Вонтелесно оплодување

Дискусија во 'Бременост' започната од pozitiv, 30 ноември 2009.

?

Кој доктор е ваша препорака за ИВФ постапка?

1. д-р С. Лазаревски (Систина)

261 глас(а)
    15,2%
  2. д-р М. Ивановски (Систина)

197 глас(а)
    11,5%
  3. д-р М. Поповиќ (Систина)

59 глас(а)
    3,4%
  4. д-р С. Адамова (Систина)

36 глас(а)
    2,1%
  5. д-р К. Кузеска (Систина)

20 глас(а)
    1,2%
  6. д-р З. Петановски (Ремедика)

99 глас(а)
    5,8%
  7. д-р М. Хаџи Лега (Ремедика)

80 глас(а)
    4,7%
  8. д-р Г. Димитов (Ремедика)

111 глас(а)
    6,5%
  9. д-р Т. Гуржанова (Њу Борн)

107 глас(а)
    6,2%
  10. д-р В. Трајковски (Њу Борн)

313 глас(а)
    18,2%
  11. д-р С. Сапунов (Санте Плус)

8 глас(а)
    0,5%
  12. д-р Т. Трпчевски (Плодност)

279 глас(а)
    16,2%
  13. д-р В. Органџиски (Органџиски)

33 глас(а)
    1,9%
  14. д-р С. Органџиски (Органџиски)

56 глас(а)
    3,3%
  15. ГАК (Сите доктори)

48 глас(а)
    2,8%
  16. д-р Е. Исјанова (Ултрамедика)

10 глас(а)
    0,6%
  1. Софија 88

Софија 88 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2016
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    3.077
    Здраво Јас сум нова во форумов и ке ве замолам да ми одговорите на следново, бев на терапија со триптофем и фостимон денес вечер треба да ја примам стоп инекцијата хориомон но едно многу ме плаши, баш сабајлево осекам и гледам дека имам многу слуз прозирна е поголемиот дел дали е ова нормално или не? Се плашам да не ми пукнале фоликулите на последното мерење имав на десен јајник само две созреани а на левиот три мали недозреани и докторот рече само на големите ке работел и тоа исто ме плаши мислам дека имам премалку ве молам за искуства и совети

2. Софија 88

Софија 88 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2016
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    3.077
    Здраво Јас сум нова во форумов и ке ве замолам да ми одговорите на следново, бев на терапија со триптофем и фостимон денес вечер треба да ја примам стоп инекцијата хориомон но едно многу ме плаши, баш сабајлево осекам и гледам дека имам многу слуз прозирна е поголемиот дел дали е ова нормално или не? Се плашам да не ми пукнале фоликулите на последното мерење имав на десен јајник само две созреани а на левиот три мали недозреани и докторот рече само на големите ке работел и тоа исто ме плаши мислам дека имам премалку ве молам за искуства и совети

3. Stara

Stara Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2016
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    3.802
    Ic ne se plasi. Proitaj pred nekolku strani na forumot imase pisuvano za toa. Mnogu forumki toa gi plasi. I mene isto mi se sluci. 2 dena pred da ja primam stop inekcijata, no ne bilo strashno. Se e pod kontrola. Ne plasi se. I...dovolno e I edna jk ako se oplodi I implantira. Srekno!

На Bubce38, stevemila и Софија 88 им се допаѓа ова.
  4. Софија 88

Софија 88 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2016
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    3.077
    Се обидувам сега да го најдам тој пост ама не можам да го најдам а знам дека го имав прочитано пред некој ден ми остана во секавање дека имаше иста случка и незнам што се случи со девојката дали помина се ок или не.
    Не сум многу искусна и премногу сум уплашена денеска и вознемирена кај баш денеска кога ке ја примам стоп инекцијата да ми тече умот уште кај не ми оди жива се изедов уште ова ми фалеше :(
    Инаку за јајце клетки така божем и докторот ми рече дека доволно е и една али погарантно демек било со повеке ако имам се чудеше зошто и покрај стимулациите не ми пораснале тие малите а млада сум загрижена до бескрај.
    Кажи ми болна ли е пункцијата и трансферот? Да не заборавам фала ти што ми пиша :*

5. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.973
    Допаѓања:
    112.462
    2јк дека се малку се, но тоа зависи од многу фактори години, проблеми, вид на протокол.. ама сепак стои и она една нека е, добра нека е, успешна нека е :)
    Да ти пукнат има веројатност лага би било да те лажеме, тука на неколку феминки им се случило и речиси сите се плашиме од истото. Поминав 4инф секогаш неколку дена пред пункција имав лигав проѕирен слуз и секогаш се плашев за истото, но никогаш не се случи да ми прснат пред време.
    Позитивно, паники сега не се потребни, боцкај се вечер, среќно на пункција и подоцна за 15 дена да ни се фалиш :)

