Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Во бел фустан на туѓа свадба

Дискусија во 'Мода и стил' започната од Neytiri, 30 октомври 2013.

1. Neytiri

Neytiri Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2010
    Пораки:
    1.289
    Допаѓања:
    2.457
    Да де, ама сто пати пиша како ти е смешно нашето мислење и милион оф топик мислења пишавте со цел да се направите попаметни или да докажите чиј инает е поцврст, да не спомнувам колку низок удар упати Скорпионка кон Трендафилка...Не мислите дека малце претеравте? До каде сте способни да одите?

Теси благородниците прават и други работи што не значи дека и ние треба да ги правиме.
    Врвот на инаетот ви се виде кога рековте дека сликата што ја постави Алекссандра ви била ок и не ви личел фустанот на венчаница.

П.С Запрете со оф топик мислења, ми се смачи од пријавување, а Реин ќе има доста работа....нема смисла веќе. Одете како што сакате на свадба на ваша и на туѓа, правете што сакате, нема потреба да навредувате наоколу. Не да сте смешни...пресмешни!

На ilipili, Divinebutterfly, Nati.P и 2 други им се допаѓа ова.
  2. Mama25

Mama25 Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    1.440
    Допаѓања:
    10.958
    Шта друго речи освен да беше дебатава у живо пердуви ќе летаа осеќам. Просто ме фана страв да отидам на наредна свадба,што ли ќе се деси ако некоја дојде во бело :wasntme: Да не настане општа туча?! Најпаметно девојки и моми идни за мажење правете си интимни веселби за да не ви биде криво и тешко кој како ќе дојде облечен,и така самиот чин го правите од љубов и за љубов до крајот на животот ,додека смртта не ве раздели. И обрнете внимание што носите под венчаницата зашто тоа е побитно него ли самата венчаница. И така на свадба направена со 200,300 а и повеќе човеци доаќаат да оговораат отколку да се веселат на вашиот најбитен ден.

Џабе се и најубавите тоалети,фризови и штоти ја знам кога после година дена оп ај на суд,нели?
    У задње време се погаѓам да бидам поканета на свадби направени колку ај да види народов, што манифетст правам а дома карамбол у фамилија.Снаата и ги фрлила сите тенџериња на свекрвата од прозор оти не сакала да живее со неа и и пред да биде принцеза во бело знаело дека заедно ќе домуваат. И не за друго ама да не случи да дојде некоја со сосема друга боја на фустан 100 пати поубав од невестата па младоженецот да се предомисли? Може и тоа,денес може се!
    А што се тиче бон тон и дрес код денес мање -више кој го поштува и на работно место ,и за денска шема, и за вечерно излегување,за по цигари,за у парк,на шалтер ...Да така е на жалост!

Прикачени фајлови:

На tessie и anabel-a им се допаѓа ова.
  3. kate21

kate21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    4.220
    Допаѓања:
    3.853
    И така се избаци Скорпионка и го надмина ПМСот :D
    Стварно, на многу јак бон тон се потпревте ;) , не можете да прифатите туѓ став и да одите и во пижами на свадба ако сакате, туку нафрлате по два збора после секој пост во кој убаво си стои напишано дека јас мислам...

Да не смее чоек нова тема да овори и на лаф муабет да се вклучи, аман! Одма се поистоветува со предрасуди и некултури, па како темава не била од круцијално значење за опстанокот на светот па бла бла :| Па не е фала Богу, ама и тоа е дел од животот |( Од сега само за мир во светот ќе се залагаме, и за Грујо и за следните избори, а за време на пауза ќе филозофираме како да ја спасиме Етиопија од глад ;) Некултурни едни, луѓе умираат вие за белиот фустан сте се фатиле. И тоа на форум пази богати :o

На Hipster, Neytiri, Dennings и 2 други им се допаѓа ова.
  4. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.339
    Допаѓања:
    48.019
    Погодивме,заради фустанот невестински,не заради бидермаерот.
    Туку,мене ме буни кој на сликава е младоженец.
    Знам де,тој до невестата.Ама лево или десно,не знам,исто ми се облечени,за разлика од невестава и кумава кои ДВОЈАТ со фустаните.

