Se naeziv.Kolku e samo Gospod golem I milostiv. Koga najmalku ocekuvas cudoto ke se sluci. So sreka dusicke I so lesno na glava na site nas
Бев на преглед и ми ја потврдија бременоста. Уште неможам да си поверувам, после три години без успех, 4 инсеминации и таман стигнавме до чекорот ивф... дури и докторов изненаден као не слушнал за ваков случај. На сите ви пуштам среќа и вие да си дочекате вакво изненадување
Реално немавме некој проблем, но не можевме да ја погодиме овулацијата кај мене како да се случуваше само неколку пати годишно. И не сакав веќе да чекам сепак време си проаѓаше и сакав да пробам со ивф.
Jas mislam mnogu igrae uloga i psihata kaj nas sto se borime so sterilitet se mislev dali da go spodelam ova so vas edna rodnina moja prvoto dete i e so ivf i pred nekojden me izraduvaa oti e bremena za vtoro po priroden pat zenata ima 40 god mislela oti go gube ciklusot i otisla na gin i i kazale oti e bremena
Ajde I jas da ja spodelam mojata ivf prikazna. Bhcg 237. Sosema neocekuvan transfer. Bidejki sum vo poodminati godini, a imam mali miomi koi morase da se vadat, d-r rece da zamrznime embrioni, pa po 6 meseci transfer. I taka bidna, se do punkcijata koga d-r resi sepak da napravi transfer na 1 embrion bidejki uslovite bile idealni vo matkata. Bez negovo golemo ocekuvanje, niti pak moe, so 5 dena odmaranje, no ne samo lezenje, a potoa se rabotev, zasto ne ni ocekuvav nesto. Simptomi-nikakvi. No ete za cudo I so Bozja volja se sluci. Malku e rizicna ovaa bremenost zaradi miomite, no Gospod e golem za site nas I ke ne izraduva so najposakuvanoto.
Da, denes napraviv Bhcg. Da me izraduvas I ti sto pobrzo, a I site forumki, sto pobrzo vo tema trudnicki
Cestitki,so lesno da si ja iznosis bremenosta,bas mi e milo. Sega zavleci noze da te stigneme.Kade pravese ivf?
Cestitki od srce, navistina, Gospod e golem! Do godina, prazna da e temava... site mamicki da staneme So lesno neka e, te guskam
Da, da, slobodno moze i dvajcata da gi piete. Mnogu bile ubavi... Ivanovsski insistirase i posle transfer da prodolzam gi pijam, i posle pozitiven test. Sega ke vidime na prva kontrola sto ke kaze, dali da gi prodolzam.