Немој да се секираш знаеш дека после биохемиска бременост шансите се големи да се постигне нормална бременост. Само напред ќе биде ќе видиш.
Se izvinuvam greska sum videla. Od so se zbuniv koga vidov deka si pisala.Ne se sekiraj ke uspees .Nie sme site borci
Da no inseminaciite retko ima pozitiven rexultat pa zatoa sakam poleka da si gi priberam dokumenti te zatoa prasuvam I kade pravite 4D eho ?
Само да не ти е рано, затоа што скоро сите се со рок, 6 месеци или 1 година инаку ти треба ПАП - не постар од 1 година Микробиолошки - не постари од 6 месеци хормони на трет ден - не постари од 6 месеци хив, хепатит за двајцата патнери - не постари од 6 месеци два спермограм од кој едниот не постар од една година јас имав ХСГ ама ми бараа и 4Д(го правев на ГАК) крвна слика,гликемија, седиментација - не постари од 6 месеци тоа е горе доле се што ти треба и нормално инсеминации, со најмалку еден циклус разлика. мене искрено со три ми одобрија, ама претпоставувам на среча. јас одев на тоа дека ќе ме вратат за четврта, ама имав среќа http://www.fzo.org.mk/WBStorage/Files/Upatstvo za pacienti so cekori.pdf - овде се наоѓа од упатството со лесно и со позитивна мисла, никогаш не се знае. можеби ќе имаш среќа од прва инсеминација да успееш..
Многу ми е жал што ти се случи ова.. Претпоставувам дека е потешко од негативен тест, ама главата горе и нареден пат ќе биде.
znaci za ispituvanje na kros mech na transfuziologija treba vo isto vreme taka? a nie imame vo razlicen den sega ne znam sto da pravam a cekav 2 meseci za termin?dali mozi da izvadam prioriteten upat za soprugot ili ne znam kako!
тофовски на гак.2200 ден е лапаро.имаат работено заедно со трајковски па ќе ти кажат што понатака.биди храбра тешки се овие борби.
I jas napraiv sea taka. Bev na inseminacija. A prethodno si pripremav dokumentite. Zavrsi inseminacijata neuspesna I bev na 4d, mikrobioloski, I infektiven skrining. I gi prativ.Veke dobiv pozitiven odgovor. So sreka inseminacijata. Pa da nemas potreba od drugovo.Utre ke odam za sk da se dogovoram so dr
За крос меч треба еден термин, твојот. Се птоверува тцојата крв во однос на друга. Ти си пациентот. Без гајле.
Mi ostana da dosoberam za hepatitis I za hormoni a kade pravese 4D inace imam I edno neuspesno ivf no toa mi bese na privatno da go podnesam li I toa ?
Daj boze da imam uspeh so inseminacija od tvoja usta vo bozji usi sto vikaat na site vi posakuvam sto poskoro da galime mesinja
De breee gluposti bez vrska aman zabe da se gubi vreme pa ete im na slikite ako se stucnjaci ne im treba opis odetalen...ama i si imala...tuuu se iznervirav i jas...nisto otidi im ne se nerviraj samp veruvam kako ti e no ke se sredi
4d so upat od maticen ginekolog pravev u sk u drzavna za 150 den. Ne grizi se. Jas imqm 4neuspesni in vitra I 3inseminacii. 3in vitra na privatno. Podnesi se sto imas.So sreka
Fuki sum bila vo tvoja koza i znam kako e taka na dva pati mi se desi biohemiska bremenost no posle ostanav po tretiot pat bremena..Toa sepak e dobar znak deka ostanuvas bremena no sledniot pat ke se obrne poveke vnimanie na endometriumot i na terapijata po ET.Jas posle biohemiskite napraviv dijagnosticka histeroskopija so skreching i ostanav bremena.Taka da glavata gore isplacise i posle so novi sili mora da se borime da stasame do celta...Gledam imas zamrznati ke si pravis ET i sledniot pat ke bide uspeshni.Ne sakav da komentiram za vonmatericnoto no i mene Petanovski mi vikase da proveruvam na sekoj 3-4 dena zosto imalo i sansi za vonmatericno iako bev so ivf organizmot e mashina sto ne sekogas moze da se kontrolira....Jas histero i skreching pravev kaj Petanovski deka ivf pravam kaj nego,taka da moj sovet kade ke go pravis ivf to sledno ili ET so zamrznati tamu i ova sepak ke ti ja znaat i matkata i se ke se zapoznaeni so tvojot slucaj...Te gushkam i glavata gore ke uspeeme eden den site tuka gospod e golem
I jas isto pravev 4d po histeroskopijata na gak i plativ okolu 100 den i se si bese vo red isto pravev i vo sistina 4d eho po vtoroto ivf
Немој да го даваш ако нема поминато шест месеци оти ке те вратат,без разлика што било на приватно.Ова од овде што сум прочитала знам, @kukla21 мислам имаше таков проблем.
Така е. Ако не минале 6 месеци од приватното ивф не го давај. Ќе ти кажат да чекаш 6 месеци. Мене така ми направија. Без гајле.