Вонтелесно оплодување

Дискусија во 'Бременост' започната од pozitiv, 30 ноември 2009.

?

Кој доктор е ваша препорака за ИВФ постапка?

1. д-р С. Лазаревски (Систина)

261 глас(а)
    15,2%
  2. д-р М. Ивановски (Систина)

197 глас(а)
    11,5%
  3. д-р М. Поповиќ (Систина)

58 глас(а)
    3,4%
  4. д-р С. Адамова (Систина)

35 глас(а)
    2,0%
  5. д-р К. Кузеска (Систина)

20 глас(а)
    1,2%
  6. д-р З. Петановски (Ремедика)

98 глас(а)
    5,7%
  7. д-р М. Хаџи Лега (Ремедика)

80 глас(а)
    4,7%
  8. д-р Г. Димитов (Ремедика)

111 глас(а)
    6,5%
  9. д-р Т. Гуржанова (Њу Борн)

107 глас(а)
    6,2%
  10. д-р В. Трајковски (Њу Борн)

312 глас(а)
    18,2%
  11. д-р С. Сапунов (Санте Плус)

8 глас(а)
    0,5%
  12. д-р Т. Трпчевски (Плодност)

279 глас(а)
    16,3%
  13. д-р В. Органџиски (Органџиски)

33 глас(а)
    1,9%
  14. д-р С. Органџиски (Органџиски)

56 глас(а)
    3,3%
  15. ГАК (Сите доктори)

48 глас(а)
    2,8%
  16. д-р Е. Исјанова (Ултрамедика)

10 глас(а)
    0,6%
  1. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    колку висока?

2. meckicka

meckicka Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2016
    Пораки:
    1.398
    Допаѓања:
    1.337
    Ne se sekiraj ke ti dadat eutirox i ke ti se namali jas odam za tsh na endokrinologija ama na mene i prolaktinot bese visok sega e vo red barem vo avgust koga pravev kontrola bese ok i tsh i prl i veruvaj podobro da se sredi sega nego da imas problemi ponatamu vo bremenosta

На Lavica26 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Lavica26

Lavica26 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2016
    Пораки:
    219
    Допаѓања:
    312
    4
    A doktorot mi rece barem 2,5 da e,zboruvav na telefon so specijalist Dr Snezana od drzavna vo Bitola i taa mi kaza deka mora da se spusti do 2 za da sum zabremenela.ostanuva vo vtornik i sreda da vidam sto ke storam.

4. Lavica26

Lavica26 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2016
    Пораки:
    219
    Допаѓања:
    312
    Samo tsh kaj mene ima problem,se drugo e super...se nadevam i ova ke se sredi..

На meckicka му/ѝ се допаѓа ова.
  5. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Јас со еден месец пиење еутирокс од 50мг се спушти од 6.4 до 1.7
    Баш беше пред инвитрото.
    Бев и на ехо на интернист и во државна.
    Мене и холестеролот ми се качи , од стрес.

На Lavica26 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Lavica26

Lavica26 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2016
    Пораки:
    219
    Допаѓања:
    312
    Blagodaram @bokace mnogu mi znacat ovie razgovori so vas ovde. .

На bokace му/ѝ се допаѓа ова.
  7. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    Jas kolku sto znam vo drzavna Bitola nema endokrinolog. Ovaa najverojatno od staroto vreme GI drzi nedokazanite I napusteni stavovi za visinata na tsh I zabremenuvanjeto. Kaj mene bese 3.nesto I ne zemav voopsto terapija

На kukla21 и Lavica26 им се допаѓа ова.
  8. meckicka

meckicka Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2016
    Пораки:
    1.398
    Допаѓања:
    1.337
    Ke ti ispitaat na endokrinologija poveke hormoni ne samo tsh jas na 14 noemvri imam zakazano termin kaj dr pemovska na endokrinologija

9. meckicka

meckicka Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2016
    Пораки:
    1.398
    Допаѓања:
    1.337
    Za pred ivf najdobro e da bide pod 2,5 oti od samata terapija znae tsh da se pokace

10. pile30

pile30 Популарен член

Се зачлени на:
    14 септември 2014
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    9.449
    Kolku ti e tsh-to? Nemoj da se razocaruvas da znaes deka ovoj disbalans na hormonive se ni e od stes,hormonska terapija...mora da se silni i jas dva dena placev dobiv pak a tolku se nadevav unistena sum no mora da se borime...ete tolku sme cekale za nekoj mesec ke si pocnes.Stresot e prv neprijatel pogotovo vo nasite slucaevi sto se borime da zabremenime

На Stara, stevemila и Lavica26 им се допаѓа ова.
  11. Lavica26

Lavica26 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2016
    Пораки:
    219
    Допаѓања:
    312
    I pravese ivf taka?mislam deka i ti si kaj tase. mene mi rece da ispitam detalno

12. pile30

pile30 Популарен член

Се зачлени на:
    14 септември 2014
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    9.449

Tocno junace bilo i ke si sedi tamu vo meshko 9 meseci so Gospod napred ke bide se vo red.Deka i jas na dva pati pravev so zamrznati ednas biohemiska i vtor pat 216 beta i vo 6 ta nedela spontan abortus i pokraj terapija..i jas pred et primav prolutex,decortin i crinon i po et prodolziv i so plus vit.D3 kapki,aspirin 1x1,estrofem 2x2,folna 1x1 i omega 3 i fraksiparin...e sega ovoj pat ke si barampak decortin i senadevam ke mi dade i pijam veke 3 meseci neofolik meta po 2 tabletki na den i od prednekoj den vit d kapki zosto 19 mi e...pa se nadevam deka ke prodolzam so metiliranata folna po 2 ili ke mi ja namali ginekologot ke mi ja odredi ili imunolog za ivf ? I sto mutacii imaa jas mthfr677 i plus nekoja druga no heterozigotni mi se i jani rece preventivno kleksan i fraksiparin primav se no ete taka trebalo da bide toj pat ovoj pat mora da uspeeme...dobiv i taka psihicki si padnav pak no mora za brzo da se krenam..a tsh mi e 2,1 tebe?

