So da ti kazam za da ti ja namalam bolkata?!Ne postojat zborovi za uteha. Sum go pominala ova I znam kolku boli.So I da ti kazat gabe e.Samo bidi silna ke uspees pak.Te guskam
За ПАП на државно се чекало 3 месеци за резултат! Така ми кажаа кај матичната и си платив 1.500 ден за на приватно за резултат за 2 недели (ваљда не лажат). Не одраа од пари значи, а се пропагира ПАП бесплатен ова она.. Ако имате намера да правите, направете со време, да не плаќате приватно
на двете ви се мали септумите. дури @Libra88 не знам зошто ти го посочиле како проблем. мојот беше 3,2 CM. Вториот пат кога видоа септум отприлика 8,9 mm, ми рекоа да направам хистероскопија само доколку тоа психички ме оптеретува. Инаку немаше да го вадат.
Јас секогаш сум правела кај матичен - 1 годишно - бесплатно. И не се чекало 3 месеци туку 2-3 недели.
И мене ми ја препиша оваа протеинска диета и плус за пијам бетаимун. омегазон и фембион Имаше резултат
И јас чекам со месеци(Струмица). Среќа за вучер треба една година да е стар. Си тампирам, правам пап пред да ми заврши стариот )
Истата витаминска ми ја препишаа и мене.. Инаку сега почнувам со диетатат. Малку ми е проблем ова со компир и ориз не, затоа што и лебот кога ќе го исфрлам, останува само месо и салата, па малку чудно, ама ќе се навикнам се надевам брзо... Во петокот бев прв пат. Сега чекам циклус и да одам за да ми препишат понатаму терапија и да видиме дали ќе правам скречинг или не. Па со господ напред се надевам да се израдуваме предновогодишно...
Posle 5 meseci povtorno pocnavme so talkanje po bolnivi I doktori. Sega se odluciv na inseminacija ovoj ciklus vo NewBorn kaj Gurzanova. I ke se stimulirame so femara dali nekoj GI IMA primano I od kaj ja naogavte? Pozdravce I sto poskoro site vo trudnicki da se prefrlime hug:
Dovolno ti e 4 meseci mene i kiretaza mi pravea za sekoja sigurno iako go isfrliv plodot doma sepak me kiretiraa i po 4,5 meseci pocnavme da si probuvame...Hagi Lega me cistese i mi kaza 4-5 mesec sega nisto posle toa terajte i probuvajte no nie deka sme so mashki sterilitet i teshko e nekako no se slucuvaat cuda mora da si probuvame.Glavata gore i ke uspeeme eden den mora
Zasto tolku mnogu si platila mene samo 300 den mi zema za zimanje na brisevi i pap maticniot i posle papot si go odnesov vo Histolab za 500 den.i za 5 dena imav rezultat...a brusevite vo institut za javno zdravje i za edna nedela rezultati... Kuti na makata nasa si nacekuvaat i ne derat...pa ni fiskala nikogas ne sum dobila kaj maticniot
Za 15 den od den na podnesuvanje mi stasa na vrata i TRETIOT VAUCER ZA IVF.Posleden obid se nadevam treta srekja ke mi e i ovoj pat ke bide uspeshno i ke gi iznosam do kraj embrioncinjata sto ke si pprasnat vo bebinja.Ke cekam sega sleden ciklus i pravec kaj Petanovski da kaze sto kako ponatamu..Spomna za skreching povtoren pa ke vidime sto kako.
Jas gi piev srcka za poslednava inseminacija. Isto kaj Gurzanova pravev.Od tamu mi gi dadoa.Bea 2 iljadi denari. So niv osekav poveke bolki vo jajnicite otkolku so klomifenot
Yupiii so sreka I daj boze posledno da e.Ama mnogu brzo be srcka, dve nedeli. Jas vo petok praam dve otkako podnesov. Mene ke mi bide 5 to daj boze veke posledno zasto navistina e premnogu veke.Poslednoto in vitro pravese I skrecing ako ne gresam? !