Вонтелесно оплодување

Дискусија во 'Бременост' започната од pozitiv, 30 ноември 2009.

?

Кој доктор е ваша препорака за ИВФ постапка?

1. д-р С. Лазаревски (Систина)

261 глас(а)
    15,2%
  2. д-р М. Ивановски (Систина)

197 глас(а)
    11,5%
  3. д-р М. Поповиќ (Систина)

58 глас(а)
    3,4%
  4. д-р С. Адамова (Систина)

35 глас(а)
    2,0%
  5. д-р К. Кузеска (Систина)

20 глас(а)
    1,2%
  6. д-р З. Петановски (Ремедика)

99 глас(а)
    5,8%
  7. д-р М. Хаџи Лега (Ремедика)

80 глас(а)
    4,7%
  8. д-р Г. Димитов (Ремедика)

111 глас(а)
    6,5%
  9. д-р Т. Гуржанова (Њу Борн)

107 глас(а)
    6,2%
  10. д-р В. Трајковски (Њу Борн)

312 глас(а)
    18,2%
  11. д-р С. Сапунов (Санте Плус)

8 глас(а)
    0,5%
  12. д-р Т. Трпчевски (Плодност)

279 глас(а)
    16,3%
  13. д-р В. Органџиски (Органџиски)

33 глас(а)
    1,9%
  14. д-р С. Органџиски (Органџиски)

56 глас(а)
    3,3%
  15. ГАК (Сите доктори)

48 глас(а)
    2,8%
  16. д-р Е. Исјанова (Ултрамедика)

10 глас(а)
    0,6%
  1. Capricorn Taurus

Capricorn Taurus Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јуни 2016
    Пораки:
    1.662
    Допаѓања:
    22.988
    Фала на одговорот. Јас одлучив да направам пред следниот трансфер. Мислам дека не може да штети напротив може само да ги зголеми шансите за успех. Иако не мора да значи дека е пресудно нели. :) на со среќа како и да решиш.

На bokace му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Melinda85

Melinda85 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 октомври 2016
    Пораки:
    515
    Допаѓања:
    5.815
    Da ne sum zadovolna mila zatoa sto posle neuspesno in vitro ne sakase da me primi ni na razgovor, trebase da cekam 2 meseci ako sakam da se vidam so nego..navistina nekulturno i nestrucno od negova strana.. Navistina e prepoln so pacienti no sekoj od nas so golema nadez odime kaj nego, i treba da najde vreme cisto za eden razgovor, sto ponataki. Od 12 izvadeni jajce kletki, mi oplodija samo 2 koi mi gi vratija nazad, no za zal ne uspea. Premnogu seriozen, skrzav na odgovori sto me interesiraa normalno.. Sega sum kaj Petanovski i za sega sto i da mi treba razgovaram licno so doktorot, dodeka kaj Lazarevski za se razgovarav so Anita, odnosno taa mu prenesuva pa jas cekam odgovor toj sto ke kaza.. Toa e samo moe licno iskustvo, no za negovata profesionalnost vo ovaa oblast ne mozam da gresam dusa.. Ako mu veruvame na nasite doktori za koi se opredeluvame da ne vodat nas vo ovoj proces, koj navistina e mnogu tezok , emocionalen , stresen samo togas ke uspeeme mili moi.. A jas sega go najdov mojot vodic doktor i prodolzuvam ponatamu..ubav den

На pile30, cat-woman, manako1 и 6 други им се допаѓа ова.
  3. meckicka

meckicka Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2016
    Пораки:
    1.398
    Допаѓања:
    1.337
    A na mene pak septumot ne mi go vide bese 13 milimetri i se gledase na hsg a on ne go vide sega go otstrani dr trajanova i se e zavrseno kako sto treba tebe barem preku anita ti kazuval se sto treba mene pak voopsto ne mi kazuva se inace anita sega e na odmor i na boleduvanje i taa sto i e zamena mnogu mi se dopadna

4. meckicka

meckicka Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2016
    Пораки:
    1.398
    Допаѓања:
    1.337
    Jas na poslednoto eho go prasav kolku jk imam mi rece 12 a potoa mi izvadija 10 koga go prasav zasto se deset neli bea 12 mi rece nemozele tie dve da gi izvadat toa bas cudno mi stana da nemozat da gi izvadat potoa koga go prasav za nova histeroskopija rece nema potreba jas imav edna ama bese stara i ne bese dovrsena zaradi pad na pritisokot koga otidov na gak kaj dr trajanova taka se iznasmea zatoa i za 1 mesec bidna i histeroskopijata go otstrani septumot sto se gledase na hsg a lazarevski ne go vide

5. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Септум многу тешко се гледа на ехо.
    Мене два септума не ми видоа на ехо , а одам на ехо скоро секој месец.
    Истиот случај сме , имав преку 20 фоликули , а беа извадени само 5 .

6. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Koga bev u drzavna za 4d doktorkata na 2d I se vide ko septum. Pa so 4d nemalo nisto.Me izvadi od pamet.Me gledaa I drugi dvajca doktori nemalo nisto.Cisto bilo.Toj postario dr vika so ovaa matka 10deca bi rodila. Vikam jas edno nemozam ne 10.Se smeevme tamu.Ako mi odobrat vaucer ke odam vo new born da se dogovorime. Dr Tatjana kaza skrecing deka ke pravime.No jas seuste neznam dali ke pravam sega in vitro ili posle nekolku meseci. Zdravje,ne brzam.Ova mi e veke 5 to in vitro se nadevam posledno

На Momichka, Miami1, MADO и 4 други им се допаѓа ова.
  7. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    Mene Ivanovski uste prvoto eho koga otidov kaj nego mi go vide septumot. Tesko se gleda da, ama doktor koj e strucen i koj ke se posveti ubavo a ne samo pausano da zirne mislam deka ke vidi deka ima nesto sto ne treba vo matkata. Ova go zboram zasto koga otidov kaj Trajkovski na klinika me gledase na eho i veli nemas nisto batali za pari vo sistina sakaat da te operiraat, posle koga mu otidov so snimki od hsg , imas da septum ama ne go vadime ako imas spontan ke go vadime posle, batali gi tie od sistina sakaat pari da ti zemat.
    Jas edvaj vaka go iznosev detevo pa uste da ja ostavev matkata so tri anomalii kako sto mi bese i kako sto toj vikase.

На stevemila, meckicka и danichap им се допаѓа ова.
  8. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    anita e bremena zatoa ja nema, podolgo vreme nema da ja gledas :)

На Miami1, stevemila, PrettyG и 2 други им се допаѓа ова.
  9. Natasa. P

Natasa. P Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2015
    Пораки:
    1.941
    Допаѓања:
    6.630
    Za site koi se spremate za in vitro ili ET, vi preporacuvam skrecing da napravite. Ve citav se spomna deka samo na tanok endometrium se pravel. Ne e tocno, kaj mene ne bese tanok endometriumot se bese super, no napravivme. I prethodno imame pisuvano, so skrecingot se budele nekoj "zaspani" geni koi se odgovorni za da dojde do bremenost. Pominale ovde vo temava poveke feminki koi posle skrecing dosle do bremenost. Ake ne od prv pat..od vtor, vazno uspeale. I jas eden takov primer. Srekno na site!

На pile30, Lavica26, Miami1 и 7 други им се допаѓа ова.
  10. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.145
    Допаѓања:
    40.509
    Јас се спремам за второ инвитро и сакам да побарам претходно да ми прават скречинг.
    Колку време пред процедурата се прави оваа постапка? Дали има некоја специјална подготовка?

11. Natasa. P

Natasa. P Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2015
    Пораки:
    1.941
    Допаѓања:
    6.630
    Eden ciklus pred postapkata se pravi, na 21den od ciklus. Naredniot ciklus vleguvas vo proces.

На stevemila и PrettyG им се допаѓа ова.
  12. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.145
    Допаѓања:
    40.509
    Ти благодарам многу на брзиот одговор.
    Па ќе видиме што ќе кажат докторите иако сеуште не сум сигурна каде ќе одам овој пат. Планирам да одам на консултација во New Born и евентулано кај Динитров во Ре-медика пред да одлучам каде ќе го правам.

На Natasa. P му/ѝ се допаѓа ова.
  13. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Дали е болно тоа и дали мора во клиниката да биде кај што е планирано инвитрото?

14. meckicka

meckicka Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2016
    Пораки:
    1.398
    Допаѓања:
    1.337
    Na mene pak vikase dr trajkovski oti mora histeroskopija da se prave no ne ja napravi oti vo toj period si zamina od gak i rabotata ja prevzede dr trajanova no jas prethodno imav blighted ovum i biohemiska bremenost

15. Natasa. P

Natasa. P Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2015
    Пораки:
    1.941
    Допаѓања:
    6.630
    Imas opcija, so anestezija i bez anestezija. Jas go pravev bez anestezija. Nema sto da se lazeme, bolno e, no se izdrzuva. Stom ti velat moze i bez anestezija...znaci moze. Olesnitelna okolnost e toa sto trae kratko 8) Se za bebus mila...

На Momichka, pile30, stevemila и 4 други им се допаѓа ова.
  16. meckicka

meckicka Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2016
    Пораки:
    1.398
    Допаѓања:
    1.337
    Inaku prasav za folic plus isto sodrzat metilirana folna kiselina i mi rekoa oti ne isporacuvaat za makedonija oti ne e registirana kaj nas taa folna kiselina toa mi go pisaa od hrvatska

17. meckicka

meckicka Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2016
    Пораки:
    1.398
    Допаѓања:
    1.337
    Utre ke zvonam na agencijata za lekovi da vidam sto ke mi kazat oti doktorite ni ja preporacuvaat a ja nema vo mk i maki macime so nabavuvanjeto

18. Natasa. P

Natasa. P Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2015
    Пораки:
    1.941
    Допаѓања:
    6.630
    A sto tolku se zamaras ti mila so taa metiliranata po agencii, zemi naracaj on line, za nedela dena ti stignuva na vrata i problemot ti e resen.

На stevemila и kukla21 им се допаѓа ова.
  19. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    си порачувала пак?

20. Natasa. P

Natasa. P Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2015
    Пораки:
    1.941
    Допаѓања:
    6.630
    Ednas, seuste imam. Sega koga ke odam na kontrola ako mi recat da gi prodolzam ke zemam povtorno.