Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Во бел фустан на туѓа свадба

Дискусија во 'Мода и стил' започната од Neytiri, 30 октомври 2013.

1. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    5.962
    Допаѓања:
    15.981
    Никогаш не би облекла. Едноставно е премногу глупаво да се носи бел фустан онаму каде што се знае кој треба да носи.
    Живи глупости....

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. zabec

zabec Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2014
    Пораки:
    101
    Допаѓања:
    357
    Јас немав ништо против некој да ми се појавеше на свадба во бел фустан, но мене лично не би ми текнало на туѓа свадба така да отидам. Едноставно, од старт ја елиминирам бојата.

3. Slatkarka94

Slatkarka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    426
    Допаѓања:
    795
    Јас на една свадба носев бело фустанче кратко али јас не сум знаела дека несмее :/ лелее глупава јас

4. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.333
    Допаѓања:
    17.915
    Се имам јас веќе изјаснето во темава само пак ќе пишам мислам дека не е во ред бело да се носи, има толку други многу бои на фустани, белото нека остане за невестата, сепак треба да се има почит.

5. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.197
    Кога ќе ми текне каква тиква сум била (facepalm)
    Пред едно десетина години си отидов на свадба јас така стокмена во ново фустанче (бело) со карнери, без секунда да размислам што правам. :fubar:Тоа беше свадбата на една наша драга форумџика, моја другарка и поранешна најдобра колешка, @ljubam А таа во шампањ венчаница.
    Можеби не и било сеедно но никогаш не ми текнало да ја прашам :)

Искрено сега не би се појавила така на ничија свадба.

На cresa-jagoda, do-re-mi, 1209 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Кај мене свеки беше во бело :) хахаха
    Сите ми ја прокоментираа :)

На kjukli и fighter им се допаѓа ова.
  7. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.763
    На мојата свадба немаше никој во бело, ама на последната свадба што бев кај другар леле , први братучедки скрос во бело, аман бе, бар некоја марама, ланче да имаа ставено, имаше накај 10тина жени во бело, а невестава имаше обичен фустан па искрено да кажам не ми се разликуваа од далеку. При толку избор на бои морало баш бело .

8. AquaQueen

AquaQueen Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2013
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    15
    Јас лично не би носела бел фустан на туѓа свадба.Имаше еден случај каде девојката носеше црвен фустан не беше долг и раскошен но таа беше згодна и го одземa вниманиетo од невестата и камерманите цело време беа околу неа.Подоцна дознавме дека невестата и се налутила.Вие како би изреагирале доколку сте на место на невестата?

9. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.146
    Nikogas ne bi oblekla belo na tuga svadba.A i na mojata svadba ni pa na nekoja sto sum bila ne mozam da kazam deka imam primeteno nekoja vo bel fustan.Za mojata sum sigurna deka nemase,a za drugite moze i da sum greska,ako imalo ne bilo nesto sto ke mi ostavi vpecatok pa da ja zaseni nevestata.

10. mimiiiii

mimiiiii Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    2.892
    Допаѓања:
    11.288
    Е глупости невестата само грди девојки ли да вика на свадба.:rofl: И зошто и се налутила оти е убава и згодна ли и шо знам камерманите секогаш си идат по младите да снимаат затоа се платени.. Сигурна сум дека на мојата свадба ќе има дотерани девојки што одземаат здив, па ќеф е да има млади убави девојки на свадба.. Сеа ако си невеста не значи дека си најубава, туку е твој денот да ја прославиш љубовта со избраникот.

kukla21 свеќи со скриени намери да не била?]:)

Последна измена: 9 септември 2015
    На srcence1607, kjukli, kukla21 и 6 други им се допаѓа ова.
  11. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    5.962
    Допаѓања:
    90.269
    А има ли правило да не се носи бел фустан на туѓа свадба ?
    Не сум запознаена баш но на последнава страна гледам дека сите коментирате дека не е во ред да се носи бело ...
    Не би носела и јас но затоа што никогаш не носам бело а не поради друга причина ...

12. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.282
    Јас сум била на свадба каде што сестрата и мајката на невестата беа во бело со златни детали, како грчки божици беа, така што очигледно на некои невести не само што не им смета, туку и им се допаѓа идејата да има и други жени во бело.
    Како беше поговорката- 100 ljudi, 100 ćudi.

Последна измена: 9 септември 2015
    На tessie му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    6.992
    Допаѓања:
    135.279
    А шо прајме ако облечеш кремов фустан на пример и оп невестата наместо бело носи кремово?
    Да носиш раскошен бел (кремов, плав) фустан сличен на венчаница е глупаво, меѓутоа кратко, едноставно фустанче што не личи на венчаница е во ред. Бев на една свадба неколку гостинки носеа долги шампањ боја фустани ама и невестата носеше шампањ ванчаница ... стварно преглупо изглеа.

На anakonda88 и kjukli им се допаѓа ова.
  14. jovanovska94

jovanovska94 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2013
    Пораки:
    1.109
    Допаѓања:
    3.804
    Го имам пишано моето мислење на темава, ама морав да прокоментирам- Ни венчаниците веќе не се тоа што биле некогаш. :?:

Според мене во ред е да облечеш било каков фустан, кој не асоцира на венчаница, бидејќи постои и опција да те заменат со невестата. :!: :lol:

На kjukli му/ѝ се допаѓа ова.
  15. stiki18

stiki18 Активен член

Се зачлени на:
    18 март 2014
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    56
    Сметам дека не е во ред да се носи бело на свадба.

16. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.136
    Допаѓања:
    20.330
    Па секој како му е воља... ама според мене има нешто што се вика непишано правило, бон тон итн. Иако можеби не е строго утврдено правило, и никој не може да ми забрани да носам бело, не би носела, затоа што ете, тоа е бојата што треба невестата да ја носи. И некако уште одма да се знае, невестата е во белото и тоа е тоа!!! А тоа што сега невестите носат секакви бои на фустани, тоа е веќе друга приказна...
    Јас почитувам бон тон, и некои такви правила кои ете се ситници, ама додаваат во шармот на целата церемонија. Невестата и само невестата носи бело, и тоа ја прави уникатна и впечатлива. Па сега некоја ако сака бело да носи, оти нели секој човек си прави како што сака и според своја воља, тоа си е нивно право, ако тоа ги прави среќни, нека носат бело по свадби... :)

На Oscar Lady му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    6.992
    Допаѓања:
    135.279
  18. zenska

zenska Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2010
    Пораки:
    357
    Допаѓања:
    339
    Од толку голем спектар на бои, оставете и ја белата боја на невестата. Еден ден е во прашање!

19. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Хахаха.. мислам се збунила нешто :) невестулка :)

На mimiiiii му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Kate505

Kate505 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    159
    Доколку е комбинација на бело со други бои фустанчето зошто да не, но чисто бел фустан сметам дека не е убаво да се носи тоа дава впечаток како не почитување на невестата.