Пурегон се 1400 се доплаќаат во клиниката каде што ќе правиш, исто и за мерионал бар така беше во Борн
Jas pravev so anestezija ama mislam plativ 12.000,sega mozda smenale ceni a porano mislam bese i 18.000.malku poduenost cuvstuvav i si nosev vloska imav epten malku krvalenje.ama se isplati.srekno i nema da zgresis.
Tie sto pijat antikoagulansi kako aspirin i dr treba da vnimavaat kako zemaat qoenzim q 10 kaj mene dojde do hiperkoagubilnost na krvta od niv na svoja raka gi zemav a ne trebalo
Може јас да кажам за мое искуство? На маката ќе и бидам цел живот благодарна . Секакви видови испробав, прашоци, па тие амерички од зегин и на крај неколку месеци најдобра ми беше на хелтаид од еурофарм.Поскапа е од другите, ама неспоредлива беше со оглед дека сум ги пробала. И спермограмот подобар излезе од неа и јас го подобрив циклусот. А Q 10 на натурал велт.
Cenata e 2500 den, vnatre ima 30 apcinja..kaj nas soprugot pie 2 na den, sabajle i navecer. I kaj nas za samo 3 nedeli pokaza dobar rezultat.. I se uste gi pie. Spermogramot bese OLIGOASTHENOZOOSPERMIA, za 3 nedeli e ASTHENOTERATOZOOSPERMIA..pred lekarstvata dr Pendovski urolog ne prakase da zamrznuvame materijal od mm, no potoa koga vide deka rezultatite za kratok period se popravaat od apcinjata, kaza deka nema potreba.. Sega mm pie od ovoi apcinja, plus dnevno zema vitamin E100, i sekoe sabajle jade med so maticen mlec.. Se nadevam deka ti pomognav so odgovorot..
Дали сте слушнале за бугарските апчиња селен , цинк , витамин е и здрава жена ? На фб ги продаваат 30 евра . @manako1 разговарај со Трајковски , ќе те упати каде во Приштина ги има тие инекции за 10 евра. Јас кога чекав за трансвер имаше еден човек кој ни кажа дека таму биле толку пари и дека самиот доктор им кажал , да не ги купуваат во Њу Борн затоа што се скапи.
Makata e od 1000mg Super Diet, refus ja zemam od Zegin, a drugive se od LifeExtension sto zborevme, Super -Absorbable CoQ10 with d-Limonene, 100mg.
Bev da zakazam histero-laparo i dr mi kaza deka im treba moja soglasnost za otstranuvanje na tubite, da razmislam 10 dena i da odam da mi zakazat ima nekoja iskustvo? Malku se sokirav za prvoto ivf se bese ok, sega se mi e katastrofa
Jas imav laparaskopija, mi gi otstranija dvete tubi. Nemoze da se popravi nisto kaj tebe, tolku se deformirani da mora da se otstranat ? Kaj koj doktor si?
Bev na klinika kaj dr Spasova, mi rece vo tekot na operacijata ke vidat dali ke gi otstranat nemozat ubavo da vidat od snimkite
Добро што те прашале да размислиш,..мене на самата операција одлучија да ми ги отстранат (на Клиника). Штом ти рекле ќе видат на самата операција, ако имаш доверба во докторката, тоа е тоа. Ако можеш консутирај се барем со уште еден доктор П.С. @kukla21 фала многу за инфото за Клиничка биохемија за вит. Д. Никогаш немаше да ги најдам
Закажав скречинг во Ремедика со хистероскопска дијагностика со анестезија. Цената што ми ја кажаа е 17000 ден.
Vidi duso, ako ima sansa da ne se vadat dokolku mozat da bidat funkcionalni, sekako deka podobro e da ne gi vadis. No ako ti se prosireni i deformirani mnogu, moze samo ne daj boze problem da ti pravat od tipot vonmatericna bremenost, bolki vo abdomenot, sozdavanje cisti itn. Inaku posle operacijata se leze samo eden den i potoa te pustaat. Ke imas malku maka dodeka da se ispravis ubavo, sto e normalno bidejki ke bides secena, no za edna nedela ke bides kako nova. Inaku, laparaskopijata ne ostava golemi luzni, edniot nema nitu da se gleda za kratko bidejki se vleguva papocno, a drugite dva, levo i desno se po 1-2cm..so tek na vreme izblednuvaat i tie.
Dobro duso, ako ne ti bile prosireni, ako imalo opcija da se sredat..toa drugo e. Si pominala so podobrata varijanta. Znaci kaj tebe bile samo zapuseni. No ako se kako kesi i deformirani... togas moze samo problem da napravat. A toa moze da se vide edinstveno na samata operacija i da se odluci vo momentot. Sepak, treba da se ima doverba vo doktorot i da se ostavi da napravi kako e najdobro za pacientot.