Здраво Јас сум нова во форумов и ке ве замолам да ми одговорите на следново, бев на терапија со триптофем и фостимон денес вечер треба да ја примам стоп инекцијата хориомон но едно многу ме плаши, баш сабајлево осекам и гледам дека имам многу слуз прозирна е поголемиот дел дали е ова нормално или не? Се плашам да не ми пукнале фоликулите на последното мерење имав на десен јајник само две созреани а на левиот три мали недозреани и докторот рече само на големите ке работел и тоа исто ме плаши мислам дека имам премалку ве молам за искуства и совети
Здраво Јас сум нова во форумов и ке ве замолам да ми одговорите на следново, бев на терапија со триптофем и фостимон денес вечер треба да ја примам стоп инекцијата хориомон но едно многу ме плаши, баш сабајлево осекам и гледам дека имам многу слуз прозирна е поголемиот дел дали е ова нормално или не? Се плашам да не ми пукнале фоликулите на последното мерење имав на десен јајник само две созреани а на левиот три мали недозреани и докторот рече само на големите ке работел и тоа исто ме плаши мислам дека имам премалку ве молам за искуства и совети
Ic ne se plasi. Proitaj pred nekolku strani na forumot imase pisuvano za toa. Mnogu forumki toa gi plasi. I mene isto mi se sluci. 2 dena pred da ja primam stop inekcijata, no ne bilo strashno. Se e pod kontrola. Ne plasi se. I...dovolno e I edna jk ako se oplodi I implantira. Srekno!
Се обидувам сега да го најдам тој пост ама не можам да го најдам а знам дека го имав прочитано пред некој ден ми остана во секавање дека имаше иста случка и незнам што се случи со девојката дали помина се ок или не. Не сум многу искусна и премногу сум уплашена денеска и вознемирена кај баш денеска кога ке ја примам стоп инекцијата да ми тече умот уште кај не ми оди жива се изедов уште ова ми фалеше Инаку за јајце клетки така божем и докторот ми рече дека доволно е и една али погарантно демек било со повеке ако имам се чудеше зошто и покрај стимулациите не ми пораснале тие малите а млада сум загрижена до бескрај. Кажи ми болна ли е пункцијата и трансферот? Да не заборавам фала ти што ми пиша
2јк дека се малку се, но тоа зависи од многу фактори години, проблеми, вид на протокол.. ама сепак стои и она една нека е, добра нека е, успешна нека е Да ти пукнат има веројатност лага би било да те лажеме, тука на неколку феминки им се случило и речиси сите се плашиме од истото. Поминав 4инф секогаш неколку дена пред пункција имав лигав проѕирен слуз и секогаш се плашев за истото, но никогаш не се случи да ми прснат пред време. Позитивно, паники сега не се потребни, боцкај се вечер, среќно на пункција и подоцна за 15 дена да ни се фалиш
Ох многу сум исплашена а ме мачеше уште на последното ехо дека викенд ке ме фати како ке испадне сето ова и еве ти денеска причина за нервоза, сподели ми искусто за пункција и трансфер болни ли се? Фала ти на посаканата срека
Пункција! Трае 10-15 најмногу 20минути со целосна анестезија, се будиш во соба со инфузија во рака, ти дотекува, ќе полежиш малку, на нозе и дома. Можеш да чувствуваш слаби/појаки како менструални болки, ако е неиздржливо кетонал, мене секогаш слаби, некое време и толку, обично поголема болка сум чувствувала кога сакам да седнам на газ и првото одење во вц ми било чудно но не болно. Нареден ден ко ништо да не било. Трансвер! Се оди со полна бешика, процедура готова за 5мин, болка никаква, како кога ти зимаат брис, ќе те преместат во соба да полежиш 1,5-2ч и дома..
Фала ти многу на одговорот, се надевам ке помине се како што треба. Иако секој си е посебна приказна за себе, Барам по форумов искусва дали на некоја и успеало со една или две да остане трудна ама не можам да најдам, Mалку сум разочарана уште сега али ко Господ никој не е да се надеваме ке имам шанса и со тие две да се успешни
Има како не и со една јк има успешно инф, некоја страна поназад сега објави членка која е бремена, јас знам уште 4 кои успеаа со една јк Убаво пиша секој е приказна за себе, но позитивно! Среќно
чим ти е трет ден значи до сега си ставила сигурно 5-6парчиња па со тек на време се мора да излезе надвор, денес волку, утре толку, задутре ич..
Mozno e..ocekuvaj da dobie i kemasto-kafenikava boja i da izleguva vo vid na topcesti grutcinja. Ne e strasno. Se cistis..
Феминката ти пиша погоре со една можеби би се нафатиле, но со повеќе не верувам. Мислам дека имаше една феминка која пиша дека не била со целосна, локално беше поради Х индикации.
Zdravo devojki ke moze li tie sto se so Policisticni Jajnici da mi kazat kakva tarapija primaa pred i posle invitro ..prvo invitro mi e pa ako mozete malku da me upatite...Inaku jas nemam nikakov problem site hormoni mi se vo red samo jajnicite policisticni ..na mazmi spermogramot e vo red...