Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Вонтелесно оплодување

Дискусија во 'Бременост' започната од pozitiv, 30 ноември 2009.

?

Кој доктор е ваша препорака за ИВФ постапка?

1. д-р С. Лазаревски (Систина)

248 глас(а)
    15,0%
  2. д-р М. Ивановски (Систина)

190 глас(а)
    11,5%
  3. д-р М. Поповиќ (Систина)

57 глас(а)
    3,5%
  4. д-р С. Адамова (Систина)

34 глас(а)
    2,1%
  5. д-р К. Кузеска (Систина)

19 глас(а)
    1,2%
  6. д-р З. Петановски (Ремедика)

97 глас(а)
    5,9%
  7. д-р М. Хаџи Лега (Ремедика)

77 глас(а)
    4,7%
  8. д-р Г. Димитов (Ремедика)

109 глас(а)
    6,6%
  9. д-р Т. Гуржанова (Њу Борн)

104 глас(а)
    6,3%
  10. д-р В. Трајковски (Њу Борн)

300 глас(а)
    18,2%
  11. д-р С. Сапунов (Санте Плус)

8 глас(а)
    0,5%
  12. д-р Т. Трпчевски (Плодност)

266 глас(а)
    16,1%
  13. д-р В. Органџиски (Органџиски)

31 глас(а)
    1,9%
  14. д-р С. Органџиски (Органџиски)

56 глас(а)
    3,4%
  15. ГАК (Сите доктори)

45 глас(а)
    2,7%
  16. д-р Е. Исјанова (Ултрамедика)

9 глас(а)
    0,5%
  1. veli4ekate

veli4ekate Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    588
    Допаѓања:
    548
    daj boze mila sega uste transferot da pomine da vidam dali site tri ke mi gi vratat pa da se nadevam na pozitiven rezultat ajde na site vi posakuvam sreka

На Kaetana, SimonaTino, Natasa. P и 3 други им се допаѓа ова.
  2. Bufi

Bufi Истакнат член

Се зачлени на:
    14 септември 2014
    Пораки:
    367
    Допаѓања:
    648
    Ti ja posakuvam seta sreka da uspees , da ja pocuvstvuvas radosta na bremena zena i da stanes sto pobrgu najdobra mama:*
    Na site tuka sto ste vo borba za dve crtki vi posakuvam da uspeete pobrgu i da se preselite vo trudnicki muabeti:inlove:

На SimonaTino, Natasa. P, mdb и 3 други им се допаѓа ова.
  3. Bufi

Bufi Истакнат член

Се зачлени на:
    14 септември 2014
    Пораки:
    367
    Допаѓања:
    648
    I da dopisam, na nekolku strani nanazad citav za pregrada na matka.....Da vi kazam primer, moja drugarka eve ja pred poroduvanje, a ima pregrada-septum, pa fala na gospod se e vo red, bebeto odlicno napredno, taka da nema gubenje nadez, samo napred i so pozitivna misla:!:

На SimonaTino и mdb им се допаѓа ова.
  4. veli4ekate

veli4ekate Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    588
    Допаѓања:
    548
    BLAGODARAM BUFI OD TVOJA USTA VO BOZJI USI SE NADEVAM KE IMAM SREKA

На Bufi му/ѝ се допаѓа ова.
  5. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Velice, insistiraj da ti gi vratat site 3 :)
    koga e zakazan transfer?

На bebaa му/ѝ се допаѓа ова.
  6. mdenkov

mdenkov Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2013
    Пораки:
    394
    Допаѓања:
    619
    ja gi odnesov na 23ti januari duri na 10 fevruari ke se razgleduvaat ,neli e toa mnogu cekanje? na kolku denovi ima komisija zakazano,ako ne jas da se javam na taa gabrielaa utre i da si prasam

7. mdenkov

mdenkov Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2013
    Пораки:
    394
    Допаѓања:
    619
    ja gi odnesov na 23ti januari duri na 10 fevruari ke se razgleduvaat ,neli e toa mnogu cekanje? na kolku denovi ima komisija zakazano,ako ne jas da se javam na taa gabrielaa utre i da si prasam

8. veli4ekate

veli4ekate Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    588
    Допаѓања:
    548
    ke insistiram ama zavisi utre kako ke se delat i utre ke mi kazat za koga transfer

На MADO и kukla21 им се допаѓа ова.
  9. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234
    So sreka @veli4ekate ,ti posakuvam samo ubavini,Gospod neka e so tebe

10. mdb

mdb Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2010
    Пораки:
    259
    Допаѓања:
    269
    Utrovo dobiv. Naredna inseminacija vo april zdravje... :*
    Sto e, tuka e. Taka trebalo da bide. Vi ja pracam i mojata sreca na site vas, jas do april odmaram :) a na vas vi posakuvam do togas da gi vidite dvete crtki.
    Veli4ekate, so Gospod napred, ovojpat cuvstvuvam deka ke skokame od radost :*

На MADO му/ѝ се допаѓа ова.
  11. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Mdb, zosto april? Nema vo mart da pravis?

