@meckicka da so tvoite mutacii mthfr677 heterozogotni no gledam uste nekoj ti najdoa da ubavo e ginekologot da ti dade od 5 ti den od et kleksan no veruvaj mi jas so vtoroto ivf i dvata ET so zamrznati i pokraj terapija prolutex,esfrofem,aspirin,crinon,decorton jas zavrsuvav so biohemiska dva pati i ednas so spontan vo 6 ta nedela i pokraj takva terapija...mnogu e biten i embrionot da ne e so defekt pri oploduvanjeto...jani mi rece mene deka ne se losi heterozigotnite i preventivno niskomolekularen da se prima fraksiparin ili kleksan.Ke gi primas i gospod ke ni podari na site sto sme tuka na ovaa maka? Koga ke pustas dokumemti.Jas gi pustiv na 19.10 pa so gospod napred za 2-3 nedeli mu rekle na mazmi edvaj cek da pocnam
Нема потреба од закажување. Ако мислиш на АМХ одиш плаќаш 4200ден. те боцкаат и толку. За резултати чекаш 3-4 дена и тоа е.
So zamrznati duso...i toa so poslednoto emrionce, junak na majka Eve ja komplet terapijata : Bcomplex 3x1 Folna od 5mg. 2x2 Maka 500mg. 2x1 Apirin 1x1 Vitamin E400. 2x1 Vitamin B12 1x1 Vitamin D 1000. 1x1 CoQ10 100mg. 1x1 L-Methyfolate 1000mcg. 1x1 Dekortin 5mg , 2x1 Klomifen 1x1 Prolutex, 1x1 Krinon gel, 1x1 Tuka samo da dodadam deka so prolutex inekcii i krinon gel pocnav dva dena pred transfer, sto voobicaeno ne bese praksa.
Jas barav sovet od zdruzenieto na farmacevtite kade da se obratime za neofolik meta da ja nosat vo mk mi rekoa da se javime vo agencijata za lekovi sega treba da baram broj od agencijata za lekovi i so niv da razgovarame da dadat odobrenie za neofolik meta
Ajde jas da ti odgovoram vo ime na Nataska Clomifenot go stimulira rastenjeto na folikulite,a koga folikulite ke puknat,go osloboduvaat toa zolto telo,koe prestavuva priroden progesteron,koj e mnogu vazen za bremenost,iako se odi so transfer na zamrznati embrioni.A se zema nekolku dena pred transferot.
Jas imam eden broj od biroto za lekovi i vo vtornik ke se javam da prasam sto treba da se naprave za i vo mk da se nose neofolik meta i vit b12 metilkobalomin
Za klomifenot ninicka veke ubavo napisa...istoto mi go kaza i mene doktorot. A inaku pocnav do gi pijam od posleden den na ciklus, 2x1...5 dena. (sega gledam pogore greska sum napisala 1x1). Za makata samo mi rekoa da ja pijam, ne zboruvase doktorot. No kolku sto uspeav da procitam po net, ja nerukuvaat izvor na zivotot i prirodna hrana za plodnost. Bila isklucitelno dobra za hormonska uramnotezenost i potiknuvac na idealni uslovi za da dojde do zacnuvanje i implatacija na plodot.
Simptomite kaj sekoj se razlicni nekoi imaat nekoi nemaat simptomi taka da ne se opteretuvaj so toa uzivaj gali si go meseto i toa e toa
Како се справувате со болката во матката после инвитро? Вчера бев кај матичниот и само ми кажа се е чисто и те боли од интервенциите. Јајниците си останале такви катастрофа
Posle transfer ne gi piev ni jas... ova bese pred transfer, pet den od posledniot den na ciklus. Posle transfer prodolziv so vitaminskata, estrofemot, aspirin, dekortin, prolutex i krinon.
Zaedno ke si cekame vaucer srcka.Jas vcera prativ.Zenata vo fond mi rece 14dena do 3 nedeli. I da se javuvam da si prasuvam. So sreka
Denes bev da napravam hormonski status i planot bese da se dogovoram za ivf na priroden ciklus ama nisto od toa,tsh vrednosta mi bese visoka i sega moram na specijalist i najverojatno ke primam lekarstva za da namalam pa posle ke vidime.dr misli deka zaradi toa ne mozam pak da ostanam trudna...se razocarav mnogu,cel den placam..bev sigurna deka konecno ke uspeam a sega se mi izgleda tolku daleku i nevozmozno mi dade maka da pijam 2x1 a vo vtornik sum na specijalist.nekoj so slicna maka? Ps.se izvinuvam za dolgiov post.
I jas ke si cekam so vas i jas pustiv na 19 mada jas sum sigurna deka ke me vratat za uste edna inseminacija a posle kolku vreme moze da se javuvame da prasuvame??