Јас по ивф имав ден-два подолг циклус. Да не има врска повеке фоликули или од лекарствата подебел ендометриум. Доколкуе слабо кафеаво и се намалува, не е страшно. Доколу постојано е обилно, консултирај се со др.
I jas plus pijam na dr wolz b kompleks i vit b12 plus100mcg taka rece dr trajkov oti kaj mene e kombiniran mthfr
Velat deka dolgiot protokol e podobar, no ne moze kaj sekoj. Kaj zeni so poslaba rezerva se primenuva kratok protokol, za da ne se opteretuvaat jajnicite. So kratok protokol vo toj slucaj e podobro. Dr. si znae so kakov prot. ke raboti, se zavisi od hormonskite rezultati.
И јас уште на бришење имам малку кафеаво, а 8ми ден ми е, утре 9ти. Нормално, сме имале повеќе фоликули, тоа лекарствата влијаат..
Кај мене не може да пробие . Стомак ме боли , ама само вчера кафенко ммогу малку и толку. Мислев дека сабајлево ќе пробие но сеуште ништо нема. Пети ден од негативниот тест и од кога преастанав со терапијата. И да ве прашам нешто , со односи кога почнавте .? Едит: Цвеќенце до кај си ? Го повтори ли тестот мила ?
Jas kolku so razbrav od toa so pisuva tamu, ne se vremenski ograniceni onie hsg, laparaskopija I ostanatite, I pisuva osven 4d cavum uteri. Takq pisuva.Znaci minatata god kogq prativ 4d mi bese pred dq gi pratam dokumentite. A hsg, laparaskopijata stari po 6,7 godini. I mi odobrija
Koga ke procitam vakvo nesto mi dava nadez deka site eden den ke bideme bremeni i so bebushi vo race.Imaj lesna i shkolska bremenost Gospod da daruva na site.
Falaaa tinajmnogu so dobro da se vrakja kaj site Gospod da ne daruva site sto sme tuka na forumov i da ni gi napolni racete so decinja.Gospod e golem ke ne daruva site
Gi imas vo Bugarija Neofolik meta e nazivot a za vo druga drzava ne sum zapoznaena.9,50 leva gi kupuvam od Sofija
Zborev so Dr.Ljubomir od fond sto e vo komisija mu kazuvam deka imam histeroskopija uredna,hsg uredno i deka sobiram dokumenti za tret vaucer i rece deka sepak treba i 4d so morfoloski izvestaj deka od mart mi bil histeroskopijata...Abe gluposti zivi no toa e sepak napravisi go za da ne doagas vo sitiacija da te vrakjaat i da gubis vreme...I tie pod nekoj uslovi i protokoli rabotat definitivno
Луге ке се полудам ви кажав за тестот од вчера. Одам денес за преку крв ми излезе Бхцг 38,48 и целата сум во бунило. 14 ден од трансвер, што знаци ваква вредност
Rezultatot pokazuva bremenost, implantacijata se slucila pokasno. Treba za 2 dena da se duplira bhcg. Kaj mene bese 33, 9 no za 2 dena pocna da opaga, toa e biohemiska bremenost. Se potfatil embrionot no ne prodolzil da se razviva. Ti misli pozitivno zasto I so 25 si prodolzile so bremenosta. Srekno!
Da deneska mi e 9 den uste imam kafeav iscedok, moze e od lekrastvata ne veruvam od folikulite zatoa sto ovoj pat imav samo 7 folikuli ama na prvoto ivf imav 16 folikuli a nemav tolku dolgo mens. Zatoa se uplasiv. Fala pozdrav
Cvekulence mila za dva dena povtori go testot da vides dali raste betata kaj mene bese37,1 i rastese prviot pat do 6nedela i se sluci blighted no ima zeni sto imaat i poniska beta pa ragat deca
Aj ve molam zenski da mi kazete hormonite dali se vo red FSH6.4 LH3.6 PROLAKTIN15.6 ESTRADIOL45 TSH1.1 se si mislam TSHmi e mnogu nisko
Neznam, doktorot taka mi rece. 2x2 folna od 5mg, +1x1l-methylfolate ... na site strani i nacini da potkrepi so terapija, da nema nedostatok.