Jas koga odev so zamrznati embrioni piev decortin 5 dena pred ET po 10 mg a posle ET piev po 5 mg do 10 ti den od ET i ostanav bremena i ova ivf ke si baram veruvam toj mi pomogna zs samo toa i prolutex mi bea promena vo terapija od site obidi i ete ostanav no za zal do 6 ta nedela i pokraj terapija i fraksiparin,progesteron inekcii i vaginaleti crinon i pak prokrvarev
More eserihijava napadnala brejj...ajde daj boze da ja pobedime..mene mnogu mi go faleja I ova cajcevo so go pijam od rastenie kaniferce,pa ke vidime...dva tri dena pauza,pa pak tri ke pijam..koleska edna,deteto I bilo 10dena vo bolnica so eserihija neznam kolku,mnogu,skrisum I davale da pie od cajcevo I vika ja izlecila,,ke vidime..ish da I kazeme I posle vaucerce I so novi sili...
Сите овие испитувања ќе ги правам и јас кај Кочо така ми препорача докторот. Да не знае некој орентационо колку би коштало се ова во хемолаб?
И јас испитував кај Кочо во хемолаб сето тоа освен амх,околу 14000 ме кошташе точно да ри кажам имам заборавено.За мутациите тромбофилични на трансфузиологија или ману што ги прават,не ги прават во хемолаб тоа знаеш нели?Во хемолаб испитувањето е за стекната тромбофилија,дали имаш или немаш тромбофилија.
Не знаев фала на инфо. А кај Кочо се закажува, треба да се јавам да одам кај него на консултација или?
Ke se javis I ke kazes deka sakas konsultacija so nego.I ke ti kazat koga. Nosis se od dokumenti. I se si zapisuva. Istorija ti pravi.I ke ti kaze so se misli dekq e potrebno da se ispita.Jqs prviot pat plativ 28,27iljqdi da ne te izlazam. Bez genetski, imunoloski. Toa vo drzavna. Ako sakas da ti dadam broj?
Jas bev vo drzavna kaj nego i ic ne sum zadovolna od nego kako doktor od koco ne i zatoa sega baram nov transfuziolog
Ke te kosta dosta pari .Jas kaj Koco ispituvav samo antitela i Vit D i mi zede 9000 den.Najdobro prasajsi kaj sestrite ljubezni se i keti presmetat tocno kolku ke te fati.I jas imam broj ako sakas keti dadam .Pozdrav i so uspeh
И двете. За 4D не пишува во нивниот протокол, но Д-р Гуржановска од New Born ми го нагласи дека треба обавезно. За ХСГ се подразбира. Отворија страната на фондот за подетално.
Знам за дијагнозата, многу убаво од 2014 година сме со азооспермија. Кај нас е комплицирано затоа што јас имав една бременост , затоа докторот веруваше дека може да пробаме природно. Нас ни требаше скоро 2 години за да дојдеме до инвитро. Поминвме по две операции и двајцата , и цело време си се надеваме на природно и се пробуваме. Во мегу време има он пиено од се по нешто , но немаше никаков ефект. Ако имате дијагноза азооспермија пиши ми одговор на моето прашање во темата машка неплодност @MedenaLedena
Башка со ваква дијагноза што сакаш пиј и можеш мин . да подобриш за подобар ефект при инсеминација или инвитро. Многу сум реална и отворена по однос на ова прсшање. Дека со сите иљачи ќе успее партнрот да се излечи- за мене е mission imposible.