Toa ti e niskomolekularna inekcija koja ovozmozuva za polesno razreduvanje na krvototo tvoj kon embrionot koj ke go vratat i ke e polesno da se vgnezdi pokraj i drugata terapija kako poddrska progesteron inekcii ili vaginaleti i folna,aspirin,omega 3 se zavisi od slucaj do slucaj...Jas primer primav vtoroto ivf fraksiparin isto niskomolekularen,aspirin10,folna,omegazol,kapki d3,estofem,decortin,prolutex inekcii i plus cronone gel sabajle navecer...i ostanav bremena no za zal do 6 ta nedela no se e individualno...jas posle 23 inekcii prolutex napraviv alergija celi plikovi i prodloziv so dabroston isto progesteron ista doza no vo tabletna forma.Moras da mu veruvas na doktorot sto te vodi da imate zaednicki jazik i razbiranje da se osekjas relaksirano i opusteno sto e mnogu biten faktor jas takva bev posledniot pat i uspeav do nekade sepak cim ostanuvam i bremena sepak e dobar znam i da se stasa do krajnata cel.So lesno neka ti e ...
Feminkiiii jas zdravje boze sme so plan maz mi da odi da podnesi dokumenti za tret vaucer...e sega imam nekoe prasanje naodot originalen mi e tamu od HSG-to no imam samo pecat od fond dali toa da go dadam a na kopijata da mi stavat od fond pecat? Imam plus i histeroskopija i 4d exo so morfolosko obrazlozenie...bidejki histeroskopijata mi e od mart godinava no 6 meseci se pominati...se mi e uredno od tie samo sto sum so pcos... Denes gi zemav rezultatite od vit.d3 i mi e 19 a vo mart godinava mi bese 33 piev plivit d3 kapki po edno kafeno lazice 2 meseci i mi se kaci na 33.Dali nekoj ima tocna informacija deka treba da e nas 30 za ivf? I krvna slika pravev so sedimentacija i glikemija za dokumentive i mi e 9,7 a e do 10 granica a prosliot mesec imav ciklus na 10.09 ti no deka mi traese 7 dena bas krv i ovoj kalendarot na mob.sto mi e mi izracuna sleden ciklus na 27.10 a jas se osekjam vekje 5-6 dena so topli dlanki,stapala i oci me pecat taka mi bese koga ostanav trudna so poslednoto ivf temeratura meram ednas samo mi bese 37,2 a vaka se mi e ok nisto ne me boli ni kjivam ni kaslam nisto...denes samo imav stecanje vo jajnici taka cudno i ko za dobivanje no tolku bese sabajlecki sega nisto...ah...taa pusta nadez si se nadevam od supljo u prazno no mora da se nadevame deka eden den ke uspeeme
Јас се извинувам што ќе бидам глупава но може ли некој да ми објасни што е бетахцг? Исто ме интересира дали има некој доживеано успешна инсеминација бидејјќи гледам никој немал до сега
Beta hcg go vikaat uste i kako hormon za bremenost. Pokacuvanjeto na ovoj hormon e pokazatel za bremenost. Zatoa se pravat testovi, moze na urina ili na krv. Kako naj relevantni gi smetaat onie na krv bidejki tuka ti davaat tocni vrednosti. Medicinski, ako ne se lazam, sekoj rezultat sto e nad 10 beta hcg, se tolkuva kako bremenost na zenata. Za inseminacija, navistina poretko se slucuva da bide uspesna, no toa ne znaci deka ne se slucuva. Odi go svojot pat so verba i ne se ogleduvaj na drugite bidejki tvojata sreka e samo tvoja. Ajde...da te zapamtime i tebe kako primer kade inseminacijata bila uspesna od prva
Toa e hormon koj se laci vo krvta samo za vreme na bremenost. Koga ke ispituvas krv, dali si bremena ke treba bhcg da proveris.
@Natasa. P cestitki, te cekame vo trudnicki muabeti, i ajde povleci noga site da ni dojdat sto poskoro vo taa tema
Здраво на сите, може да ми кажете колку трае аспирацијата на фоликули , и дали нешто треба да се пази пред/после интервенцијата? знам само дека со целосна анестезија ја прават. Позз
10 до 15 минути трае тоа. После анестезијата мене ми даваа вода да пијам и солено да јадам. За пазење најдобро ќе ти каже докторот, јас не се движев многу , многу имав болки . Секогаш е различно . Јас имав ризик за хиперстимулација и морав да одмарам пред пункција , но естрадиолот не порасна и ја избегнав таа состојба. Ти посакувам се најубаво
@Natasa. P mila,cestitki,so lesno da ti bide,Gospod da te cuva i tebe i tvoeto angelce,za devet meseci da castis mekici. Betata e odlicna,na 16-ti den mi bese okolu 400
@Natasa. P uspeav da zemam cisti brisevi utre podnesuvam so cisti brisevi u meguvreme ke se lecam mi uspea edvaj .....ne smeat amaa dadoa hehe
Ti rekov jas... so ubav zbor i malku sreka se biduva. Ajde so sreka i solesno postapkata. Brzo do pozitiven odgovor i brzo do pozitiven test! Inaku, pocna li so terapija za bakterijata, znaes deka mora da ja izlecis.. nema igracki tuka.