Vo juli imase in vitro I sea ke imqs pak?Zosto tolku brzas?Znaes deka na organizmot mu treba odmor.Ova e ko bomba za nego
Znam,ama matkata mi e sklona kon sozdavanje miomi,vo dve godini imam dve miomektomii,sega pak imam dva mali mioma,37godini i ako cekam pak ke treba operacija i od matkata nema da ostane nisto.
So sreca mila utre I se nadevam se ke bide vo red ako ako uci me ti mene vaka pomalku mislam sto kako
Vo New Born kaj Trajkovski.Prvoto mi bese vo Sistina,si dadovme 3000e za dzabe.Ne mi e tolku krivo sto ne fati,tuku ni malku posvetenost na pacientite ili podrska.
Јас пред четири месеци имав успешно ивф во њуборн, прво исто на 37 год. Лани во ноември при лапароскопија ми извадија еден миом, а еден оставија бил мал за вадење.[/QUOTE]
Slusni me ubavo sega: Znam nema ni edna od nas sto ne misli kako ke bide, site sme od krv i meso, zatoa velime kolku mozes ne msli, pravi nesto za da go ispolnuvas vremeto. Jas kolku i da znaev (zasto taka mi kazaa) deka ova epten tesko ke se fati, pak mislev, no na momenti sosema zaboravav i si rabotev se, pa i tesko si krevav, sto ne e preporaclivo. Gradite do 5tti den me naboluvaa, no toa e od stimulaciite, pa prestanaa, do denes od simptomi ni ,,s,, Zatoa ne baraj simptomi, opusti se i trudi se da ne mislis.
[/QUOTE Jas 6 godini odev na redovni kontroli imav samo dva po 2sm i ne rastea,koga se omaziv i planirav bremenost naglo porasnaa.Bev na operacija,po 6meseci na kontrola pak imav mali,pa inseminacija i aj mozebi ke fati prirodno,koga tie ostavenite mali porasnaa i po 8sm i pak operacija.Ne se plasam tolku od neuspesnoto ivf,neli koga togas ke fati ama mi e strav od hormonite i ovie dva sto mi gi ostavija da ne porasnat.
Se trudam I jas da ne mislam I da ne baram sinptomi Ali pa zetoa funkcioniram normalno i Od tretiot Ama neli cekame I se nadevame na ubavo pa zatoa I prasuvamefala mnogu ke se obidam da bid am pozitivna
Женски само што искочив од ремедика и тамн кога помислив дека ке почнеме со постапка за ивф, Др.Димитров ми вика имаш циста треба лапаро/хистеро што е тоа појма немам ама знам дека многу од вас имаат правено, па ако може некоја да ми сподели искуство од ремедика а и цена ако некој знае
Mene mi se pravea cisti, nekogas pred da pocnam postapka, a nekogas duri i vo postapkata za ivf, dodeka primev suprefkt i ne gi vadese d-r, no pijav mikroginon za da prsnat, sto traede po 2 meseca.
Caosito na eserihijata...denes cisti brisevi....uste krvna slika I podavam.dokumenti za fondot..naporedno po preporaka na drugarka so mnogu in vitra,lavica,pravime I ispituvanja za genetski mutacii,ana ,afa,kariotip..ajde neka se ugode kaj site pa I kaj mene...
Sega edno prasanje..kaj poveketo so in vitro,citav deka,vo terapijata po transfer daden vi e estrofem..gore dole kaj site isto e,aspirin,progesteron depo ili prolutex,dekortin,utrogestan,kleksan...ama estrofemot go nemav jas.iskustva???
Sto e razlika megu krinonot gel I utrogestanot,dvete se neli progesteron hormon krinonot e mn skap sega za 12 parcinja 2000 den dadovme
Deneska bese transferot mi vratija eden embrion eve sega si lezam odmaram I vo iscekuvanje ke sum ovie dve nedeli ....