Од кај матичниот гинеколог земам приоритетен. И јас имам повеќе мутации хетерозиготни и една хомозиготна. Јас требаше од почетокот на стимулациите да почнам со клексан а почнав пет дена пред пункција. Со метилирана фолна почнав одприлика месец дена пред ивф.
Da taka se bockam so superfakrot no sega I fostimon znaci I dvete vo stomak Ne e problem, I nema vrska toa sto se vo isto vreme so superfakrot?
More i Ivanovski mi gi menuvase terapiite so dekortin na tri pati.. verojatno za sekoj obid razlicni procenki si pravat, koj ke mu go najdi krajot. Da bidne pa da zavrsime i so dekortin i so se ostanato veke.
Јас фостимон се боцкав интра мускулно така ми рече докторката изгледа различно е кај сите. Во бут ич не ме болеше повеќе боли боцкањето од иглата отколку лекот. позз мила
http://sitel.com.mk/se-slavi-pokrov...e-vash-praznik-zadolzhitelno-napravete-go-ova Бевте ли женички денеска во црква да си се помолите. Јас бев и се помолив за сите нас да ни даде господ слатки деченца
Druski moi pomagajte za prv pat vo zivot deneska eserihija koli mi izleze na brisovite vi ponedelnik ke gi prakam dokumentite za vaucer prvo jazete kako da ja izlecam mi dade doktorot antibiotik i vaginaletibetadine i da pijam caj od brusnica e sega vtoro prasanje mi e dali ke.mi odobrat vaucer???
Zamoli tamu vo labaratorija da ti dadat cisti rezultati i tie pusti gi vo fondot. Objasni im deka ti se potrebni za dokumenti, a vo meguvreme deka sekako ke primas terapija i ke gi povtoris brisevite se dodeka navistina ne bide cisto, bidejki vo tvoj interes e taka. Sekako ne bi go pravela in vitroto so bakterija. Neka ti napravat usluga za da ne gubis vreme. Mene mi uspea... Za terapija, bas pred nekoj den spomnavme, ima dosta sto ja izlecile so nifuran i vaginalni kombinirano. Jas so dve dozi nifuran i vaginalki se spasiv. No moras da vidis na lista na sto e najosetliva bakterijata, bi trebalo spored toa da ti se dadeni i antibioticite.
Mene nekni koga pravev krvna slika mi se pojavi na mokracata nekoe vospalenie. Pisuvase nitrit +.Ja zamoliv laborantkata da mi dade cist rezultat.Mi dade,go prasav vcera Dr vi Sk rece ne e nisto toa od hrana nekoja bilo.I trombocitite mi se na granica
Pisav vo poddrska ama gledam I tuka diskusija za eserihijata. Nifuranot e uroantiseptik, a podravka ja ima verojatno vo cerviks taka da nema da ti pomogne vo ovoj slucaj. I brusnica batali i taa e za urinaren trakt. Treba pojak antibiotic od grupata na kineloni kako na primer citeral, fleksid, avelox I slicno. Da pies mnogu voda I vitamin C. Ke ja snema!
Obidi se da bides po diskretna, razgovaraj so edno lice direkno vo labaratorija, znaes deka ne smeat taka da izdavaat dokumenti. Kolku poveke luge ke vmesas tolku po malku ke se osmeli nekoj da rizikuva za da ti pomogne.
Јас нифуранот го пиев после антибиотик( цитерал преку инфузија). Го пиев за да не се поврати инфекцијата а не за да ми ја излечи. Еве ме гајле немам со ешерихија три години од тогаш. Ако го пиеш за да не се поврати инфекцијата мислам дека нема врска дал е вагинална или уринарна. @podravka Мила побарај си инфузии, побрзо делуваат- ќе им кажеш каква ти е работата. Да не се мачиш со апчиња. Среди со документот во микробиологија и од матичен побарај инфузии.
Mozebi i najpametno e preku infuzija da primam antibiotik bidejki zeludnikot mi e premnogu osetliv dva pati li primase infuzija dnevno?? Inaku stavam betadine vaginalni eve nemozam da zaspijam peceee luge ne se trpi ...
Да, два пати дневно примав. Тамам и ранитал ставаат во инфузијата. Издржи, печењето мора да помини. После неколку дена ќе ти р полесно.