И ние сме со иста дијагноза олигоастеноозосоермија и исто сме кај др.Пендовски само нас ни препиша спермотренд + витамин Ц, Е цинк, селен..... за една недела почнуваме со инвитро па ќе ги земам и кондезилот, а кажи ми дали смее да зима конфезил и плус погоре споменатите витамини? иначе и нас ни рече да замрзнеме сперма бидејки мал процент на сперматозоиди имаме 0.01%
Fala,utre imam zakazano pregled i ke mi bide 10den od stimulacija,moze ke treba samo za utre.Nemam vreme za poracki sitno mi e.
Sega mi se javi embriologot, deset mi se oplodile od koi sedum bile so odlicen kvalitet pa so gospod napred vo petok mi e transferot.
Se mislevme so maz mi malku e skapo 700 evra no ke gi zamrzneme. Fala , I sega da se nadevame na uspeh, inaku uste me boli stomakot od vcera od punkcijata a vcera imav golemi bolki, dali smeam da ispijam nesto protiv bolki zaboraviv da prasam vcera.
Ajde jas ve utepav od mislenja... no so najdobra namera. Uste ova... Ako veke imate izbor, izberete transfer na edno embrionce, ne na dve. Mnogu po rizicno i po kompicarano e so dve. Inaku, ete, cisto informativno, jas sakav i tri, no edno e sto si zamisluvame a sosema drugo sto e po razumno. Uste ednas Srekno na site!
Исто мислам Наташа.. Дури имам и теорија дека подобро е да се замрзнат и да се враќаат во некој следен циклус, а не месецот кога е стимулација, хормони, нервози.. Да се одмори телото па да се враќаат
Можеш магнезиум да пиеш два до три пати . Мене тоа ми помогна за болка. Затоа што тоа мене повеќе ми наликуваше на грчеви. Со среќа
Пуштете си на 24 вести, моментално има тема за проблеми со плодноста со д-р од Њу Борн - поточно цисти и полицистични јајници
Mila ovie apcinja kondenzil gi sodrzat vnatre site potrebni vitamini za podobruvanje na spermogramot, mal e samo brojot na E vitamin. Ovie apcinja ni gi prepisa Dr Petanovski... Dr Pendovski ne znaese za ovie apcinja, Toj ni prepisa samo plus E vitamin da zema mm.. I toj bese iznanaden od pokazanite rezultati samo za 3 nedeli... Jas nmislam deka dovolno ti se kondenzil bidejki se potrbno ima vnatre, no konsultiraj se so Pendovski, i ne cekaj da pomine vreme kolku pobrzo gi pocne tvojot soprug apcinjata, tolku podobro.. I kaj nas soprugot piese spermotrend-6 paketi, dr apcinja nabavuvavme od Amerika, Turcija, operacija na varikocela imase, no samo od ova imavme podobruvanje.. Vi posakuvam sreka
Sto znaci pokacen progesteron. site mi se.dobri aamo toj hormon mi e pokacen . jutre odam na ginekolog da vidam sto ke mi kaze
Nie speogramot go sredivme so obicni sumlivi tableti vit a c e cink i selen kaj nas imase 20 posto progresivno podvizni i za dva tri meseci pienje na sumlivi tableti na amos vital se kaci na nad 60 posto progresivni ama si jadese jatki med cist domasen i maticen mlec i ke kazam samo edno ne zemajte premnogu selen oti ako e poveke od normalnoto ja namaluva podviznosta on ja zgolemuva zgolemuva i posle ja namaluva ako e visok i obicno so taa dijagnoza astenozoospermija mazite imat nedostatok na vit e a nego najmnogu go ima vo soncogledot
I jas imav pokacen progesteron ama pa ne mi kazaa nisto za nego doktorite odi vidi so ke ti kazat i pisi mi
A kaj bi mi predlizile za inv. i biopsija na soprugot toj ima azoospermija i sega uste biopsija ni ostana nz kade da pravime
Ај ве молам за помош. Се боцкам со суперфакт 9 дена, а веќе ми касни 2 дена, направив тест и ми покажа бледа втора линија. Што мислите вие, можно ли е ?