Blagodaram, i na tvoja glava sto pobrzo! I moive transferi bea na priroden ciklus. No sega posledniov prvpat zemav klomifen plus estrofem. Edinstvena razlika sto ja napravivme bese toa sto otkako vlegov vo proces, vednas pocnav so dekortin2x1 i aspirin1x1 i ostanata vitaminska terapija. Isto porazlicno bese sto jas 4 dena pred transfer veke se bockav so prolutex sekojdnevno nautro, a navaecer stavav krinon gel. Inaku obicno od den na transfer go pravev toa. A sega ova nekako mu dojde..odnapred da se stvorat poubavi uslovi za imlatacija, a ne da pocneme otkako veke embrionot ke bide vraten. Taka barem jas go doziveav...
Maticniot ke ti ispecati predlog za BPO i so toj predlog i site sobeani dokumenti si odis vo fondot gi ostavas orginalite fotokopiite za tebe so pecat i toa e vo globala aj kazi mi kako ja lecis eserihijata neli i jas ja dobiv ??
Здраво, од пред три дена започнав со долг протокол, ќе ми треба Вашата подршка Дали некоја од Вас имала долг протокол и колку време трае, Јас сега се боцкам со Суперфакт и на прв ден од циклус треба да одам за наредна терапија. Возбудена сум
Fala mnogu deneska bev vo imunologija i za vitaminot d, a za transfuzologija posle dve nedeli, sve po red ke ispitam
Blagodaram mila, site neka si ja doziveat ovaa radost Kaj Ivanovski sum, da... gospod zdravje da mu dade
Fala ti milicka sto ne mislish Jas bas denes bev kaj Petanovski na kontrola. Ke odime so transfer na zamrznati embrioncinja. Naredna nedela(zdravje boze),bi trebalo da e transferot. Ti kako si,do kade si? I jas mnogu cesto te mislam. Gushki...
Gi zemav rezultatite od bris.Uredni se.Otidov kaj maticnio za najava. Nemozese imalo nekoj problem veke dva meseci.Se javi u fondot vo strumica I otidov tamu.Ne mi dal prijava so potpis I negov faksimil. So da vi zboram nervozi u pm.I ovaa u fond me iznervira. Mi gi vrati site dokumenti so gi prakav prvio pat.Ne trebalo,gi imale tie tamu.Neznam, mnogu sum nervozna ova kraj nema veke. Sega utre kaj maticnio po taa prijava pa pak vo fond,dokumentite mi se tqmu
Dobro be duso, poleka, ne se nerviraj. Daj boze tuka da ti e nervozata samo, natamu se polesno da odi. Ke otidis utre kaj maticniot i ke zemis sto treba, vazno e da zavrsis rabota. Se ke bide... ajde
A na koj den se pravi transfer so zamrznati embrioni i koja e terapijata? i jas ke pravam vo brzo vreme pa me interesira fala.
vitamin c od 1000mg,caj od brusnica i nane mesam zaso mi e jaka brusnicata za zeludnikot 2l na den,pijam i caj od kaniferce rastenie,,na koleski na majka mi dosta uspesen se pokazal,se pie tri dena po 5 livcinja ,se pravi pauza tri dena pa pak se pie tri dena..go ima po narodov,na internet ne pisuva niso za nego...taka pravam,pa ke vidime..piev i antibiotik ciprofloksacin 5 dena i vaginaleti od kantarion stavav...tie si gi stavam na 3,4 mes samoinicijativno zaso se na prirodna baza..sega nekoj bel iscedok mi se javi.gust,ne znam so e..dali e nekoe cistenje,neznam..kazi mi pecat na kopiite na dokumentite na notar pravite ili na dr mesto?poz
da,dolgiot protokol e pocest,mene gurzanova mi rece im se pokazal i kako pouspesen.opfaka dva ciklusi odprilika....vo tek na prviot ili otkako ke ti zavrsi,ne se sekavam bas,primas hormoni za jasmin ili cikloproginova najcesto,za da se istempira sledniot ciklus...po dve nedeli mislam pocnuvas so suprefakt bockanje i na prv den od sleden ciklus,so merional ili puregon inekcii do pred punkcija...good luck
dali ciklusot po neuspesno in vitro vi docnese?mislam vtoriot mesec,zaso prviot po prekinuvanje na terapijata dobiv..