Доброволно служење воен рок веќе нема. Сега директно на работа се пријавуваш, ама договор ти прават на 3 месеци а потоа ако те бива или ако не се откажеш ти го продолжуваат.
Само ова го имам јас. Ако ти брка работа. http://morm.gov.mk/wp-content/uploads/2018/07/Pravilnik-za-fizicki-proverki-.pdf
ako si vo grupata od 17 do 21 godina za da osvois minimum 61 poen.. so tolku znaci se pominuva, treba da istrcas 3200 metri za 18 min i 48 sek
dokumentite od site so pominale cekaat za potpis.... a ne znaci deka site sto se prijaveni i deka se pominati, mozno e da se padnati na fizicki proverki i vo VBS.
Да му се сневиди веќе Нека ја вратат војската е*ате државата покварена Јас па се чудам оти нема мажи на место Бетер од жените, пламкаат кога ќе им текне... Да видиме во војска кога ќе бидат дали ќе пламкаат безвезе или ќе одговорат како човек само кога ќе бидат прашани. Инаку да се разбереме, зборувам за овие денешните генерации. Они не знаат да одат, мене ќе ми се јачат... Во војска ќе одат како партали, ќе се вратат како Том Круз
Постои ли уште доброволно служење на воен рок или сега само со конкурси партиски? И дали има некој што служел доброволно а го вработиле? Другар сакаше да се пријави затоа и прашувам гледам дека имало тема и за тоа на форумов
Сеуште си има доброволно служење.Не можеш да се вработиш ако немаш одслужено.После служење чекаш кога има вработувања и се пријавуваш.Е сега тие вработувања секако се со врски без тоа малце потешко.
Бидејќи гледам на последниот оглас не беше така. Него обуката беше после проверките. А смее ли да се има диоптер за да работиш во војска? На пример за далеку 1,50?