Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Вонтелесно оплодување

Дискусија во 'Бременост' започната од pozitiv, 30 ноември 2009.

?

Кој доктор е ваша препорака за ИВФ постапка?

1. д-р С. Лазаревски (Систина)

248 глас(а)
    15,0%
  2. д-р М. Ивановски (Систина)

190 глас(а)
    11,5%
  3. д-р М. Поповиќ (Систина)

57 глас(а)
    3,5%
  4. д-р С. Адамова (Систина)

34 глас(а)
    2,1%
  5. д-р К. Кузеска (Систина)

19 глас(а)
    1,2%
  6. д-р З. Петановски (Ремедика)

97 глас(а)
    5,9%
  7. д-р М. Хаџи Лега (Ремедика)

77 глас(а)
    4,7%
  8. д-р Г. Димитов (Ремедика)

109 глас(а)
    6,6%
  9. д-р Т. Гуржанова (Њу Борн)

104 глас(а)
    6,3%
  10. д-р В. Трајковски (Њу Борн)

300 глас(а)
    18,2%
  11. д-р С. Сапунов (Санте Плус)

8 глас(а)
    0,5%
  12. д-р Т. Трпчевски (Плодност)

265 глас(а)
    16,1%
  13. д-р В. Органџиски (Органџиски)

31 глас(а)
    1,9%
  14. д-р С. Органџиски (Органџиски)

56 глас(а)
    3,4%
  15. ГАК (Сите доктори)

45 глас(а)
    2,7%
  16. д-р Е. Исјанова (Ултрамедика)

9 глас(а)
    0,5%
  1. mdb

mdb Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2010
    Пораки:
    259
    Допаѓања:
    269
    Те гушкам и ти посакувам успех :*

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Ke bide sega. Samo pozitivni misli da te vodat :)

На mdb му/ѝ се допаѓа ова.
  3. veli4ekate

veli4ekate Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    588
    Допаѓања:
    548
    daj boze da bide

На MADO, afrodita26, mdb и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Mora pozitivno da mislis inpozitivno da priatapis na ova i sigurno ke bide! :)

На Natasa. P му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Amorce2

Amorce2 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2014
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    1.622
    Овие од фондот и од гак многу го тупат!!!
    Муабетот за хистероскопија: мојот случај беше вака: цел живот на редовни гинеколошки прегледи, никаков проблем, почнавме да се спремаме за инвитро (во Ре Медика кај др. Петановски) поради лош спермограм, отидовме во ГАК кај познат доктор (пријател), (бидејќи почнавме со процедурата за собирање документи за ваучер) и он сакаше да ме види на ехо, ме виде и ми виде преграда на матката, ми рече одма хистероскопија иначе нема ниту ваучер да добиеш, и ако случајно останеш бремена може да дојде до спонтан, да изгубиш бебе дрн дрн. Се вратив кај Петановски, на сликите ја виде преградата и закажавме хистероскопија, ја направивме, поточно не ја направивме, кога др влегол со камерчето во мојата матка, видел дека таа преграда е мала и дека нема потреба да се отстранува и не ја отстранил. После некое време се вратив на ГАК му го кажав на др случајот, меѓутоа ми нагласи дека поради таа преграда може да не добијам ваучер.
    Ок, се откажавме со сопругот од ваучерот и си отидовме (овој пат во Систина кај др. Лазаревско) си плативме и си направивме инвитро, нит преграда, нит спонтан, нит бутур...успешно инвитро од прва, и тоа не едно бебе, две бебиња, износени до 37 недела без никаков проблем.
    Извинете на долгиов пост ама се изнервирав, што вака ранлива категорија на жени, ја малтретираат до немај каде (како малку да ни се стресови од сите тие испитувања, чекање на две линии...) и сакав да го споделам ова со вас, за да ви кажам дека во медицината 2+2 не се 4 и дека никогаш ама баш никогаш не губете надеж! Мала е успешноста на инсеминациите, меѓутоа зошто ти да не бидеш во тој мал процент?
    Главите горе, во денешно време на сите овие инвазивни методи тешко дека некој нема да успее, е само што некој го оди потешкиот пат (од неколку инвитра) некој полесниот.
    Фала богу, сите што сме на форумов за вештачко оплодување сме со матки и јајници, и тоа е доволно за успешна приказна!
    На сите ви посакувам позитивни одговори од фондот и позитивни тестови, ви ја испраќам целата среќа на овој свет и најголемата поддршка до најубавата цел.

На S.Snezana, MADO, cvekence 03 и 4 други им се допаѓа ова.
  6. Natasa. P

Natasa. P Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2015
    Пораки:
    1.941
    Допаѓања:
    6.630
    Daj boze da se zavsi se brzo i kaj tebe, ti posakuvam uspesna punkcija i dve crtki :l::f:
    Ponedelnik zdravje ke gi pustam i jas dokumentite, borbata mi e ako uspeam do 17ti najkasno da dobijam odgovor za da ne cekam potoa uste eden mesec za da vlezam vo proces. Ama na kraj na kraeva, vazno e da bide..pa sega dali ovoj ili naredniot mesec, vazno da bide. Keski ete uste toa da e, drugoto da odi podmackano :):sun:

На MADO, mdb и veli4ekate им се допаѓа ова.
  7. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    @Amorce2 прекрасно што си пишала,те поддржувам во целост,секоја жена си е индивидуален случај,секој организам различно реагира на исти терапии...има многу примери кога жена со преграда на матка ,ја износува бременоста до самиот крај,зависи како ќе се намести бебчето...има случаи кога на доктор ќе кажат спорес спермограм треба инсеминација,па жената си останува природно...значи нема правила...Секој со своја среќа,како е Господ никој не е....Имајте убав ден !

