Ne pravev,i Adamovska za prvoto i sega Trajkovski go prasav rekoa nema potreba dobra bila matkata.Za edna nedela ke pravam test pa ke vidam kolku e dobra.
Оф бе @bokace многу добро знам каква е Зоре. Инаку вчера кога бев да ме запишат во нивниот ТЕФТЕР ја слушам како и вели на таа другата сестра Блага мислам дека се викаше цитирам "МНОГУ СМЕ ДОБРИ ЗАТОА НЕ ИСКОРИСТУВААТ ТРЕБА ДА БИДЕМЕ ЛОШИ ОД СЕГА ПА КЕ ВИДАТ" Не ми извадија историја тоа е проблемот,само да се јавам и толку. Ајде да не замарам веке ке си биде . Ти како си,скриен шекер провери?
Jas za javuvanjeto na gak napisav eden dopisdo ministerot gore sto treba oni da se izivuvat liso nas koga sakat ke krenatt slusalka koga ne ne inaredniot den odma se javuvaa
Хестероскопија е вагинално . Лапараскопија е со дупчиња на стомакот . Двете се со целосна анестезија. Иначе @Valentina888 проверив скриен шеќер 5.3 па по два саати 6.3 . Но во мокрачата има два плуса кај гликоза но немам ацетон. Беа денес сите во трчање од денес па не знам колку дена на еднокринологија ќе имаат инспекција. Слушав дека и прегледи се откажани и презакажани за другата недела. И поради тоа не стигнав до докторката за терапија да ми препише и извештајот да ми го даде. Ми даде и упат за витамин Д3 , резултатот е 14 . Не знам дали е добро или не?
Имам правено хистероскопија во ремедика, знам дека таму е вагинално, но еве моја колешка правеше и лапароскопија таму и исто беше вагинално. имам слушнато дека на ГАК правеле дупчиња на стомакот, затоа прашав да се осигурам... Другарка моја ќе прави сега кај Трајанова, па сакав да и пренесам како е - не е на форумов
Ako si za IVF vit D treba da bide megju 30 i 40, taka e najdobro. A 14 e sekako mnogu nisko, ke ti dadat suplement, i relativno brzo se vrakja vo normala. Od ona sto jas sum koristela za vit D, a sto moze da se najde tuka vo apteka e sprej od Health aid, i dava mnogu brzo dobri rezultati.
Laparokopija e so dupcinja na stomakot, moze da se razlikuva od slucaj do slucaj kolku dupcinja ke ima, nekade 2, nekade 3 nekade 4 pravat, zavisi od slucaj. Jas ne pravev na Gak, imam 2 dupcinja, edno vo papokot, edno na pocetokot na sramnite vlakna. I imav po 2 konci na dupcinjata, mi sedea edna nedela, posle mi gi izvadija.Sekade taa postapka e takva. Da ne pravela nesto drugo?Ili mozda nesto se smenilo... ne znam
Kaj lazarevski vo sistina, mi dade terapija estrofem dve nautro dve navecer, krinon gel, pre mama, aspirin, I posle punkcija piev dostinex osum apcinja po edno na den. Fala ti mila da si docekas I ti jas se uste ne mozam da poveruvam ama se sluci.pozdrav
Ништо не се сменило така е баш како што напиша . Не сум слушнала или прочитала до сега дека лапораскопија се прави вагинално.Јас имам 4 дупчиња од лап. @bokace битно скриениот ти е добар,а вит.д ке го средиш со капки
Значи е ниско 14ка. Таа лаборантот што беше , ми вика супер е хаха само ослаби во килажата . Иначе се срамам 30кила плис сум била ,87 кг имам сега. Пред ивф имав 84кг. Сега нова терапија , нови витамини што до сега не сум ги пиела , диета и ќе бидам како нова. И да ви се пофалам добив втора менструција по ивф без хормонска терапија на 30тиот ден
a kolku si visoka? Inakudobro e da oslabes malku, ama ne so strogi dieti, i ne naglo. I cestitki za dobivanjeto
се нема сменето. секаде лапаро-хистеро е со дупчиња, папок и подоле. мене пријателот во германија работи како гениколог ми објасни, и на гак баш така ми правеа. плус на сите видеа кои гледав пак е исто. @izmislena нешто грешка те има информирано. за лапароскопијата, и сината течност низ каналите, мора преку дупчиња, само може да се мали и поголеми. сега ми се скрос невидливи. само на папакото и на почетокот на страмните влакна има нежен рез.
Ne znam dali za ista Zore zboruvate,pred dve godini imase edna glavna sestra mu bese na Tanturovski,se pravese glavna i pred niv komentirase koga odea na vizita.Posle operacija pred profesorot taa pocna i rekov koj me operiral toj da mi objasni i taa pocna i jas bev vo sala.Mozebi ne e istata ama ovaa nikoj ne ja sakase.