Mila, otkako go napisa postot mislam sto da ti napisam za uteha....nema zborovi...edinstveno-zal mi e... I kako I sama rece dusata boli, ama Gospid e golem, sledniot pat so 3 odednas da te izraduva.
Zdravo...po neuspesna inseminacija napravena na 17 septemvri sega ke pravam vtora ...denes dobiv i se slusnav so dr trajkovski od new born klinikata ..mi rece da pijam 5 dena klomifen 2 pati na den i estrofen od 1 mg 2 pati na den...me isplasi estofenot zasto vo upatstvoto e napomenato deka se pie samo 1 apce dnevno a i moznite nesakani posledici ...nekoj iskustvo so ovie apcinja? fala
Da se utvrdi postelkata ne se dozalepi kako sto treba i krvarev obilno cela nedela i ako embrionceto napreduvase super sepak postelkata po se go slizna. Po sto me iscistija so apcinja.
Многу ми е жал што ти се случило тоа. Сите тука жалиме со тебе... Ама главата горе и со нови сили, нареден пат со поголем успех.
Kri Krio bese, no na priroden ciklus. I poentata mi bese deka moze i so edno. Nema pricina zosto da ne uspee.
јас имам пиено естрофем по две наутро и две навечер после првото ифв.после за второто ич.како ти рекле така.поздрав
Zal mi e duso, neka te izraduva Gospod i da zaboravis na site neubavi moment. Ova so postelkata nekako mnogu cest problem se javuva kaj se poveke zenicki.
Нате некоја страница поназад со членката се дебатираше дали има успешни инф со 1-2 јајце клетки не ембриони
Na mene bas zaradi takvi rani spontani mi predlozija pgd edni stranski lekari kaj nas dali pravat takvo nesto i kolku cini
Ah...potpolno te razbiram kako se osekjas skrseno i razocarano ista bev i jas vo 6 ta nedela mi se desi istotot i pokraj progesteron i cela terapija..Sto terapija primase? ivf pravese? mora da prodolzime glavata gore ova ni e edna bitka izbubena no vojnata ne ...isplacisi se i posle soberi sili za sledni obidi...tie sto se borime ke stasame do celta...Na makata se poznavaat junacite...te gushkaaam najsilno
Jas ko priprema piev estrofem i vitaminite...toa se racuna priroden ciklus? i dali znaete mozno li e vaka pokraj zamrznatite da izvadat i edna taze jk ?
Јас имав успешно ивф на природен циклус со само една јајце клетка. Ако е добра, ако ембриончето е добро, и ако така било пишано, и едно е доволно
Procitav mila, nema nedorazbiranje. Kako sto napisav i prethodno, ideata mi bese samo da i predocam slicen pozitiven primer i da i dadam do znaenje deka moze. Inaku naglasiv vo odgovorot deka kaj mene stanuva zbor za embrionce. Se nadevam ne napraviv nekoja zbrka
Да правев ивф. Се песе супер до пред една недела кога почна обилно крварење и ме задржаа во болница на посматрање. Се чудеаа докторите како на такво крварење цела недела ембриончето одлично се развоваше. Од терапија земав утрогестан 3 на ден инекција 1 недено прогестерон естрофем 2 x 2 и витамини. Кога почнав да крварам ми го запреа аспиринот а во 5 недела декортинот. Тоа е штое назат нема. Наредниот пат ке биде сигурно