На MADO, cvekence 03, Amorce2 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. veli4ekate

veli4ekate Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    588
    Допаѓања:
    548
    :handshake: so sreka natasa utre se nadevam za brzo vreme ke dobies :e: porvaten odgovor pa ke se raduvame

На Natasa. P и kukla21 им се допаѓа ова.
  9. Natasa. P

Natasa. P Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2015
    Пораки:
    1.941
    Допаѓања:
    6.630
    Ajde...gi podnesov dokumentite denes. Zenata vo socijalnoto rece deka uste denes ke gi preprati vo Skopje do komisijata vo fondot. Sega pocnuvame so iscekuvanje na odgovorot. Ako slucajno nekoj doznae koga ke se odrzi prvata komisija ovoj mesec...neka kaze :)

На MADO, afrodita26, kukla21 и 2 други им се допаѓа ова.
  10. mdb

mdb Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2010
    Пораки:
    259
    Допаѓања:
    269
    Ти ја праќам сета среќа на планетава да се насочи кон тебе. Среќно! И извести нѐ за одговорот, пофали се :) :* :hug:

На Natasa. P и kukla21 им се допаѓа ова.
  11. Natasa. P

Natasa. P Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2015
    Пораки:
    1.941
    Допаѓања:
    6.630
    Ti blagodaram mdb, vi blagodaram na site za podrskata. A za da ve izvestam...toa sekako mila. Cekaj sega neka pominat 5-6 dena, i ke pocnam pak da ve "trujam" so pisanici od tipot... of lele, uste nema odgovor, ke puknam... znae li nekoj koga ke ima komisija, koga otprilika moze da mi stigne pismoto:D:D :D

На mdb му/ѝ се допаѓа ова.
  12. veli4ekate

veli4ekate Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    588
    Допаѓања:
    548
    natase slobodno javi se vo fondot do sk na gabriela nekade nanazad go imam napisano brojot i prasaj ja koga povtorno ke se sostanuva komisijata i ke ti kazat ,

На Natasa. P му/ѝ се допаѓа ова.
  13. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Nataska, ako na sekoj tuka mu se zema za zlo dto prazuva, kade ke prasuvavmr site nie?! Denes ti, utre jas, zadutrr tret. Nema pravilo.. zatoa sme si tuka!

На mdb и Natasa. P им се допаѓа ова.
  14. Natasa. P

Natasa. P Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2015
    Пораки:
    1.941
    Допаѓања:
    6.630
    Sekako veli4ekate ke se javam, Si velam da pocekam do drugiot ponedelnik, potoa ke zvonam.:sun:

15. Natasa. P

Natasa. P Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2015
    Пораки:
    1.941
    Допаѓања:
    6.630
    Taka e kukla21, jas tokmu ovde si najdov mestence kade mozam da si ja oslobodam dusickata. Site nie sme ovde poradi ista pricina i ista cel, da si dademe podrska, da se krepime edna so druga, da spodelime iskustva i da si pomogneme. Ubavo e sto ve imam. Vi blagodaram :l::f:

На kukla21 и mdb им се допаѓа ова.
  16. veli4ekate

veli4ekate Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    588
    Допаѓања:
    548
    nataska ne cekaj do ponedelnik uste utre javi se za da te imat u predvid

17. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    величе, до каде стигна ти? Кога закажа пункција?

18. mdenkov

mdenkov Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2013
    Пораки:
    394
    Допаѓања:
    619
    NA KOJ DOKTOR TREBA DA SE ZVONE ZA DA PRASAM DO KADE SE SO MOJTE DOKUMENTI ,ILI NEMA VRSKA NA KOJ BROJ ZVONEME?

19. mdenkov

mdenkov Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2013
    Пораки:
    394
    Допаѓања:
    619
    DEVOJKI JAS GIODNESOV MOITE DOKUMENTI ZA INVITRO VO SOCIJALNOTO NA 22RI JANUARI,TAA GOSPOGATA TAMU MI RECE DEKA UTREDENTA KE GI PRATILA,I EVE DENES E 4TI JAS USTE NEMAM ODGOVOR,NA KOJ OD TIE BROEVI STO GI IMA STAVENO FONDOT TREBA DA ZVONAM ZA DA PRASAM ZA MOJATA APLIKACIJA ZA IN VITRO POSTAPKATA?

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Na koj sakas. Vrati se malku ponazad, veli4ekate imase ataveno tel broj od gabriela. Ona epten odma moze da ti pomogne!

На mdenkov му/ѝ се допаѓа ова.