На MADO му/ѝ се допаѓа ова.
  12. mdb

mdb Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2010
    Пораки:
    259
    Допаѓања:
    269
    Mi rekoa deka se pravat preku 2 ciklusi, a i taka mi baraat od fond. Da ne sum greska? Vie kako pravitе?

13. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Ти најубаво да се јавиш да потврдиш, ама по мене треба следна во март да правиш. Значи овој циклус правиш, па паузираш, па следниот правиш - значи од овој до следниот веќе се 2 циклуса. Најубаво да се консултираш да не губиш непотребно време.
    Сите кои добиле ваучер имале вака - еден месец правиш, еден пауза, правиш, пауза, правиш пауза..

Јас оваа шема не ја следев бидејќи ако дојде до тоа ќе си го платам од џеб - едноставно сакам да слушам што ми кажува докторот, а не некој бирократ. Ако ми каже може одма следниот циклус да се прави, правам, не чекам без везе...

На mdb и MADO им се допаѓа ова.
  14. Natasa. P

Natasa. P Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2015
    Пораки:
    1.941
    Допаѓања:
    6.630
    Ako sakas informacii od prva raka mozes da se javis i kaj Gabriela. Jas se javiv vcera i taka mi kaza, znaci komisijata e zakazana za 10ti. Kolku sto sum informirana, mislam deka komisija ima dva pati mesecno. Bidejki ti imas podneseno na 23ti januari..najverojatno ja imas propusteno vtorata komisija koja e pri kraj na mesecot, zatoa ti doslo da pocekas poveke od 15 dena. Ne se sekiraj...vazno da bide pozitiven odgovorot.

На mdb му/ѝ се допаѓа ова.
  15. mdb

mdb Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2010
    Пораки:
    259
    Допаѓања:
    269
    Ама секако дека јас си го плаќам, зарем фондот враќа пари за инсеминации? Јас немав поима за тоа... Инаку, на мене ми е повеќе тоа што во потребната документација која треба да се достави во фонд за да ни одобрат ваучер, ни бараат две инсеминации преку два циклуса, па да не случајно не ни ги важат, и пак да не малтретираат. Инаку што е до мене јас и овој циклус би правела. Пак ќе мора да консултирам со Димитров... Благодарам за советот, и мене веќе не ми се губи врме залудно, аман |(

16. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    мислев да се јавиш до фондот - обично преку 2 циклуса значи - овој циклус правиш, еден одмараш, третиот пак правиш.
    Јас сакав да кажам - не ме интересираат правилата на фондот бидејќи бирократи не можат да решат кога ќе правам инсеминација. Докторот го решава тоа. Ако дојде до тоа, ин витро ќе си платам од свој џеб. Инсеминација не се враќа.

На mdb му/ѝ се допаѓа ова.
  17. mdb

mdb Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2010
    Пораки:
    259
    Допаѓања:
    269
    И да знаеш дека ќе вртам сега во фонд да видам што ќе речат тие. Па потоа ќе одам и кај мојот лекар па ќе одлучиме. Да не ги губиме залудно овие 2 месеци

18. mdb

mdb Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2010
    Пораки:
    259
    Допаѓања:
    269
    Ха-ха-ха, како ме откачија! Да се смејам или да плачам? Вртев за да прашам што како околу паузите во врска со инсеминациите кои ми ги бараат, и покрај лош спремограм и затната туба. И ме откачија... од комисија никој не бил тука, така да најубаво да се јавиш ми вика од понеделник. Значи државава ни е... да не дојде зорта на врата. После мислете му ја. (facepalm)

На SimonaTino и Natasa. P им се допаѓа ова.
  19. Natasa. P

Natasa. P Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2015
    Пораки:
    1.941
    Допаѓања:
    6.630
    Ne se voznemiruvaj..vo petok sekogas e taka, mi se sluci istoto i mene. Verojatno e opadnato nivoto na rabota...i nekako vikendot im e pocnat malku porano.
    Za volja na vistinata, morame da priznaeme deka im zvonat stotici zeni od cela Makedonija, nie sme vo specificna psiholoska sostojba i sosema razbirlivo e deka strplivosta ne ni e bas jaka strana. No morame da bideme malku smireni i da pokazeme razbiranje i za tie tamu...osobeno za administrativcite koi odgovaraat na telefon i navistina nitu zavisi od niv nitu pak znaat sto da odgovorat. Opusti se mdb , ke se javis vo ponedelnik i ke ja dobies informacijata od relevanten izvor.

На MADO и mdb им се допаѓа ова.
  20. veli4ekate

veli4ekate Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    588
    Допаѓања:
    548
    utre transfer vcera tri oplodeni ndenes 4 oplodeni pa utre so gospod napred i so sv grigorij utre ubav den praznik

На kukla21, S.Snezana, Amorce2 и 3 други им се допаѓа ова.