знам @Stara, некако.... Да не е ова преку фонд, да треба да правам на приватно, мислам дека секако Бугарија ќе правам, наместо овде. не знам зошто, ама како што минува времето и правам анализа од позитивните резултати кои ги вадат клинките овде, малку повеќе сум разочарана. Тие што ги знам што правеа пред 4-5 години инвитро, имаа 70% успешност, сега тие што ги знам, некако само 25% имам чуство дека бидува.
Со некоја игла. Немам дупки како операција , но имам малку белег . ( Првин мислев од стимулацијата е тоа) Јајниците биле многу големи , и јас дека легната и тие се качиле многу високо ,,шетале" и не можело вагинално да се дофатат убаво. Но ова го дознав после трансветот . Имав болки , кога идев да мокрам мислев со прамосмукалка ме влечат надоле Ми се допадна кај Трајковски што не испаничи за целата состојба моја и првин беше човек со мене па доктор. Само на крај ми кажа Господ те чуваше и не се качуваше естрадиолот .
Jas ednas bev kaj trajkovski,koga bese dezuren vo sabota,a me sledea veke so folikulite I bese super doktorot,me opusti skros .kako I da e,mislam deka treba da si go zgolemat personalot,zasto imaat dosta pacienti..a ne rabotat po17h,sabota do 14h,nedela ic..
D Nema na sto...tuka sme za toa...tuka naiduvame na mnogu poiskreni soveti ,nego vo ostatokot od svetot..daj boze kaj site golemi mesinja I pozitiven ishod..
Pomagajte luge, Natasa, Kukla koj znae sakam da odam kaj Dejan imunologija ama ni maticniot ginokolog, i maticniot doktor ne mi davat upat ni prioriteten, ni so moj termin, vie kako dobivte upat za tamu, mojata maticna ginekolog ne znae ni kakva diagnoza da stavi me prasuva sto da pisam. Mnogu sum nervozna od sabajle.
Sakav da te prasam kako ti pisase na upatot za da odis kaj dejan ovie od mojata maticna ne znae sto da mi pise. Pomagajte ve molam
истиот проблем го имав и јас ... матичниот гинеколог ти пишува упат ... вчера ми дадоа мене ама бев упорна да пробаат ... биди упорна ... матичниот доктор не дава упат за таму затоа што за кај енго требало специјалист а гинеколозите се специјалисти ...
SREDA aj neka e srekna gi pustiv dokumentite da vidime dali ke baraaat nesto ili ke smiluvaat dusa...
Jas pravev ivf vo new born kaj Trajkovski, znaci jas mu bev vtor pacient vo taa bolnica i sum prezadovolna i od nego i od cel pesrsonal, me imase gledano i Tanja na eho ama si barav kaj Trajkovski, odev mn cesto i imaa guzva megjutoa site bev mn ok, za site moi prasanja doktorot go dobivav i telefonski mi objasnuvase za se sto ne mi e jasno, mozebi raboti sega se smenile ne vikam ne...
Trajkovski e seuste taka, na sekoe moe vrtenje na mobilen kreva vo sekunda, sega boze moj, ako e zafaten mnogu sigurno nema da krene... dodeka za Tanja duri ni brojot ne mi go davaa koga krvarev da i se javam da ja prasam sto da pravam. Trajkovski duri mi urgirase za pobrgu da vlezam na lista za histeroskopija da ne cekam dolgo pa da go odlozuvame so meseci.. Za sega nemam loso mislenje za nego, se nadevam ke prodolzi taka. Koga gledas deka doktorot dava se od sebe pa makar i da ne e uspesno ivf nema sto da se lutime, ama koga ne se zamara so tebe, moras da menuvas.
Bas taka, nema zborovi za Trajkovski, duri samiot mi vikase od sega natamu ke si odis na gak ili kaj maticniot za odredeni ispituvanja sto se besplatni da ne davas kaj nas pari, mi se ponudi i da mi najde vrski za skrining na gak, daj boze da ostane takov normalen, prizemen i covecen
среќна среда- одобрен ваучер! Нека ни е напомош на сите Св. Апостол Тома, @Natasa. P честитки мила, имај си школска бременост
Za imunologija kaj Dejan ne moze da ne ti dadat, ima termini tamu. A za transfuziologija potesko e, no so prioriteten ke pomines. Ti duso prvo odi na imunologija. Tamu Dejan ubavo ke go zamolis da ti kaze koj ispituvanja da gi napravis i spored toa i upatite ke si gi vadis. I ubavo i pandelka ti napisa, vo dijagnoza neka ti stavat sterilitet, i otidi prvo ke povtoram kaj Dejan. Baraj da ti napise koj ispituvanja da gi napravis i od kade upati da zemes za da ne lutas. Potoa edno po edno ke si gi brkas rabotite. So lesno neka e