Feminki aj edno mislenje id vas sto mislite ke podnesam dokumenti od dve inseminacii i edno invitro na privatno dali da podnesam i dokument deka e postignata bremenost so toa invitro ili ne??
Nemoj dagi pustas so echerihia samo problem kesi napravis.Pocekaj uste dbe nedelinke bidat cistinike imas pozitiven odgovor
Ne prakaj dokumenti za koi odnared se znae deka ke te odbijat. Samo ke izgubis eden mesec i poveke i ke si napravis komplikacii. Obidi se da opustis, ne nosi izbrzani odluki. Podobro zemaj terapija i za edna nedela povtori gi brisevite, ke imas cisti dokumenti i za eden mesec otprilika pozitiven odgovor.
Pretpostavuvam deka e pod nadzor na lekar i deka e vo bolnica,sigurno prima albumini,plazma,infuzija za da ja isfrli tecnocta. Ako ne e vo bolnica obavezno da insistira da bide ,mora da e pod 24h nadzor posto vodata moze da se kacuva nagore. Postojano da e vo polulezecka polozba,mnogu voda,da jade proteini i da pie iso sport,znaci nad dva do tri litri,tesko ke i bide no mora da pie za da ja isfrluva vodata. Kaj mene dojde do punktiranje na vodata i toa dva pati po dva litra. So lesno,Gospod da ja cuva. Ke pomine
Stvarno neznam sto da pravam ne sum svesna doktirot mi vika ako ne vidat ke pomine ama ako vidat ne sega se cudam kako e najpravilno@kukla21helppp...
E kako nema da vidat? I toj tvojot dr na muabet dq se najde. Sekoj dokument se razgleduva od komisija .I vrz osnova na dokumentite se odlucuva. Ako pratis so eserihija nemas pozitiven odgovor. Taka da strpi se. So ako pratis ,gabe ke bides vratena
Aj ke ve poslusam cekam dve nedeli se nadevam ke se iscisti do togas i ke pratam fala vi na site za sovetite
@podravka Мила немој да форсираш. Се што треба да си помине ќе си помине, знаеш и сама. Сталожи се и смири го организмот. Знам како ти е, форсирам и јас, а тоа е од желба ама мора да соприме малку.. Документот мислам дека нема врска дал ќе го пуштиш или не, нив битно им е дали е едно по друго т.е тие 6 месеци дли се поминати а кај тебе се и дали е со нивни ваучер или приватно. Ќе не огреат очиња и нас наскоро Те гушкам
Eserihijat a moze da ti naprave problem vo bremenost podobro iscistija sredija pa posle odi na ivf jas mnogu lesno ja iscistiv piev vit c jadev luk piev uvin caj i caj od brusnica i dotamu i od togas toa bese pred 3 god dosega fala mu na gospod nemam najdeno vo brisevite bakterija sekogas se uredni
Еширихија не се чисти така лесно, ама ако сакаш да ја решиш батај Линдацин инекции, многу се ефикасни а брзо ќе ја решиш.
Fala milicka momentalno sum na antibiotic almacin i betadine vaginalni pa da vidam sto ke napravam so niv ako ne biva ke gi baram ovie...
Пробај, ама мене не ми делуваа тие. Пробав се живо и диво, нема нешто што не пробав и на крај ми завршија работа инекцииве.
Jas pak odma ja iscistiv neznam a piev i zinnat antibiotici edna doza i tolku dotamu bese i letoto imav sega edno neprijatno cesanje i maticniot gin mi kaza da zemam edni vaginaleti no jas ne gi zemav po preporaka na edna koleska jadev susena brusnica i dotamu pomina a sum imala i mikoi ureoplazma i togas ispiv edna doza klaritromicin i dotamu a da napomenam vo isto vreme i soprugot piese antibiotici ne samo jas mnogu e bitno da ti napravat anbiogram li taka nesto bese na sto e rezistentna na sto ne e taa bakterija
I brisevite sto gi pravev togas kontrolnite bea vo red posle za vtoroto ivf pak bea vo red sega za histeroskopijata pak bea uredni a da napomenam koga mi otkrija pred tri god eserihija imav i streptokokus faecalis i ova i ova gi izleciv so edna doza zinnat
Taka da spored mene se leci bez problem eserihijata zavisi samo kolku e razmnozena kolku e rasirena a kaj mene na rabota veceto e necisto po necisto nemoze da bide i cudo e sto nemam zakaceno nekoja bakterija