Ti blagodaram imam problemi posle anestezija pa zatoa nie uste ne sme stignati do tamu no da znam kako odi
Убаво што си останала бремена со еден ембрион и криво ми е за тоа што ти се случило спонтан НО те прашувам зарем мораше и тоа да го напишеш. Не знам те читам подолго време и секогаш нагласуваш да јас останав ама ми се случи тоа и тоа па велиш "Но тоа е веке друго" епа мила моја ако е веке ДРУГО не пишувај разбрав и јас и сите што се тука што ти се случило до сега. Знаеш како делува "еден збор" на некој кој очекува позитивни и охрабрувачки коментари,еве ке ти кажам МНОГУ ЛОШО . П.С на самиот пост од некоја членка од десна страна пишува ОДГОВОРИ (барем кај мене е така) значи одиш на одговори и одговараш баш на тој пост вака искрено тешко знам јас,а верувам и другите на кого пишуваш. Секое добро ти посакувам И нема да се извинам за долгиот пост
Zdravo devojki, jas samo da vi posakam prekrasna nedela ispolneta so uspesni transferi, mnogu oplodeni j.kletki i visoki beti Ve guskam site
Zdravo devojki jas ke bidam povtorno del od vas. Za zal imav spontan vo 7nedela me napusti sonceto moe. Dusata me boli ama takov e zivotot mora da se prodolzi ponatamu. Vi posakuvam mnogu uspeh na site sto ste vo procedura i na site sto cekate vosoka bhcg. Poz do novite mamicki
Здрaвo нa сите. Сaкaм дa прaшaм дaли некoј прaвел ИВФ нa прирoден циклус и дaли имa успех. Јaс дo сегa имaм нaпрaвенo 2 ИВФ сo крaтoк прoтoкoл aмa зaвршијa сo мисед абортус вo 15 и 6 неделa и пoкрaј терaпијaтa сo клексaн. Нaпрaвени се сите испитувaњa и генетски и нa трaнсфузиoлoгијa имaм сaмo мутaцијa нa МТХФР генoт зa кoј пијaм веќе 3 месеци метилирaнa фoлнa. Пoсле терaпијaтa сo пурегoн Дд мерите ми се пoкaчувaa мнoгу и сегa др.Ивaнoвски oд Систинa ми предлaгa дa нaпрaвaм ивф нa прирoден циклус. Дaли ќе имa успех сaмo сo 1 јaјце клеткa? Кaј нaс прoблемoт е сo лoш спермoгрaм aстенoтерaтoзooспермијa.
Ako embrionot e dobar zosto da nema uspeh? I jas sum na priroden ciklus so edno embrionce ostanata, isto kaj Ivanovski.
Ako e za mene prasanjevo mila, aspirinot go prekinav posle napraven test, a folnata, b compleksot i se ostanato seuste pijam.
Пијaм aспирин oд 100, мaкa 2x1, б кoмлекс 3 x1, Q ензим 1x1, Д витaмин, метилирaнa фoлнa 2 x 2, и C витaмин.
@cvekence 03, dusa boli, no borbata mora da prodolzi. I jas sum so spontan vo 7ma nedela, no eve pred mene e vtor odbid, se nadevam deka ke bide uspeshno do kraj ovoj pat. @Natasa. P , aspirinot se piese nautro taka??
Имaм прaвенo и генетски испитувања и зa трoмбoфилијa .имaм сaмo мутaцијa нa МТХФР генoт и зaтoa пијaм метилирaнa фoлнa киселина. Сегa вo септември прaвев хистерoскoпијa се е oк.
Nautro, taka mene mi rece doktorot. Izvini za prasanjevo, no se utvrdi pricinata sto go predizvikal spontaniot?