Zosto mora da pravam test na Beta hcg, zosto da ne cekam da dobijam, pa taka ke go znam i rezulatot? Inaku denes mi e 14ti den od inseminacija, a utre ke go pravam testot vo Remedika... Necie iskustvo?
duso jas na mojata 1va inseminacija pravev ama bas se kako sto mi kaza doktorot i progesteron 3x200mg i odmarav doma i si lupnav i za bhcg plus 1000den i koga mi kaza doktorot negativen test, edvaj si dojdeme pri sebe so soprugot,narednite 3 taka gi pravev, a za poslednata i bez volja epten,moj sovet e da ne davas pari ako mozes da izdrzes dodeka ti e menzisot cekaj, so sreka vo sekoj slucaj
jas od 2ta inseminacija progesteron stavav samo 5 dena,posle toa ne, na 1vata inseminacija do 17ti stavav i pravev bhcg i bese negativno so samoto toa ciklusot mi se ponesti od 28dena na 34den mi dojde,pa od naredniot mesec mi se normalizira,i zatoa kako e gospod nikoj ne e,ako e trebalo jas ke ostanev bremena na 1vata inseminacija so site pravila i proceduri se pridrzuvav pa ne bidna,narednite taka rutinski samo mi bea za da mozam da si zberam dokumentite za invitro i eve sega sme vo iscekuvanje- se nadevame deka ke ni odobrat vaucer
Ако од старт тргнеш со идеја декаги правиш за ваучер си ставаш блокада дека нема да биде. Па има примери каде имале луѓето успешни инсеминации...дајте малку позитивно мислење
Nikakca terapija ne primam. Nisto. Inaku sansi za uspeh? Abe ajde... Ni baraat 2 neuspesni za vaucer.. So 1 tuba neproodna, so spermogram 2,5 milioni... Se cudam zasto da pravam test?
Мдб, мора малку позитивни мисли. Јас кога ја чув приказната на @bittersweet (извини што те тагнувам, ама не сакам да те спомнувам без да си свесна за тоа), која денес има 3 деца, зачнати по природен пат, верувам дека се е можно. Не може да правите работи, а да не верувате во успех. Колку и да се мали, сепак шанси има. Вербата е чудна работа!
pa jas bas oti mnogu imnogu mav nadez i bev 100% sigurna deka ke bidam bremena so 1ta inseminacija,posle toa bez razocarana,neznam dali ste gi citale moite postovi-jas so mazot nemam medicinski problem,( site ispituvanja ni se vo red) i se sto treba da ima edna zdrava licnost i dvajcata -nie go imame -a vsusnost bremenost nema, i zatoa go zapocnavme ovoj pat da go odime.....ete tolku od mene se nadevam naskoro i na nas ke ni se nasvevne srekata i deka ima gospod i za nas dvajcata,i za site onie sto gi imat istite maki kako nas
@mdb i jas nema da pravam test,ke si cekam,ako pominat 16 dena od inseminacija i ne mi dojde e duri togas ke pravam domasen test.Dotogas ke si cekam
Jas sega za sega nemam nikakov simptom... Do pred nekoj denme bockaa jajnicite, sega ni toa... Gradite - normalni... Nikakov simptom... Enistveno poradi toa sto taka mi rekoa, poradi toa bi pravela... I za da dokazam vo fond deka nemalo uspeh. Ti imas nekoj simptom? Koj den ti e mila?
Jas pravev na 30-ti,znaci petti den,isto i jas kako tebe,me bockaa jajnicite,gradite me bolea,a sega ne cuvstvuvam nisto,dodusa mene mi e prva inseminacija,epten so nadez otidov,no ispadnaa mnogu malku spermatozoidi posle obrabotka.Sega dur dojde 14-ti ke se molam na Bozjo cudo,ti prakam sreka mdb,nikogas ne se znae
Pa isto i nam ni e prva inseminacija so samo 17 milioni posle obrabotkata... Vie kolku imavte? Utre 15ti den... Da oravam test sto vikas? Jas nekako bs sum skeptik za uspeh, a nadez sekogas imam... Zelba golema... Velam ke vidime, daj Boze, ama ic ne mi se veruva. Test nesakam da pravam zasto sakam da go odlozam razocaruvanjeto Ti posakuvam uspeh
Мдб, тестот е подобар затоа што ќе знаеш на што си. Ако има бременост ќе треба да почнеш со некоја терапија, да те следи доктор. дополнително, незнам зошто толку надеж си изгубила. 17 милииони не се малку?! Ние имавме на првата 20 и докторот беше задоволен. Што сакам да се вратиш бремена по тестот, па да видиш дека не било џабе
Mdb super ste vie,kaj e mnogu slabo,samo 0.5 milioni posle obrabotka, ,ama pak si se tesam i nadevam deka moze nekoj hrabar vojnik ja zgrapcil mojata jajce kletka.Mdb pravi test nisto nema da izgubis,ke znaes na sto si,i dokolku ima bremenost ke ti prepisat i lekarstva za podrska na istata.Ti posakuvam uspeh,i sekako izvesti ne
Do site onie koi imaat prateno dokumenti do fondot, edna informacija. Komisijata e zakazana za 10ti. Toa znaci do 15ti ke imame odgovor. So sreka. Do site onie koi gi spremaat dokumentite, pokraj navedenite vo obrazecot...obavezno i 4D i naod i mislenje od maticniot. Bidejki dokolku pratite samo dokument/slika 4D bez izvestaj, povtorno ke vi gi vratat. I do site onie koi cekaat rezultati od inseminacija...vi stiskam palci za dve crticki
Vaka, jas sakam da si prasam koi se dokumenti(go nemam obrazecot),se po red...4d eho, tri spermogrami na rastojanie od eden mesec,HSG snimka...ako moze nekoja od vas da mi napise,sakam poleka da pocnam da spremam. Nemam praveno inseminacii,no maticnata mi rece deka ako i sledniot spermodram e so istite vrednosti,ke gi preskokneme inseminaciite. Vi blagodaram!
Bravo veli4kate,ajde so sreka neka e , prekrasni vesti,ke udpeete,uste malku ostana do radosta Ajde daj boze site da se fatat i da bidete najsrekni roditeli.