Sakav da prasam od koga se dava pri ivf dekortin jas narednoto invitro ke treba i dekortin da prim am i mnogu se nerviram oti ovie na transfuziologija nemat termini i ke treba da zemam prioriteten upat
A dali ke me primat so prioriteten upat znak prasalnik posto ednas ovde vo strumica tramsfuziologot ne me primi bukvalno me izbrka so prioriteten upat
Декортин се прима од истиот ден до 5 тиот ден после трансфер тие апчиња се за да го прифати организмот ембрионот, а не да го исфрли како странно тело.
Jas so dekortin pocnav posle punkcija i gi piev se do test za bremenost. Prvo pocnav so 1/2 tabletka na sekoj 6 casa do ET. Od denot na ET po 1/2 tabletka na sekoj 8 casa. Dekortin od 5mg.
Treba da te primat, ako ne moze vednas, mora da ti kazat termin najkasno vo narednite 7 denovi. Taka objasnuvase taa na pult. Jas bev so prioriteten i pominav vo cetvrtokot, samo mnogu cekanje e.
Devoki denes zavrsuvam so antibiotik I canit od kaniferce za eserihijata...vo ponedelnik da odam za brisevi,a?so mislite,ne e rano valjda?ajde daj boze da ja nema,vo urinata ja nema samo vo bris od cerviks....denes vo crkva koj moze...
Значи различно е, можеби зависи и од пациентот и од клиниката, колку што памтам мечкичка ќе прави инф кај Трајковски па терапијата со декортин од Борн е таа
Тука во Скопје исто нема термини. Јас секој месец со приоритетен и си чекам. Најтешко ми е на трансфузиологија кога треба да одам Мора да те примат само што се чека.
Pa ke vidam so ke mi kaze taa doktorka dali ke treba da doagam za sk ili ne posto treba kleksani da primam od koga ke treba da pocnam so niv oti imam mutacii tiha a na tebe koj ti dava prioriteten upat opstiot lekar ili gin
Devojki deneska treba da pocnam so fostimon aj sega kazete mi kako gi primavte vie vo stomak, raka, I kako pomalku boli aj ve molam za odgovor vo osum gi primam I superfaktot I vo isto vreme I fostimon
Мене во стомак ич не ме болеше.Ни во рака не се нешто болни не се плаши.Само сестрата тогаш ми рече најдобро било во стомак.Битно поткожно со мали игли тоа знаеш нели