Вонтелесно оплодување

Дискусија во 'Бременост' започната од pozitiv, 30 ноември 2009.

?

Кој доктор е ваша препорака за ИВФ постапка?

1. д-р С. Лазаревски (Систина)

261 глас(а)
    15,2%
  2. д-р М. Ивановски (Систина)

197 глас(а)
    11,5%
  3. д-р М. Поповиќ (Систина)

59 глас(а)
    3,4%
  4. д-р С. Адамова (Систина)

36 глас(а)
    2,1%
  5. д-р К. Кузеска (Систина)

20 глас(а)
    1,2%
  6. д-р З. Петановски (Ремедика)

99 глас(а)
    5,8%
  7. д-р М. Хаџи Лега (Ремедика)

80 глас(а)
    4,7%
  8. д-р Г. Димитов (Ремедика)

111 глас(а)
    6,5%
  9. д-р Т. Гуржанова (Њу Борн)

107 глас(а)
    6,2%
  10. д-р В. Трајковски (Њу Борн)

313 глас(а)
    18,2%
  11. д-р С. Сапунов (Санте Плус)

8 глас(а)
    0,5%
  12. д-р Т. Трпчевски (Плодност)

279 глас(а)
    16,2%
  13. д-р В. Органџиски (Органџиски)

33 глас(а)
    1,9%
  14. д-р С. Органџиски (Органџиски)

56 глас(а)
    3,3%
  15. ГАК (Сите доктори)

48 глас(а)
    2,8%
  16. д-р Е. Исјанова (Ултрамедика)

10 глас(а)
    0,6%
  1. *Mila24*

*Mila24* Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2016
    Пораки:
    487
    Допаѓања:
    1.127
    Da no Sega GI nemaat jas bev I vo Kosovo vcera no GI nemase ni tamu ke vidam najdov edno od druga firma a ist lek pa ke vidime sto ke rece doktorkata :(

На stevemila му/ѝ се допаѓа ова.
  2. podravka

podravka Популарен член

Се зачлени на:
    11 март 2015
    Пораки:
    1.211
    Допаѓања:
    5.496
    Zenski na koj broj se javuvste vo fondot da prasatr dali ni e razgledan slucajot fala vi odnapred.

3. 123baby

123baby Истакнат член

Се зачлени на:
    9 мај 2014
    Пораки:
    205
    Допаѓања:
    182
    Здраво Мила24, јас ги купив од Софија беа околу 90 лева едно пакување и ги користев за три инсеминации. Инаку многу подобро реагирав на нив отколку на кломифен, првата ми беше со кломифен. Вадев и по четири фоликули од нив. Се надевам дека ти помогнав. Поздрав

На *Mila24* и stevemila им се допаѓа ова.
  4. Софија 88

Софија 88 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2016
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    3.077
    Ве молам за одговор откако ви направија пункција после колку саати или денови ви кажаа дали се оплодила јајце клетката или не? Веројатно јавуваат каков и да е одговорот позитивен или не дај боже негативен нели?

5. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Следниот ден ти кажуваат, дали и колку се оплодиле, но и во наредните два дена ке ти се јавуваат да ти кажат дали добро се развиваат. Ке ти кажат и кога ке биде трансферот.

На hotiie и stevemila им се допаѓа ова.
  6. @malena@

@malena@ Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2015
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    445
    Za da podnesam dokumenti za vtor vaucer treba da smetam 6 meseci od denot na transfer?

На Miami1 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Софија 88

Софија 88 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2016
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    3.077
    Не издржав им јавив ми рекоа не успеала јајце клетката да се оплоди и нема да има трансфер, многу сум тажна се изнаплакав и си барам еден куп причини и виновници, а највеќе себе се обвинувам зошто само две успеав да имам од кои само едната беше подобра но еве и таа не успеала :( :( :(

8. meckicka

meckicka Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2016
    Пораки:
    1.398
    Допаѓања:
    1.337
    Sofi ne se obvinuvaj mila kaj koj doktor pravese ivf kolku ti e fsh na 3 den

9. Stara

Stara Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2016
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    3.802
    Ne ocajuvaj dusicke, na mnogu od nas im se slucilo, ne si sama, sledniot pat pogolema sreka, a i doktorite ke znaat kako reagiras na terapiite. Ne smees da se obvinuvas za toa, ednostavno ovaj mesec prirodata taka resila. Nikoja zena nema sekoj mesec ist broj na folikuli...nekoj poveke, nekoj pomalku.

