаа дека требало да се испитува и прогестерон низ постапката за ивф було важно за имплантација,некогаш и висок просетерон било пречка за имплантација,ама незнаев и после трансфер дека треба.Инаку во систина не ми проверуваа прогестњрон.
Барем излегов од дома ми годеше фала срцка се надевам на позитивен исход. Сепак стравот си постои колку и да се трудиш да бидеш позитивен.
Denes bil golem praznik, zacnuvanjeto na svJovan krstitel. Negovite roditeli cel zivot se molele i prosele od Boga edno detence da si imaat, edna rozba, i na denesen den Bog im ja uslisil molitvata. Se slucilo cudo, Bog ja blagoslovil utrobata na majkata na sv.Jovan, i im podaril rozba. Neka ni bide na pomos ovoj den,i neka ne blagoslovi Bog site da si imame detence, neka gi uslisi i nasite molitvi. Da ne dozvoli da padneme vo ocaj i bogozaborav. Amin
Normalno deka smees I o ovoj mesec, no ako sobiras dokumenti za invitro Nema da ti gi priznaat, mora da ima pauza od eden mesec.pozz