На kukla21 и stevemila им се допаѓа ова.
  6. Софија 88

Софија 88 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2016
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    3.077
    Ох многу сум исплашена а ме мачеше уште на последното ехо дека викенд ке ме фати како ке испадне сето ова и еве ти денеска причина за нервоза, сподели ми искусто за пункција и трансфер болни ли се? Фала ти на посаканата срека :*

На emkaemka му/ѝ се допаѓа ова.
  7. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.973
    Допаѓања:
    112.462
    Пункција! Трае 10-15 најмногу 20минути со целосна анестезија, се будиш во соба со инфузија во рака, ти дотекува, ќе полежиш малку, на нозе и дома. Можеш да чувствуваш слаби/појаки како менструални болки, ако е неиздржливо кетонал, мене секогаш слаби, некое време и толку, обично поголема болка сум чувствувала кога сакам да седнам на газ и првото одење во вц ми било чудно но не болно. Нареден ден ко ништо да не било.

Трансвер! Се оди со полна бешика, процедура готова за 5мин, болка никаква, како кога ти зимаат брис, ќе те преместат во соба да полежиш 1,5-2ч и дома..

На Momichka, stevemila и meckicka им се допаѓа ова.
  8. Софија 88

Софија 88 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2016
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    3.077
    Фала ти многу на одговорот, се надевам ке помине се како што треба.
    Иако секој си е посебна приказна за себе, Барам по форумов искусва дали на некоја и успеало со една или две да остане трудна ама не можам да најдам, Mалку сум разочарана уште сега али ко Господ никој не е да се надеваме ке имам шанса и со тие две да се успешни :*

На stevemila, PrettyG и meckicka им се допаѓа ова.
  9. Natasa. P

Natasa. P Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2015
    Пораки:
    1.941
    Допаѓања:
    6.630
    Cestitki, naskoro da procitame i za visoka beta! Srekno :sun:

На stevemila и manako1 им се допаѓа ова.
  10. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.973
    Допаѓања:
    112.462
    Има како не и со една јк има успешно инф, некоја страна поназад сега објави членка која е бремена, јас знам уште 4 кои успеаа со една јк :)
    Убаво пиша секој е приказна за себе, но позитивно! Среќно (fingers)

На kukla21, Len@82, bebaa и 5 други им се допаѓа ова.
  11. meckicka

meckicka Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2016
    Пораки:
    1.398
    Допаѓања:
    1.337
    I jas bev so eden embrion ostanav bremena ama posle imav spontan no toa e veke drugo

12. cat-woman

cat-woman Истакнат член

Се зачлени на:
    18 март 2013
    Пораки:
    181
    Допаѓања:
    459
    Mi tece nesto gusto belkasto, mnogu gusto, tret den od transfer mi e, mozno li e da e od krinonot?

13. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.973
    Допаѓања:
    112.462
    Сигурно ти е од кринонот, тој мора да истекува нема кај да оди на друго место :lol:

На kukla21, Natasa. P, stevemila и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. cat-woman

cat-woman Истакнат член

Се зачлени на:
    18 март 2013
    Пораки:
    181
    Допаѓања:
    459
    Fala za odgovorot se isplasiv deka mnogu mi istece od sinojka sum stavila duri sega istece :D

15. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.973
    Допаѓања:
    112.462
    :D чим ти е трет ден значи до сега си ставила сигурно 5-6парчиња па со тек на време се мора да излезе надвор, денес волку, утре толку, задутре ич..

На stevemila и cat-woman им се допаѓа ова.
  16. dimkovksa

dimkovksa Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2012
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    47
    Dali moze da se pravi bez anestezija punkicija i punkcija li se pravi samo so anestezija

17. Natasa. P

Natasa. P Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2015
    Пораки:
    1.941
    Допаѓања:
    6.630
    Ako e eden folikul, ima go pravat i bez anestezija. No ako ima poveke rabota, so anestezija.

18. Natasa. P

Natasa. P Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2015
    Пораки:
    1.941
    Допаѓања:
    6.630
    Mozno e..ocekuvaj da dobie i kemasto-kafenikava boja i da izleguva vo vid na topcesti grutcinja. Ne e strasno. Se cistis..

На cat-woman му/ѝ се допаѓа ова.
  19. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.973
    Допаѓања:
    112.462
    Феминката ти пиша погоре со една можеби би се нафатиле, но со повеќе не верувам.
    Мислам дека имаше една феминка која пиша дека не била со целосна, локално беше поради Х индикации.

На stevemila му/ѝ се допаѓа ова.
  20. praznina zivot

praznina zivot Активен член

Се зачлени на:
    17 октомври 2015
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    20
    Zdravo devojki ke moze li tie sto se so Policisticni Jajnici da mi kazat kakva tarapija primaa pred i posle invitro ..prvo invitro mi e pa ako mozete malku da me upatite...Inaku jas nemam nikakov problem site hormoni mi se vo red samo jajnicite policisticni ..na mazmi spermogramot e vo red...