Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Во бел фустан на туѓа свадба

Дискусија во 'Мода и стил' започната од Neytiri, 30 октомври 2013.

1. srcence1607

srcence1607 Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2012
    Пораки:
    2.366
    Допаѓања:
    2.475
    Малце офф може ќе бидам но страшно иритантно беше ова за мене.

Сега брзо моја блиска беше кума на свадба. Невестичката што е метро и жилет и не толку убавка и рекла на свадбата да не облекува црвен фустан никако оти била мн убава и сите неа ќе ја гледале.

А девојката е бомба, висока со големи гради, убави нозе, плава барбика права. И ајде да не се расправа или да се замерува и така не и беше битна бојата, кумава соши мастило боја хаљина со чипка ова она нешто и пак беше милион пати поубава од неа. На слики нема ни да ја приметите невестата покрај неа, а како кума нормално да е тука околу. Башка кумата е мајка и жена и 10 години постара покрај невестава.

Значи не е до фустанот, и црвен и плав и зелен да облече, ако е убава девојката џабе ти се комплексите. Неа се убаво ќе и стои. Не знам зашто невестите се толку искомплексирани околу тоа.

На Trxmx, Ketchup, theunforgiven и 14 други им се допаѓа ова.
  2. tweety26

tweety26 Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    2.279
    Искрено мене не ми се допаѓа ова.Сепак невестата е таа што треба да е највпечатлива,тоа е нејзин ден.
    А вака и друга во бел фустан ми е безвезе.

3. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Па добро сеа и невестиве претеруваат, немој во црвен, немој во ваков онаков, или ќе ги акнат сите другарки у една боја да биле облечени, тука секогаш искачаат на повришна сите нејзини комплекси... Глупости, кој како сака ќе си се облече, само во прашање е основна култура и почит. Е сега секогаш има некоја attention whore што сака да е главна и сите да ја гледаат ама тоа ти е... во принцип не е секогаш до облеката што блишти и боде очи туку и во однесувањето на особата... Затоа не вреди да се замарате со глупости, има многу очајни за внимание на кои за жал тоа им е једини настан кај што може да го добијат оти се што е оговарачко и трачарско, другарки, тетки, стрини, напалени мужиња е на куп собрано така да... :rofl:
    Тоа ти е со нашиве свадби, не доаѓаат за да прослават и се израдуваат за младите туку да видат кој бил најубав, кој бил најдотеран, кој играл прв на оро и слично... Мислам што е битно бе дали кумата или старосватицата биле поубави од невестата? Тоа е свадба или натпревар у лепота? Бог да чува значи... (facepalm)

На YoungandBeautiful, despina2, Alanna и 5 други им се допаѓа ова.
  4. Neodlucna

Neodlucna Популарен член

Се зачлени на:
    30 септември 2010
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    1.053
    На мојата свадба немаше бел фустан но имаше личност која ме засени мене ко невеста, верувале или не :D. Шо да правиш судбина...

На kjukli и tessie им се допаѓа ова.
  5. kLem23

kLem23 Активен член

Се зачлени на:
    1 септември 2015
    Пораки:
    188
    Допаѓања:
    277
    Во бел фустан на туѓа свадба воопшто не ми се свиѓа доколу фустанот има и други бои на него тогаш може затоа што на свадба се знае кој треба да биде во бело,тоа е невестата :)

На Lile_05 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.168
    Допаѓања:
    17.680
    Не се случило да облечам бел фустан на туѓа свадба. Некако не ми е пријано и тоа го сметам за некој вид дрес код. А за мојата свадба не верувам дека би ми сметало ако некоја се појави така облечена. Зборам за обично кратко бело фустанче, ама ако тоа биде долг налик на венчаница .... Не знам баш. Секој треба да биде сам свесен како треба да се облече во било која пригода.

На kLem23 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. mode-kristina

mode-kristina Популарен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2014
    Пораки:
    1.155
    Допаѓања:
    4.092
    Дека не се носи бел фустан на туѓа свадба е непишано правило. Се согласувам со @srcence1607 дека ако една девојка е убава и бел и црвен и зелен и син фустан да облече пак ќе биде убава. Невестата не е таа што треба да им кажува на гостите како да се облекуваат. Тоа немој црвен, немој ваков, немој таков да облечеш е претеризам.

На srcence1607 и Luna91 им се допаѓа ова.
  8. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.199
    Допаѓања:
    106.236
    На една свадба кај што бев, освен нело невестата во бела венчаница, во бели долги фустани беа и нејзината сестра и нејзината золва. Не знам зошто така, може планирано им било?!