На tessie, Primadonna, Glasna и 2 други им се допаѓа ова.
  5. vinozito1

vinozito1 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2013
    Пораки:
    582
    Допаѓања:
    3.417
    Некому смета , некому не , некој признава , некој не ... :nod: :shake:
    Не е пишано правило, точно.За спиење се облекуваат пиџами , за на плажа купаќи, пишува некаде? :wasntme:
    Замислате само едно оро.Повеќе девојќи облечни во бело играат една до друга.
    Сум за бело , на туѓа свадба ,но во комбинација со друга боја.Скроз бел фустан е стварно претерано,признале вие или не.А и од каде знаете, можеби невестата ќе одбере розев фустан.
    Тогаш ќе ви прашам кога ќе настане забуната . :$

На Li0ness му/ѝ се допаѓа ова.
  6. cocoa28

cocoa28 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2013
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    91
    Продолжувам да ја читам темава и морам пак да коментирам...
    Уште малку некои ќе си земат за право да ни кажуваат и какви гаќи да носиме по свадби кога идеме, бидејќи како што можам да приметам, за се и сешто има некои примедби и правила, почнувајќи од поклонот, којшто мора во плико да биде, па бело да не носиме, за да не и стане нелагодно на невестата, деколтиран фустан исто така никако бидејќи со тоа циц...те на послужавник ги нудиме, во ресторанот ќе не седнат они кај сакаат, турбо-фолк е само за ропаци и дрољи итн...
    У кој филм се влезени бе ваквите искомплексирани гуски, за кои најверојатно свадбата им претставува врв на нивното мизерно постоење и сега ќе си ги лечат фрустрациите преку вакви ниски работи? Јас лично на последната свадба што бев, носев скоро ист ваков фустан
    , но јас покрупна и висока со поголеми гради и на мене овој фустан изгледа побомбастично и плус ми пуштија една српска фолк песна што многу ја сакам...Срамота за мене значи, јас сум една кичеста турбо фолк девојчица со циц...те на послужавник... :x :)
    Иначе свадбата беше баш во `монденски` стил, бидејќи невестицата барала да се почитуваат горенаведените правила, оти таа во животот и ништо друго не видела и со самиот факт што се мажи таа Господ за `таков` го фатила...Дел од роднините, не знам од чија страна беа, да негрешам душа, беа дојдени во папучи за низ двор, салата корнеше на кисела пот, а фризурата на невестата и беше како мноштво вртени сарми на главата, бидермаерот го фаќаа испотени и мрсни мажишта, а подоцна истите и чекаа ред за невестинска торта ...Неретко и невестата заедно со младичот и деверот ги делат картиците за ручек и собираат пари по масите...Чак ни оваа појава не е искоренета кај нас...За храната, музиката и остало нема да коментирам бидејќи тоа кој - како има да си дозволи финансиски...
    И најинтересно е кога баш ваквите некои ќе ми поставуваат правила за кодекс на понашање на свадба, кодекс на облекување итн...Секој од себе да си појде прво, па после да глуми дека е дама со педигре, која посакува `монденска` свадба...

еве го мојот фустан, бидејќи во спојлерот ја немало сликата...

На Glasna и tessie им се допаѓа ова.
  7. Li0ness

Li0ness Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2010
    Пораки:
    1.057
    Допаѓања:
    1.819
    http://www.youtube.com/watch?v=NgwuWcjsRjs

Еве дека може и со вино да се поздрави невестата... :)

A за сите загрижени дека некој им измислува правила зашто сонувал дека баш на нив 3-4 не им се допаѓа токму тоа (измислено, нели) правило, еве што се кажува по светов...

Wearing a white dress to a wedding when you're not the bride is still generally frowned upon. The bride should get to stand out on her wedding day, and one of the ways she does that is by being the only one wearing white.
    So the safest answer is to not wear white, even if it is your favorite dress, even if the bride is non-traditional, and even if it's the marriage of two men.
    Еtiquette rules Тhe only person in a shade resembling white should be the bride—unless she has asked everyone to wear white because she's decided to wear red sequins," says Clinton Kelly, co-author of Dress Your Best. Taylor Sterling, fashion expert and founder of TheGlitterGuide.com, recommends opting for nude or light pink instead.
    ... I usually suggest that wearing a white dress or suit to a Western wedding where the bride will wear white is probably not the best idea – just to be on the safe side.

А за сите други дилеми...
    http://glo.msn.com/style/11-things-you-should-never-wear-to-a-wedding-9316.gallery#!stackState=0__%2Fstyle%2F11-things-you-should-never-wear-to-a-wedding-9316.gallery%3FphotoId%3D150122

8. vinozito1

vinozito1 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2013
    Пораки:
    582
    Допаѓања:
    3.417
    cocoa 28 нема слика во скриен текст да го видиме тој бомбадистичен фустан, да го искоментираме.
    А за невестата баш ни е гајле ,и онака веќе нема да го носи ...
    Невестинскиот фустан за мене претставува олицтворение на чистота и невиност.
    Никогаш и со ништо не би го извалкала, без разлика која го носи, пред се не би ја оговарала.
    Ако не ја почитуваш невестата зошто воопшто си отишла на свадба ?

9. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    2.273
    Допаѓања:
    8.904
    Ако имаш такво мислење за младенците и свадбата што бараше на таа свадба?

Јас не сакам свадби и не одам. И не ми е јасно зошто си била ти ако имаш мислење такво за фамилиите кои ја прават свадбата.

На Dennings, tessie и hrcace им се допаѓа ова.
  10. Primadonna

Primadonna Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    2.163
    Ајде да се множат страниците во темава :bow: :bow: Добро толку до сега сега не сфативте дека секој има различно мислење и дека вие неможете тоа да го смените ? Ај chill out малце. Значи темата е за носење бел фустан на туѓа свадба и не мешајте баби жаби деколтирани фустани и разголени певаљки.
    Вчера напишав дека буквално страв ми е да оставам свое мислење во темава пошто автоматски ке ме бомбандираат.Ако кажам дека „правилото“ е тотално безвеза ке ми се нарфлат со коментари од типот:ДА ДАДЕ ГОСПОД 10 МАНЕКЕНКИ ВО БЕЛО ДА ТИ ДОЈДАТ НА СВАДБА,ТОЛКУ НЕ СФАЌАШ ДЕКА АКО ОТИДЕШ НА СВАДБА ВО БЕЛ ФУСТАН И ГО ОДЗЕМАШ ВНИМАНИЕТО НА НЕВЕСТАТА? итн итн.. А пак ако напишам дека ова правило мора да се почитува и дека ако не го испочитуваш го нарушуваш бон-тонот на свадби и свечености тогаш ке има коментари од типот:ТОА Е СОСЕМА НОРМАЛНО И НАВИСТИНА НЕ ВЕ СФАЌАМ ЗОШТО ВИ ПРЕЧИ ТОА!
    Добро ај погледнете дека 30% од деверушите во странство носат бели фустани.И да,и да отидеш во бело на свадба никој нема да те врати а остај тоа што ке те гледат напреку,напреку те гледаат и секојдневно тие што гледат да ти фатат сеир.
    Никогаш нема да се погодиме кој е во право па затоа на кој не му смета така нека си се облекува,а на кој му пречи нека си се кара на форумов.

Реплицирајте ме ич не ми е гајле,не враќам на ниедна реплика пошто само си кажувам мислење.Пријатно :hai:

На tessie му/ѝ се допаѓа ова.
  11. cocoa28

cocoa28 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2013
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    91
    Јас нема што мислење да имам за нив или сл...Кажувам само што видов таму со свои очи...Не знам како поинаку и заобиколено да ги кажам сите тие работи...На моја свадба да би ги имало истите секако дека секој може да каже што видел, нема јас да му речам- `абе ти си халуцинирал, не беше така како што викаш, другачије беше...`

12. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.003
    cocoa28, секоја чест за горниот пост.
    Ќе те прашав дали добрите манири ти зависат од опкружувањето или од воспитувањето, ама се сомневам дека воопшто ги имаш.

На mims-89, ilipili, Annath и 9 други им се допаѓа ова.
  13. Silver.E

Silver.E Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2013
    Пораки:
    2.226
    Допаѓања:
    5.276
    Сетете се колку се нервирате кога по пат некоја непозната ќе видите со исто палти, чизми, маица, а не пак на свадба да ви дојди во бел фустан, каде ништо не е случајно, туку се е планирано.

Со самиов текст, гуски, фатил за ***, итн. :x се виде твојата култура. Засрами се на речникот и на зборовите. Со вакво мислење не си ни заслужила да бидеш канета на таа свадба. :puke:

14. tinkerbelll

tinkerbelll Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2010
    Пораки:
    2.096
    Допаѓања:
    5.018
    Јас само незнам кој згрешил и те поканил тебе на свадба,колку си некултурна и невоспитана за твоите 27 години срамота...Завист,омраза и злоба ти извира од секоја втора реченица,сите беа никакви само ти беше ''бомбастична''.Јас без зборови останав :x

На Danilela и Neytiri им се допаѓа ова.
  15. hrcace

hrcace Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2012
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    160
    ај и да биле сите за никаде, и таа била на таква свадба :?: што значи не е поразлична.

16. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.261
    Допаѓања:
    157.595
    Cocoa28 е виша форма на живот.
    Абе... како да ви кажам, ама нели рекоа да читаме меѓу редови? Јас тука меѓу редови многу прочитав. Ќе ме сфатите за кој синдром зборувам.
    Наредно, ќе биде ексклузивен модел на Хрв Леџер, пошто бомбастично нали.

Јас не знам што уопште кажа девојкава?! И што има врска темава со некоја си свадба на која она била... ама така закрвена се испука брате, пошто некои девојки живееле само за тој ден.
    А што е со таквите ко мене што не сакаат свадби и не планираат да прават, а сакаат култура и бон тон, покрај сет кич барем на тоа да се запази.

На BlackMarket, mims-89, ilipili и 6 други им се допаѓа ова.
  17. Peppermint

Peppermint Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    13.217
    Мене ме интересира дали овде има и некое наше паганско верување, како што е она да не се видат две невести во црква или е чисто позајмен дрес-код.
    Прво да се разбереме, во многу земји венчавките се строго традиционални со јасно дефиниран дрес-код, кој патем во најголем број од случаите стои испишан и на поканите. И децата се знае како треба да бидат облечени (лаковани кондури :!: ), па камоли возрасните. Меѓу нив е е правилото за неносење на белото, но верувале или не, американците денес се повеќе го сматаат за old-fashion. Најпознатите модни советници велат дека бело фустанче кое воопшто нема допирна точка со екстравагантна венчаница, е нешто што слободно може да се носи...
    Е сега доаѓаме до моментот на македонска свадба или парада на пијанство и кич, каде не се почитуваат елементарните правила на добро однесување и дрес-код. И каде можеш да видиш буквално се, од волнена туника со чизми до фустан ко за Оскар, гради на мегдан на семејна веселба, свечени тоалети кои кога одат на пуш-пауза ги нагрнуваат со спорски јакни. Смешки.
    Ако веќе ги почитуваме овие традиционални правила, основното е - невестата да е најекставагантна. Не смее да има посвечени тоалети од нејзината. Тоа е како она правило во фирмите на запад каде мора да се почитува хиерархија и во облекувањето односно подредениот не смее да носи поскап костим од надредениот.
    Значи невестата треба да е на пиедесталот, во секоја смисла а не само во однос на белото. Повторно велам, ако сакаме да го почитуваме овој традиционален дрес-код.

А лично мојот став-долг бел фустан на свадба не, никако или било каков бел фустан што вклучува чипки тулови и слично. Бел едноставен фустан во Одри Хепберн стил искомбиниран со чевли, чанта и колан во друга боја- да. Ова е многу подостоинствено и пристојно од оние фустани кои се влечат метар позади, вклучуваат пердуви, светки и слични тракатанци. Ех, да е така едноставно да е само до бојата...
    Муабетот ми е, ако веќе одиме на тоа на почитуваме вакви правила, треба да се почитуваат во целост. Бојата е само еден сегмент.

На Skyfall, Bozica1980, MaxyMax и 7 други им се допаѓа ова.
  18. Daydream

Daydream Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2013
    Пораки:
    1.682
    Допаѓања:
    6.472
    А што па ја не знам вие толку сте се запалиле на темава.. Милион работи прочитав кои се' се само за темава не. Убедувања до 101 и назад. :fubar:

Silver.E еве јас лично воопшто не се нервирам доколку видам девојка со исти чизми или ташна или облека воопшто како мојата. Каде живееме ние и со кој стандарт па за да ја бидам единствена со такви или онакви чизми? Смешно ми е да очекуваш ти да бидеш единствена во Македонија со одредено парче облека. Се знае повеќето (зборам за луѓе со нормални финансии) од каде и што купуваме. И нормално е, да, нормално е да се видиш со некоја девојка во иста блуза или исти капут и никаква потреба нема да се нервираш.

Сфатете дека некој не се замара со облека и такви небитни ствари и толку, крај. Мене никој не ме знае лично од форумов (барем се надевам :wasntme: ) ама јас сум личност што воопшто, значи воопшто не гледам како се другите луѓе облечени. Не ме интересира. На било која свеченост. Како сака нека се облечени. Кој, како сака така нека си се облекува. Јас и за мене сум си таква. Можам слободно низ град да излезам со тренерки и обична блуза. Како јас во моментот се чувствувам така си се облекувам. Значи не се замарам нит па загледувам по луѓево.

