daj boze mila sega uste transferot da pomine da vidam dali site tri ke mi gi vratat pa da se nadevam na pozitiven rezultat ajde na site vi posakuvam sreka
Ti ja posakuvam seta sreka da uspees , da ja pocuvstvuvas radosta na bremena zena i da stanes sto pobrgu najdobra mama Na site tuka sto ste vo borba za dve crtki vi posakuvam da uspeete pobrgu i da se preselite vo trudnicki muabeti
I da dopisam, na nekolku strani nanazad citav za pregrada na matka.....Da vi kazam primer, moja drugarka eve ja pred poroduvanje, a ima pregrada-septum, pa fala na gospod se e vo red, bebeto odlicno napredno, taka da nema gubenje nadez, samo napred i so pozitivna misla
ja gi odnesov na 23ti januari duri na 10 fevruari ke se razgleduvaat ,neli e toa mnogu cekanje? na kolku denovi ima komisija zakazano,ako ne jas da se javam na taa gabrielaa utre i da si prasam
ja gi odnesov na 23ti januari duri na 10 fevruari ke se razgleduvaat ,neli e toa mnogu cekanje? na kolku denovi ima komisija zakazano,ako ne jas da se javam na taa gabrielaa utre i da si prasam
Utrovo dobiv. Naredna inseminacija vo april zdravje... Sto e, tuka e. Taka trebalo da bide. Vi ja pracam i mojata sreca na site vas, jas do april odmaram a na vas vi posakuvam do togas da gi vidite dvete crtki. Veli4ekate, so Gospod napred, ovojpat cuvstvuvam deka ke skokame od radost
Mi rekoa deka se pravat preku 2 ciklusi, a i taka mi baraat od fond. Da ne sum greska? Vie kako pravitе?
Ти најубаво да се јавиш да потврдиш, ама по мене треба следна во март да правиш. Значи овој циклус правиш, па паузираш, па следниот правиш - значи од овој до следниот веќе се 2 циклуса. Најубаво да се консултираш да не губиш непотребно време. Сите кои добиле ваучер имале вака - еден месец правиш, еден пауза, правиш, пауза, правиш пауза.. Јас оваа шема не ја следев бидејќи ако дојде до тоа ќе си го платам од џеб - едноставно сакам да слушам што ми кажува докторот, а не некој бирократ. Ако ми каже може одма следниот циклус да се прави, правам, не чекам без везе...
Ako sakas informacii od prva raka mozes da se javis i kaj Gabriela. Jas se javiv vcera i taka mi kaza, znaci komisijata e zakazana za 10ti. Kolku sto sum informirana, mislam deka komisija ima dva pati mesecno. Bidejki ti imas podneseno na 23ti januari..najverojatno ja imas propusteno vtorata komisija koja e pri kraj na mesecot, zatoa ti doslo da pocekas poveke od 15 dena. Ne se sekiraj...vazno da bide pozitiven odgovorot.
Ама секако дека јас си го плаќам, зарем фондот враќа пари за инсеминации? Јас немав поима за тоа... Инаку, на мене ми е повеќе тоа што во потребната документација која треба да се достави во фонд за да ни одобрат ваучер, ни бараат две инсеминации преку два циклуса, па да не случајно не ни ги важат, и пак да не малтретираат. Инаку што е до мене јас и овој циклус би правела. Пак ќе мора да консултирам со Димитров... Благодарам за советот, и мене веќе не ми се губи врме залудно, аман
мислев да се јавиш до фондот - обично преку 2 циклуса значи - овој циклус правиш, еден одмараш, третиот пак правиш. Јас сакав да кажам - не ме интересираат правилата на фондот бидејќи бирократи не можат да решат кога ќе правам инсеминација. Докторот го решава тоа. Ако дојде до тоа, ин витро ќе си платам од свој џеб. Инсеминација не се враќа.
И да знаеш дека ќе вртам сега во фонд да видам што ќе речат тие. Па потоа ќе одам и кај мојот лекар па ќе одлучиме. Да не ги губиме залудно овие 2 месеци
Ха-ха-ха, како ме откачија! Да се смејам или да плачам? Вртев за да прашам што како околу паузите во врска со инсеминациите кои ми ги бараат, и покрај лош спремограм и затната туба. И ме откачија... од комисија никој не бил тука, така да најубаво да се јавиш ми вика од понеделник. Значи државава ни е... да не дојде зорта на врата. После мислете му ја.
Ne se voznemiruvaj..vo petok sekogas e taka, mi se sluci istoto i mene. Verojatno e opadnato nivoto na rabota...i nekako vikendot im e pocnat malku porano. Za volja na vistinata, morame da priznaeme deka im zvonat stotici zeni od cela Makedonija, nie sme vo specificna psiholoska sostojba i sosema razbirlivo e deka strplivosta ne ni e bas jaka strana. No morame da bideme malku smireni i da pokazeme razbiranje i za tie tamu...osobeno za administrativcite koi odgovaraat na telefon i navistina nitu zavisi od niv nitu pak znaat sto da odgovorat. Opusti se mdb , ke se javis vo ponedelnik i ke ja dobies informacijata od relevanten izvor.
utre transfer vcera tri oplodeni ndenes 4 oplodeni pa utre so gospod napred i so sv grigorij utre ubav den praznik