9. Neodlucna

Neodlucna Популарен член

Се зачлени на:
    30 септември 2010
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    1.053
  10. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.602
    Допаѓања:
    48.967
    Не ми се допаѓа, мислам делува многу невкусно.
    На мојата свадба немаше никој со бел фустан.
    Старосватицата носеше крем со бела чипка, ама не беше скроз бел.

А на туѓи свадби кога ќе видам гостинка во бел фустан, прво помислувам дека е љубоморна на невестата нешто. :rofl: Боже за младоженецот се тепаат двете. Смешно ми е.
    И секако е невкусно.

На Luna91 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.062
    Допаѓања:
    268.812
    Јас на пример на моја свадба не ни сакам да носам бело.
    И што? Да пишам во поканите каков ќе ми биде фустанот, случајно на некоја да не и текне таков да носи?

Абе со малограѓански работи се занимавате.
    Ќе ве засенеле, боже боже.
    Јас мислам дека девојкава не е ич у право.
    Како смеела само да биде убава?

Требало да натне тренерки и да не се бања една недела, од шминка, само бекутан кремче.
    Што се нема да се изнаслушам....

Последна измена: 16 октомври 2015
    На Lolo5, YoungandBeautiful, MilaP и 8 други им се допаѓа ова.
  12. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.168
    Допаѓања:
    17.680
    Јас ќе подразмислам за мојата свадба. Згодни цури не планирам да канам. Нека си седат дома , тој ден јас ќе бидам најубава 8).

На Trxmx, YoungandBeautiful, 1209 и 4 други им се допаѓа ова.
  13. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.062
    Допаѓања:
    268.812
    Абе седи раат - во покана ќе си пишеш дрес код - алишта за по дома, поткрпени, мишка небањата и небричена, веѓи нечупани.... си има начини бе! :D

На Luna91 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. praski4e

praski4e Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2010
    Пораки:
    876
    Допаѓања:
    914
    Искрено сакам убави луѓе дотерани да имам на мојата свадба сега биди мангуп па биди невеста необична и уникатна и мислам дека секоја невеста треба да си носи фистан како што и е стилот,а не на тој ден да се прави кловн или не знам нешто што не и прилега на нејзиното тело,лице едноставно не е таа личност.Биди тоа што си оригинална е не сега некоја метар и жилет облекла долг фустан што не и прилега само да се каже дека била невеста.

На mariatim му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Silver.E

Silver.E Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2013
    Пораки:
    2.226
    Допаѓања:
    5.276
    Ми текна колку се имаме карано на оваа тема :D

Јас знам дека бев против бел фустан на туѓа свадба (демек една е невеста), ама последнава година имав неколку свадби и се изнагледав еден куп жени со бели фустани.
    Како нормално да стана кој што сака да си носи.

Дали сеуште го имате истиот став или имате промени во размислувањето ?

На Jas! му/ѝ се допаѓа ова.
  16. mariatim

mariatim Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2010
    Пораки:
    1.153
    Допаѓања:
    12.528
    Кoј штo сaкa некa нoси...јa знaaт невестaтa кoјa е сигурнo немa дa згреши некoј.Глупoсти.
    Јaс не нoсaм,aмa пa и ненaмернo тoa ете не ми пaднaлo нa пaмет...сигурнo немa венчaницa дa oбблечaм,белo фустaнче,белa кoшулa,пaнтaлoни бели.

На Glasna му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Ordinary

Ordinary Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    2.840
    Допаѓања:
    81.071
    Ако венчаницата е во друга боја,дали дрес кодот дозволува БЕЛ фустан?
    Се оди во крајности со свдбиве
    Кој што да облече.што поклон да донесе...
    Што е следно?
    Кој како да се насмее пред камера?

На CameliaMiller, cresa-jagoda, Glasna и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. mariatim

mariatim Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2010
    Пораки:
    1.153
    Допаѓања:
    12.528
    Pazi i zamerka ima koj kolku igral pa da mu vratis i ti taka da igras/ne igras.

На CameliaMiller, Glasna и Ordinary им се допаѓа ова.
  19. Elissa

Elissa Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    3.304
    Допаѓања:
    22.594
    Бел фустан е во ред, ама на една свадба кај што бев братучеда на момчето која што и не му е блиска носеше бел фустан како невестилник исто, дури и кратка бела бундичка бели штикли и едни дојдени од Англија гости не ја познаваа невестата и ја смешаа со оваа. Ужас, до толку немав видено. Треба да е ретардиран човек со невестилник да оди на туѓа свадба или умоболен.

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Ordinary

Ordinary Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    2.840
    Допаѓања:
    81.071
    За некој со таков став најдобронамерен совет
    Да си оди во театар , да си режира претстава по сопствена желба и замисла