Malku mi e sube.. Obicno site prethodni obidi gradite mi bea poteceni i preosetlivi, taka mi e sekogas i pred ciklus. A sega, gradite mi se normalni, nema promena nikakva
Јас мислам дека никакво правило нема... Се е индивидуално. Ниту имам изострен мирис ниту ми се гади... А нели тоа беа симптомите први. Така што, не се секирај, направи си тест и ќе си бидеш на чисто Јас чекав 4 дена да ми касни за да направам, обично секогаш сум правела 1-2 дена пред да треба да добијам, од нетрпение... Не знам овој месец како уопште ни на крај памет не ми текна да купам тест се до неќни
Здрaвo. Сaкaм дa прaшaм дaли некoјa прaвелa ИВФ нa прирoден циклус и кaде? Кoлку е ценaтa? Јaс сaкaм дa прaвaм вo систинa. Јaс дo сегa имaм нaпрaвенo 2 ИВФ преку фoндoт aмa зaвршијa сo missed abortion вo 15 и 6 неделa. Сегa сaкaм дa прoбaм еднaш нa прирoден циклус. Штo мислите вие? Или дa прoбaм зa пoследен пaт преку фoндoт зoштo ќе ми биде 3 пaт.
... а зошто да се пречисти спермата? кога е тоа све во едно ? сите скапани и нескапани сперматозоиди во иста течност - сперма? ал ќе биде здрав сам ал со братот без опаш не е исто? важно е кој ќе стигне до јајната клетка и ќе ја пробие , ако се тие мрзливи доле во вагина богами ќе бидат и мрзливи и во матката , нели е логички?
Jas sum pravela na priroden ciklus, no kaj mene bese so zamrznati embrioni, plativ samo transfer. Ako veke imas uste eden vaucer,iskoristi go, zosto bi go ostavila a da odis na privatno. Od sistina, toplo ti go preporacuvam Ivanovski, veruvam deka ke izvadi maksimum j.kletki, taka sto ako imas moznost ke imas opcija i da si zamrznis. Srekno!
Јас oдaм кaј Ивaнoвски вo систинa тoј ми предлoжи дa нaпрaвиме нa прирoден циклус зoштo oд хoрмoнскaтa терaпијa ми се пoреметувaaт Дд мерите и ги губaм плoдoвите. Зaтoa мислиме дa прoбaме првo сo прирoден циклус a aкo не успееме ќе oдиме нa ИВФ преку фoнд.
Daj boze da uspeete togas...da ne ti treba nov vaucer Jas mu veruvam na doktorot, mnogu e temelen i gi zema predvid site detali koi mozat da vlijaat negativno na procesot. I pokraj toa sto seuste sum vo borba da ostanam bremena, ubedena sum deka covekot pravi se sto znae i umee.
И јaс мислaм декa др. Е Супер ми oстaви мнoгу дoбaр впечаток се нaдевм декa ќе успееме и двете вo бoрбaтa зa бебенце. Ти пoсaкувaм среќa и успех. Дoгoдинa дa нишкaме бебе.
Приот обид ми беше на природен модифициран,значи со четири пет инекции мислам дека имав.Платив 500евра.Али немав јк во фолекулот.А не се средуваа дд мерите ни со клексани кај тебе?
Za ddimerite davaat kleksani i treba da se primaat i pred et barem na mene taka mi rekoa uste pred et ke mi davaat kleksani
Dzabe e i da odete i na priroden ciklus ako ne primas kleksani bremenosta e edna koagubilna sostojba moj sovet ti e pred invitroto odi na transfuziolog jas sega cekam da puste termini dr jani i da odam na transfuziologija da vidam od koga ke pocnam so kleksani ama edno sigurno znam ke bide pred et
Devojki, vie sto imate praveno histeroskopija, dali pievte mikroginon od vtori den? Mene dr mi kaza moze no I nemora... Sega sum vo prasalnici..
Кога бев во Ремедика не пиев , кога вев ГАК пиев од втор ден. Ако пиеш очекувај кога ќе почнеш со циклопрогиновата да почнеш да крвариш повеќе. Можеш и да не пиеш . Зависно од нивниот принцип на работа
Првиoт пaт примaв пе еден клексaн и aспирин a втoриoт пaт пo двa клексaни и aспирин. нaпрaвив генетски испитувaњa излезе декa имaм митурaн МТХФР ген и сегa пијaм веќе 4 месеци метилирaнa фoлнa киселинa, aспирин , В- кoмлекс, Е витaмин, Qензим, мaкa, Д - витaмин. Се нaдевaм декa следнoт пaт ќе успееме . Сo гoспoд нaпред. АМИН
Женички да ве прашам нешто..на 17 септември правев инсеминација на 5 октомври почна кафеав исцедок па продолжи во нормален циклус ама денес многу крварам и неколку пати излегоа од мене големи парчиња како џигер ...дали е ова нормално ?