Имав другарка што и до продавница се дотеруваше и на неа тоа и' беше најважното нешто. Со една иста блуза не излегуваше два пати на исто место, со изговор дека било срамота да ја гледаат во истата. А не беше некоја што имаше многу финансии и тука е најтрагичното што дома се трескаше од земја ако не купеше нешто ново. И истата таа луѓето ги проценуваше по облеката. Јас и она бевме тотално различни личности во врска со тоа и еве баш како овде на темава што се препукувате така и јас со неа се препукував и ме убедуваше како е тоа многу битна работа. Истата таа личност мене ми велеше дека на мојата свадба она ќе била кумата и дека ќе се дотерала најмногу што може и ќе била поубава од невестата. Секако сето тоа демек на шала, ама јас знаејќи ја неа знам дека не се шалеше. И не ми беше воопшто гајле, знаев дека јас и она сме тотално различни личности и за неа тоа што беше високо достигната работа (пример-да биде поубава од другарките) за мене во најмала рака беше смешно.

Јас не сум таква и не се замарам ако некоја дојде на мојата свадба во бел фустан. Наречете ме и глумица и лицемерна и не знам ти како ама тоа е вистината и тоа сум јас. Така сум воспитана и тоа е тоа.

Зошто се обидувате да не убедите во нешто што едноставно не го чувствуваме? Зошто заради тоа ние за вас сме глумици? Зошто ако кажам дека не ми е битно по дифолт јас глумам? На кого да глумам? На група странци што не знаат ни како изгледам, а камоли па да ми го знаат карактерот и размислувањата? И зошто мислите дека тие што не сме мажени дека кога ќе сме правеле свадба немало да ни биде сеедно ако некоја дојде во бел фустан? Епа не знам како да ви се објасни дека НЕ, НЕМА ДА МИ БИДЕ ГАЈЛЕ НИ ТОГАШ И НЕМА ДА ГО ПРОМЕНАМ МИСЛЕЊЕТО. Нит па ќе помислам дека девојката е некултурна или дека мене нешто за инат ми прави. Апсолутно никаква врска нема ова верување со култура и бон-тон.

Пак ќе ви напоменам по трети пат дека нема ни да помислам да носам бел фустан на туѓа свадба после темава.

На Glasna, LaraSolare, MSkorpionka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. calliope

calliope Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2011
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    15.993
    Море речитост на нивоу. Да не даваш часови?
    Нејсе, бомбастична, да ти каже дада. Јас не сакам традиционални свадби со адети и правила, ама не сакам ни некоја уфурана фуфа да им лепи шамари на гостите со разлетаните ѝ гради.
    Денот си е на невестата, или радувај се за неа ако си дојдена да се веселиш во име на младенците, или шетај си го бомбастичното тело онаму каде што сигурно ќе ги привлечеш погледите по кои копнееш, ама на туѓа свадба - не. Поарно нека корне салата на пот од луѓе кои поштено дошле да прослават, отколку на испотена цицка желна за погледи. Дај бе? Ако на невестата тој ден ѝ е врвот на мизеријата, што да кажеме за бомбастичните ко вас што се натпреваруваат (нали, во мизеријата) со неа?
    А за многу од девојките што на форумов дискутираат „правила“, можам слободно и со сигурност да ти кажам дека со два заба би те изеле на секое поле, не си давај слобода да им се обраќаш така.
    Да, жити мене, прво повторувај си го ова во огледало пред да се дрзнеш да појдеш на туѓа свадба за да збираш поени од напалени ергени и да ги плукаш оние што ти направиле чест и оддвоиле од свој џеб да те поканат таква каква што си. Страхотно.

Назад на темава, бело не би носела во никој случај. Се знае кој треба да си е во бело.
    Кога ќе ми е мене редот, здравје, и јас ќе го носам. Од толку можни бои, баш за таа да се фатам - не, фала, самата почит кон невестата не би ми дозволила.

На BlackMarket, ilipili, Annath и 7 други им се допаѓа ова.
  20. Li0ness

Li0ness Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2010
    Пораки:
    1.057
    Допаѓања:
    1.819
    И ете го и примерокот за тип на девојки/жени за кои зборуваме 45 страници :) . Сите се гуски, невестата е искомплексирана, ама затоа ТАА ќе се појави во фустан помал 2 броја или во БЕЛ фустан и ќе биде центар на внимание. Навистина фалеше таков примерок за да поткрепи едно чудо објаснувања на темава.

На sweet-star, De-lovely, mims-89 и 19 други им се допаѓа ова.