На Stara, stevemila и Natasa. P им се допаѓа ова.
  13. pile30

pile30 Популарен член

Се зачлени на:
    14 септември 2014
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    9.449
    Mene tsh mi e 2,1 no prolaktinot 21,3 i sega posle ciklusoc ke pocnam da pijam dostinex po polovince na den taka rece petanovski ama sega citam i po devojkive deka treba da e ispod 2 ...neznam dali da odam na endokrinolog zosto eve cekam.vaucer i zdravje sakam odma da odam i da se pocne koga ke e vreme za terapija i se ostanato ke nemam vreme da pijam druga terapija ah maki aman veke

14. Lavica2016

Lavica2016 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    2.084
    Допаѓања:
    3.849
    Zdravo @Lavica26..vaka inace tvojit slucaj e slicen na mojot..ja pred 4 nedeli koga ispituvav hormoni site mi bea vo normala.osven tsh koe mi bese pokaceno..odnosno granicata bese od 0.4 do 4 mene mi bese 4.83...malku sum punicka mozno e i toa da ima vlijanie ne znam...no pocnav da idam.na nutricionist i posle nedela dena povtorno pravev hormoni (na treti den od ciklus) i togas mi bese namaleno od 4.8e na 2.4 znacu duplo..iskreno ne znam dali e od faktot sto pocnav rezim na zdrava ishrana ili pak sto prethodnite bea praveni ispituvanja pred da dobijam bitno duplo se namali... probaj da povnimavas na hrana...probaj i so terapija sekako.. best of luck :)

На stevemila му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Natasa. P

Natasa. P Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2015
    Пораки:
    1.941
    Допаѓања:
    6.630
    Mene kompletnata terapija mi ja dade Ivanovski. Vaka kako sto te citam gore dole slicna ni e. Edinstveno jas sto pravev i skrecing pred da vlezam vo proces. Verojatno i toa pomogna. A inaku i jas methylfolat piev 3 meseci pred transfer. A betata ja merev na 12ti den zasto prokrvariv malku i ispaniciv, izleze 147. Potoa od pusti strav za dva dena ja merev povtorno, izleze 570.. Sega samo odmaram i go cekam 1vi, togas mi e zakazana prva kontrola.

На Pacient srna, pandelka, meckicka и 3 други им се допаѓа ова.
  16. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    Ne stignav do ivf. Inace da kaj Tase odev i ne mi go barase tsh-to. Sama go ispitav ednas prethodno mi bese povisoko od 3.Se rasprasav za toa deka mora da e ponisko za bremenost i iskreno ne mi bea ubeditelni doktorive. Taka posle zaboraviv na tsh :) Ovde vo bolnica nema endokrinolog taka da ako imas potreba od terapija ke moras vo SK. Ke ti pisat i ovde, ama ke te zapustat tie ne se endokrinolozi iako ja prezele.rabotata da lecat za tiroida. Mizerna ni e bolnicata za zal. I za kraj ne se obeshrabruvaj odma, za da se konstatira problem so odreden hormon ne e dovolno ednas da se ispita I da se lupni terapija. Dovolno strucen doktor bi znael tocno sto treba da pravi. Ne edno bockanje I ajde apcinjata. Treba vreme, sledenje I trpenie. Sigurno ke imas drug rezultat na sledno bockanje:) I malku of topic ova so tsh nekoja moda e. I na bebinjata Im go ispituvaat stom se rodat vo bolnica vednas. Nekoj doktorat si pisuva izgleda :)

На Lavica26, Stara, stevemila и 2 други им се допаѓа ова.
  17. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    и јас мислам мода е ова со Тсх. Се што е во рефернтни граници е ок. Некој кажал до 2-2,5 да е и истото се кажува нон стоп. Зошто толку? Која е логиката никој не знае. Не кревајте паника непотребно. Јас се консултирав и со ендокринолог и со доктор по нуклеарна медицина. Чим нема антитела, ситуацијата ср смета за привремена. Со активни антитела веќе е друга ситуацијата.

18. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    Se slozuvam. Zatoa velam deka za da se dade eutiroks ne e dovolno samo tsh da se ispita, a znam deka kaj nas doktorite toa nema da I go kazat na feminkata tuku odma ke I dadat apcinja bez ispitani antitela, drugi tiroidni hormoni, eho I slicno. Taka im e polesno za zal

На Lavica26 и kukla21 им се допаѓа ова.
  19. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Ke si cekame duso so da praime. Pa taa u fond mi rece posle 14dena

На podravka му/ѝ се допаѓа ова.
  20. cat-woman

cat-woman Истакнат член

Се зачлени на:
    18 март 2013
    Пораки:
    181
    Допаѓања:
    459
    Samo da prasan mozno li e folikulite da ispucaat pred vreme, jas vecer treba da priman stop inekcija a vo vtornik da ni gi vadat jk (ne znam kako se narekuva medicinski), deneska I vcera imam taka proziren sekret obilno, pocnuvam da pomisluvam deka mi ispucale folikulite :@:worried: