Можно е.... На кој ден ти е закажана пункцијата? Не мисли ајде на тоа можеби не е, кај кој доктор си?
Znaci vecer orimam stop inekcija vo vtornik imam zakazano kaj lazarevski vo 8:15, znaci mozno e zar e mozno da.mi se sluci ova mnogu se plasam
На кој ден од циклус? Можно е, но ретко се случува ако докторот ептен утнал т.е не проценал добро ама за Лазаревски не верувам... Мисли позитивно а и ако пукнале па некоја сигурно би останала. Ти посакувам среќа
Prasanjeto na @Anetaoh bese koj den ti e od pisledna menstruacija? Da mozne da puknat folikulite pred vreme, no dr. gi sledi, znae sto I kako. Kaj mene bese isto kako kaj tebe, gradite bolni nekolku dena, prozirna sluz kako za ovulacija veke 2 dena I mislev se e gotovo. No ne bese taka. Opusti se.
Vo petokot bev na kontrola znaci lazarevski e skrzav so zborovi ne zbori mnogu a vtornik mi e 14 den od ciklus najgolemiot folikul mi bese 16 mm no denes imam mnogu sekret ili e mozno I od tie vaginaletki poliginax taka nekako se vikaa vcera ja stavav poslednata ne znam sto da.mislam
Jas nemam visoki antitela no tsh si e visok bez terapija i dzabe i da ispitate antitela terapijata e ista mozno e mi rekoa na mene doktorite koga tsh mi e bil pokacen da se bile visoki no posle da se se namalile so terapija jas ne bi rizikuvala da odam na ivf a tsh da e nad dva i pol i koga prasav zasto mora da e tolku mi rekoa oti od terapijata od stimulaciite znae da se pokace od samiot stres isto
I jas pravev histeroskopija dijagnosticka i skreching i toa mislam deka si imase udel vo uspeshnosta.Na abortusot mi rece petanovski deka zdravje boze ke napravime pak skreching i je terame se nadevame site na uspeh ovoj pat. Da terapijata e skoro ista so toa sto metilfolat primam veke 3 meseci po 2 tabletki toa e po 800 mg.ke si baram pak i ovoj pat decortin i fraksiparin i prolutex zosto toa e definitivno najdobra pokazana poddrska...
Ke se druzimeeee vo tek na terapija,punkcija i tranafer so lesno neka ni e i da ni e posleden pat da si ostaneme trudni so ovoj srekjen vaucer
Ne panici bez potreba doktorot e tolku iskusen ne veruvam deka moze da promasi ne si pravi stes na organizmot...eve jas na vtoroto ivf primav Cetrotide inekcija 2700 den ja plativ da ne ispukaat pred vreme zosto mnogu brzo sozreavaa nekoj a nekoj pobavno i sakase da si e na sigurno...i posle uste edna primiv i mi izvadija 16 j.k 12 dobri no 9 mi se oplodija site vo blastocisti taka da uzivaj relaksirajse...jas iskreno bev ista vtoroto ivf so nervozi se pominuvav i da nemav uspeh a sega posledno vo mart2016 ta so zamrznati koga odev tolkubev relaksirana opustena si vikav moraaaaam da uspeam ovoj pat i uspeav no ne za dolngo no transferot sepak bese uspesen do 6 ta nedela...soberi sili..mora da sme cvrsti jaki doprva im trebaat zdravi majki na nasite embrioncinja koj ke stanat ubavi bebinja i decinja glabata gore i so.lesno na punkcija pisuvaj sto kako izvadile i terapija
Mene tase mi rece da odam na endokrinolog i detalno da ispitam dali ima problem ili samo privremeno e pokacena vrednosta.mi rece da zemam tableti maka 2x1 i otkako ke ispitam se detalno i ke namalam barem na 2,5 da se vratam kaj nego.
Devojki kazete endokrinolog sto raboti i ima poznavanje za ivf procesi da ne se samo za dijabet neznam sto da pravam tsh mi e 2.1 i t4 mi e 14.4 super samo prolaktinot mi e 21.3 ama petanovski rece da pijam dostinex po polovince na den i sum vo totalen haos dali da se konsultiram so endokrinolog zosto se spremam za treto ivf
ќе си пиеш достинекс ама не по половинче на ден туку половинче неделно прашај убаво кај докторот и ќе се среди пролактионот.без гајле.мене за првото ифв ми дадоа достинекс во систина зошто ми беше 24, за второто во њуборн не ми дадоа а ми беше 21.пролактинот се качува од нервоза,кај мене пред дапочнам по болнци си беше 15, од ко почнав ваучери лекари болници одма ми скокна.без гајле