Devojki, Dali nrkoja od vas ima iskustvo so dr.Petanovski od ,,Remedika,, i ako moze ds mi dadete tel.broj kade mozam da zakazsm pregled kaj nego(moze privatna poraka,ako ne e dozvoleno javno,spored pravilata na forumov) Vi blagodaram!
ПОТРЕБНИ ДОКУМЕНТИ ПРИ ПОДНЕСУВАЊЕ БАРАЊЕ ЗА ВАУЧЕР ЗА ИВФ ВО ФЗО СЕ: (1) Образец Предлог (П-БПО) пополнет и потпишан од гинеколог; (2) Медицинска документација дека се извршени една или повеќе од следниве методи: ХСГ и/или лапараскопија и хистероскопија, и/или лапаратомија; ехографско испитување не доказна метода освен 4DV ултразвук на кавум утери; (3) Документи за направени две или повеќе анализи на спермата; (4) Резултати од извршена анализа на хормонален статус : FSH,LH,PRL E2,TSH на трет ден од циклус (не постари од шест месеци); (5) PAP skrinig (не постар од една година доколку бил уреден); (6) Микробиолошки брисеви од вагина и цервикс вклучувајќи и Chlamidia trachomatis (не постари од шест месеци); (7) Маркери за Hepatit B и C,HIV двајцата партнери (не постари од шест месеци); ( Крвна слика,гликемија,седиментација (не постари од шест месеци); (9) Друга медицинска документација за извршените дијагностички или оперативни интервенции во врска со лекување на стерилитет и останато (ако ја има). ПОТРЕБНИ ДОКУМЕНТИ ЗА ПРОГРАМОТ НА АСИСТИРАНА РЕПРОДУКЦИЈА ЗА ПОСТАПКИТЕ IVF, ICSI, TESЕ НА ПРИВАТНО СЕ: ЖЕНСКИ ФАКТОР 1. Генералии, времетраење на стерилитетот, менструален циклус 2. Базичен Color Dopler на uterus и UZ проценка на јајници 3. Морфолошка проценка на матка: HSG, HSS, HSC, 4-D VUZ во секреторна фаза 4.Одредување на хормонскиот статус на третиот ден од циклусот за следниве хормони: FSH, LH, E2 и Prolactin, како и во лутеалната фаза нивото на Progesterоn. Резултатите да не бидат постари од 6 месеци. 5. Крвна група (копија) 6.Тест за хепатитис ”B“ и ”C“ и ХИВ тест. Тестовите можат да се направат во биохемиската лабораторијата во РеМедика или друга овластена лабораторија. Истите да не се постари од 6 месеци. 7. Резултати од брисеви од vagina, cervix, Chlamidia, Mycoplasma и Ureoplasma и Папаниколау тест. Истите да не се постари од 6 месеци. 8. Лабораториски резултати: седиментација, шеќер во крв, крвна слика (не постари од 6-месеци) МАШКИ ФАКТОР 1. Спермограм (направен исклучиво во Ре-Медика) - Пред анализата потребни се 2 до 5 дена апстиненција. Спермограмот не се работи без инфективен скрининг за ХИВ, хепатитис ”B“ и ”C“. Доколку се прави инфективниот скрининг во РеМедика времето за чекање за спермограмот е до 2 часа. 2. Спермокултура 3. Крвна група (копија) П.С. За приватно ти ставив потребни документи за во Ре-Медика, бидејќи ја стаму планирам да правам ин витро здравје, и од таму имам точна информација. А сигурно и на веб страните од другите болници овластени да прават ИВФ има приложено кои документи с епотребни за истата постапка. Ти каде планираш да правиш? Поздрав, и среќно!
Јас сум во Ре-Медика, ама не кај др. Петановски, туку кај др. Глигор Димитров. Од него сум презадоволна сега за сега. За Петановски немам што да ти речам, затоа што немам никакви информации. Еве ти бројчиња, јави се, и закажи си 2 603 100 или 2 603 110, ако не си од Скопје вртиш префикс 02 . Кажи кај кој лекар сакаш преглед или консултација и ти ќе ти го кажат првиот термин кој му е слободен. Поздрав и со среќа
Denes se slusnav so dr.Tase, definitivno kaj nego ke si bidam. Izgleda deka kaj mene ke se odi so tableti.. no ke definira koga ke se vidime. Ke izraboti sema i ke si ja sledam. Jas mislev deka e edna ista postapka za site zeni, zatoa ve prasav kolku vreme trae, cisto za da si imam edna slika uste kolku mi ostana do "glavnoto".
