Moja greska @kukla21 nedelno treba da pocnam da pijam polovinka Dostinex.No sega imam dobieno 3 ti den ineznam dali da pocnam veke da go pijam
Epa super da pocnam togas da pijam od utre da mi se sredi...i posle 4 nedeli napravi kontrola ili cekase pak tret den od ciklus?
Ja primiv sega stop inekcijata mene mi e prvo invitro inaku 10 den vodeckiot folikul mi bese 16 mm toa bese vo petokot znaci 12 den mi e stop inekcihata a punkcijata ke mi bide 14 den znaci kolku moze da porasne od 16 mm za dva dena I moze li da pukne tolku brzu? A punkcijata dali e bolen procesot mi kazaa gladna I zedna da dojdam kolku vreme trae ? Fala ti na odgovorot I ti posakuvam mnogu sreka pile30
Jas iskreno ne veruvam deka Ivanovski moze da utne toa im e niv rutina se exoto im kazuva i prevzemaat vo momrntot nesto ako im nagovestuva za pukanje...jas veke sum 4 g po forumive i ne sum procitala zena sto i puknale j.k pred pinkcija... Inace punkcijata ne osekjas nisto te uspivaat neznam kolku trae zosto se budis vo dnevna bolnica.Jas imav bolki zosto imam pcos i mnogu j.k mi bea izvadeni i normalno e da imas ko menstroalni bolki no se izdrzuva mislam deka i ketonal mozev da pijam ke ti kazat se sto kako prasaj si...bitno nisto ne osekjas...te razbiram potpolno i jas bev ista vakva no od iskustvo ti kazuvam samo pozitivnoglavata gore i se ke bide.Da gladna od 20h den pred punkcija samo voda i bistri sok od jabolko no najdocna do 23h poslenisto ako ti e zakazana pubkcija vo 8h mene toa ne mi e problem kolku sto mi e problem transferot deka so polna besika i ti se mokri ti se place no i toa se izdtzuva se za da stadame do decinja
На @pandelka и пукнаа јајце клетките пред пункција, среќа што неколку и останаа но не кај Ивановски , инаку фоликулот расте со околу 2 мм на ден значи вторник би бил 24 таман. Ајде главата горе и позитивно, чекаме висока бета
Женски здраво...јас сум нова,ама ве читам редовно...на сите ви посакувам да стигнете до целта...јас веќе имам едно ангелче,ама и треба другрче ...ама не бива долго време...сакам да ве прашам дали преку фондот за ин витро задолжително бараат инсеминации или одобруваат ваучер и без нив...позз
Odobruvat i bez inseminacii ama treba da se javis i da prasas dali so vasata dijagnoza ke vi odobrat na nas so tri inseminacii ni odobrija imavme mnogu los spermogram a jas imav plus hipotireoza i hiperprolaktinemija
Ти благодарам meckicka за брзиот одговор...јас во ноември ќе правам хистероскопија...имам септум да го отстранат...па ако е се во ред планирам да поднесам документи...скоро се комплетирани...ама немам инсеминации...
Ne mora da e tret den od ciklus? Mene prolaktinot za prvoto ivf mi bese 24, sega mi e pokacen 28.4 pijam 1/2 bromergon sekoj den. Tie dostinex podobri li se?
Пролактин може да се проверува во било кое време од циклусот. Достинекс се појаки, ама не се примаат во бременост. Мене одма ми го симнаа од 21/22 и еве месеци после тоа не пијам а прл е 15-16.