На PrettyG и stevemila им се допаѓа ова.
  10. meckicka

meckicka Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2016
    Пораки:
    1.398
    Допаѓања:
    1.337
    Ponekogas jas mislam i do terapijata oti e jas prviot pat imav 5 folikuli bev stimulirana so menogon vtoriot pat bev so fostimon i imav 12 folikuli

11. Софија 88

Софија 88 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2016
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    3.077
    одам кај Лазаревски, фсх и пролактин ми мереа покасно едно 10 дена заборавија да ми кажат дека на трети ден треба да е, фсх во нормала ми беше пролактинот висок 768 а до 442 требаше да е естрадиолот по триптофени примени се симна на <5 а по примени фостимони на последно мерење до 170

12. Софија 88

Софија 88 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2016
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    3.077
    ми најдоа две десно и три мали лево и само големите ги извадоа што се деси со нив којзнае се секирам секогаш на ехо сум имала фоликули сега и по терапии хормонски да не се создадат повеке од нормалното и си барам вина во себе

13. Софија 88

Софија 88 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2016
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    3.077
    фала ви на подршка многу тежок ми е денов се надевам нареден месец ке имам повеке фоликули сум слушнала дека секоја жена различно секој месец има но срцево трепери што ако пак испадне и следен пат докторот се изненади како јас млада а толку малку да имам и ме загрижи уште на последното ехо

Последна измена: 2 ноември 2016
  14. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    107.179
    Јас во првото и во второто инвитро исто не доаѓаше до оплодување но третиот обид имав две јајце клетки и се оплодија два ембриона.Мене др Татијана од њуборн ми даваше терапија знам земав езерекс прашак за да се подобри квалитетот на јаце клетките.За бројот свесни бевме дека ке бидат малку поради слаба резерва кај мене.Не се секирај сл пат ке биде подобро ако можеа кај мене од две јк са испаднат два ембриони што јас сум кандидат за со донирани јк а сепак успеаја да прават ембриони ке биде и кај тебе.За следиот пат повеке ке обрнат внимание на квалитетот и ке биде не се секиај.

На Marelica, Valentina888, stevemila и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Capricorn Taurus

Capricorn Taurus Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јуни 2016
    Пораки:
    1.662
    Допаѓања:
    22.988
    Помина мојот скречинг денес. На нареден циклус правиме ембриотрансфер со замрзнати ембриончиња.

На MADO, pile30, cvekence 03 и 6 други им се допаѓа ова.
  16. meckicka

meckicka Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2016
    Пораки:
    1.398
    Допаѓања:
    1.337
    Sofija so visok prolaktin li ti pravese ivf lazarevski ili go simna vo normala prvo pa ti pravese ivf

17. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.776
    Допаѓања:
    4.605
    Во никој случај не е твоја вина туку грешка на др.И јас бев кај него до сега.Три пункции и две инвитра имав кај него.Првата пункција на природен циклус со една фолекула излезе празен фолекул.Не ми е јасно како на висок пролактин ти правел стимулавија и пункција.Пролактинот влијае на овулацијата т.е ја попречува да не созреваат јк.Естрадиолот исто ми делува дека е мн низок мене кога ми беше околу 350 на првото мерење рече дека одговара на еден два фолекула и продолжи со терапијата па после три дена пак на мерење рипна на 1000.За пред второто ивф имав висок пролактин 830(провееував хормони на моја иницијатива и добро што проверив па пиев месец дена достинекс оти Лазаревски рече ке направи проблем џабе ке била стимулацијата)Пред инвитрото не ми го провери пак да види дали се средил,што многу ме изнервира,а ми го прекина достинексот.Некако во последно време Лазаревски од еден ид најдобрите доктори,би го ставила во најневнимателните доктори.Многу гужва има и како на лента ги мине пациентите.Јас го потсетував за се што треба да примам.Фраксипарин заборави дека треба да примам ако не ја прашав анита,немаше да ни каже кога да почнам.На осми ден од трансфер прокрварев ништо не било ми вика и тоа по маил комуникацијава го чекам да врати уште повеке стрес ми правеше тоа,на девети ден ден веке посилно почна па се напив на своја рака утрогестан од паника,му пишувам се напив утрогестан,ми врака вечерта,ако добро е тоа не штети пиј по две на ден (ало па што не кажеш одма да пијам).Ама ништо негативен беше тестот,и проби менструација и покрај утрогестанот.Долг е постов ама се изреволтирав од докторов,поготово кога прочитав за твојов случај.На консултации после инвитрово го прашам зошто толку рано ми дојде и покрај терапијата ми вика незнам.На друго место и кај трансфузиолог и во њуборн се сомневаат на хормонски дисбаланс.Исто рекоа дека мора и прогестеронот да се мери пред инвитрото додека трае стимулацијата,а и контрола на пролактинот обавезно требало.Уште еднаш кебти кажам во никој случај не е твоја грешка :*

На hotiie, PrettyG, stevemila и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. meckicka

meckicka Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2016
    Пораки:
    1.398
    Допаѓања:
    1.337
    I jas istoto bi go rekla za lazarevski na tebe barem na meil ti vraka mene ne mi vraka voopsto i ic ne mi se prave ivf kaj nego ama mora taka da e samo ako i se javam na anita togas dobivam odgovor za se

19. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.776
    Допаѓања:
    4.605
    Тебе ама ич не те разбирам зошто МОРА кај него знама еднаш кажа запознат бил со случајот.Ами секој друг др може да се запознае со случајот.

На stevemila и kukla21 им се допаѓа ова.
  20. meckicka

meckicka Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2016
    Пораки:
    1.398
    Допаѓања:
    1.337
    Ne mila dojde do bremenost zatoa ne go menam jas imav biohemiska bremenost

На bebaa му/ѝ се допаѓа ова.