DOBAR IZBOR ZA TASE MOJA PRIJATELKA BAS MI SE POFALI BREMENA E KAJ TASE PRAVELA IVF.ZA PETANOVSKI DOBAR DOKTOR E
Dali moze da mi kazes,deka prv pat odam kaj nego,kolku cini pregled i koi dokumenti treba da mu gi odnesam?
DOKUMENTI SITE STO TI GI BARA FONDOT KRVNA SLIKA TVOJA I NA SOPTUGOT.PRVOTO EHO E 1950DEN POTOA PLATIV PLUS INEKCII 10700 POTOA 100EVRA PLUS NESTO TAM 1700 VKUPNO 300€ I NE SUM OD SK PO PAT USTE 100€
devojki mi stigna pismoto, mi baraat naod tsh, jas napraviv 2 pati od 2 razlicni kliniki bijedki vo drzavna mi bea demek niski vrednostite ustvari tamu ne bile smeneti vrednostite i pravev pak na privatno i sega mi stasa vo pismoto mi baraat pak naod od tsh , dali nekoja od vas znae koga ima druga komisija za da mozam da ja fatam
Mila, znam deka komisii ima po dve vo mesecot. Gledas deka brzo odgovaraat, ne se sekiraj. Samo nabavi sto ti baraat sto e mozno pobrzo, uste utre.. i vednas prati im. Vazno e deka ne si odbiena. Znaci gi ispolnuvas uslovite Ne gubi vreme da se tufkas, sekoj den ti e dragocen. Ako gi pratis vednas, do kraj na mesec ke imas odgovor, i ke bide pozitiven, sigurna sum vo toa I mene prviot pat mi pobaraa uste nekoj dokumenti, vednas im gi prativ, i za 10 dena eve go imam odgovorot. Ajde.. nasmevni se, znam kakvo e cuvstvoto, no mnogu vazno e ona drugoto, NE SI ODBIENA !
sega momentalno mislam mozokot mi vrie od nervoza, da te prasam za mislenje sto me sovetuvas,dali da odam da go povtoram vo drzavna ili na privatno
Tuka sto i da kazam ke zgresam. Navistina ne znam, vidi kade mozes pobrzo da zavrsis rabota. Vazno ne gubi vreme, uste utre zemi gi analizite i preprati gi vo socijalnoto, ke uspees da ja fatis vtorata komisija i ke go imas odgovorot ovoj mesec.
natasa ti kaj go nosese 2pat dokumentite, jas sum od stip,pak li tuka vo socijalnoto da go odnesam? oti tuka vrabotenite mnogu se spretni jas dokumentite im gi odnesov na 22januari ,a gi pratile vo sk na 28 januari, pak ke zaglavam so niv
Pismoto sto ti stignalo, zaedno so dopolnitelnata dokumentacija od analizite sto ti gi baraat, ke gi odneses povtorno vo socijalnoto, vo sluzbata za BPO. Tie od tamu ke gi prepratat do fondot. Toj e redot. Ne se sekiraj, kamo sreka se drugo da ti odi kako sto treba. Plus-minus 4 dena voopsto ne ti menuvaat nisto. Strpi se. Se ke bide vo red, veruvaj. Ako gi pratis uste utre, imas sansa do krajot na mesecov da dobies povraten odgovor. Duri i da gi zadrzat vo socijalnoto 3-4 dena, pak imas sansa da ja fatis vtorata komisija. Ajde, malku verba...kaj gospod nikoj ne e
TI BLAGODARAM MNOGU , Jas vo vtornim ke go prava HSG-to,pa so rezultatot od HSG i spermogramot sto ke pravime utre odime kaj Petanovski,pa ke vidime sto ponatamo.
Tolku neli?!...deka kako sto imam slusnato,vikaat 3000€. A dali znaes dali moze da se plati na nekolku rati,ili gi kesiras odma?!