Mene cuvstvata mi se sosema razlicni od prethodniot pat... sega nisto... praznina ... Ajde izdrazvme tolku denovi, sega ke izdrzime uste nekoj den
Не примав никаква терапија од утре почнувам со терапија само за припремање на ендометриумот. Со среќа за скречингот не е ништо страшно не се секирај.
А значи нормално е после скречинг да доцни.И мене мисла ми беше не ми иде а пиев и циклопрогинова а со неа секогаш ми идеше штом ги прекинам.
јас сум тука ве читам секој ден се радувам на секоја позитивна бета хцг (има секоја по еден лајк ) криво ми е за оние кој не успеале,но знам ќе успеат следен пат.Тежок е секој неуспех,многу убаво знам какво е чувството,но со секој неуспех стануваме похрабари и поблиски до целта.Секоја ќе успее која порано која покасно битно секоја ќе биде мајка.Не постои жена која неможе да е мајка.Медицината е напредна. Ве читав за Витамин Д и не се согласувам со некој претпоставки на некој членки...Зашто,па зар мислите дека сите се со топ Витамин Д па зар во оние земји кај што е константно тмурно време и кратки лета зар не раѓаат оние кој немаат проблем со стерилитет и никад не испитале зар имаат по неколку деца Не е вистина дека треба да е 30ка Витамин Д за бременост од искуство...цела година ме водеа 4 доктори на кој кога им спомнав за ова категорично кажаа дека,несмее да е под граница нит во горна граница... вредноста е од 10 до 44. Мене ми беше 13.19 и еве ме 5ти месец бремена уживајте и имајте верба све ќе биде само опуштено. Иначе @Valentina888 супер сум мила расте бебе све е во ред па Дај Боже да е до крај све супер конечно после 12г и 7ивф да се израдувам па здравје после идеме пак на ивф за второ Молам Бога сите до една да бидете со мешиња во 2017г. Имаче не ја напуштам темава секој ден ве читам се изнапишав извинете
Јас во моментов примам Циклопрогинова и на 21 ден треба да одам да се видам со докоторот. Ме збуни тоа дека ми рече ќе видиме на 21 ден дали ќе правиме скречинг или не. некој со слично искуство или сите однапред сте биле договорени дека ке се прави скречинг?..
така јави се да знаеме дека е се во ред,со Господ напред уште малку ке го гушнеш бебушот. Пиши понекогаш верувам дека со твоите совети ке помогнеш на некоја членка
kaj Ivanovski pravev i dvata pati, prviot pat otanav bremena i imase missed ab za radi genetska anomalija na plodot, a sega so zamrznati pak kaj nego Kaj koj doktor si?
Да можно е да се случи поради интервенцијата да доцни неколку дена. Јас се загрижив па читав дека се случува кај некои жени.
Prvoto kaj Adamoska vo Sistina,sega kaj Trajkovski vo New Born.Tie ispituvanja za genetski mutacii gi nemame ispitano.
Vo vrska so vitaminot D, navistina poveke lekari ginekolozi i imunolog mi kazale deka treba da e okolu 30 za da ima pogolemi sansi za uspeh kaj IVF, bas mi e milo sto ete kaj nekoi ne mora da e taka. Daj boze i kaj site da ima mesinja za galenje ovaa godina
Jas ispituvav bidejki kaj nas prvite 2 pati ne doagjase do oploduvanje na jk a so toa nemase ni transfer. Imame nekoi mutacii i dvacata no se heterozigotni, imame nekoi neznacitelni (taka pisuva vo izvestaot) poklopuvanja. No okolu genetika nema sto mnogu da se napravi...toa e
Nince z al mi e jas denes bev kaj pemovska vo pon ke bidat gotovi rez od vit d tsh t4 prl i vit d i na mene mi rekoa dr trajanova i dr iskra oti vit d treba da e nad 30