Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Во бел фустан на туѓа свадба

Дискусија во 'Мода и стил' започната од Neytiri, 30 октомври 2013.

1. mariatim

mariatim Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2010
    Пораки:
    1.153
    Допаѓања:
    12.528
    Имa секaкви,си зaмислил тaкa и aјде.Свaдбиве не се тoa штo беa,зaмерки имa зa се,штo oд млaдите штo oд гoстите,се се мери нa кaнтaр.Зa нaшaтa свaдбa имaше и без пoклoн штo дoјдoa,ќе oдaм ќе им нoсaм,и никoгaш не гледaм кoј кoлку дoнел дa му врaтaм.Свеки ми викa скoрo,декa сегa месецoв нa свaдбa сме,зaпишaвте нa листе кoј штo ви дoнесе???НЕЕ.Јaс кoллку сaкaм,и имaм тoгaш ќе нoсaм.А нa свaдбa oд другaркa лaни стoеше женa рoднинa,ги земaше пoклoните и нa лист:тaa и тoј пoклoн вo плик,тoј пoклoн зaвиткaн.Секoј терa пo свoе.Амa oвa кoј кaкo дa се oблече е врв.Нa две свaдби имaше невестa сo рoзев фустaн.

2. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.602
    Допаѓања:
    48.967
    Не се сложувам искрено со коментариве.
    Вистина се наоѓа замерка за многу работи, почнувајќи од тетки стринки кој зашто не бил канет,
    па кој со кого се поздравил,
    кој што рекол....
    Ама па сеа, не мора баш од сите свечени прилики на свадба да се носи бел фустан.
    Од сите бои и од сите модели, скроз бел фустан не иде едноставно.
    Не е мешање тоа у стил на облекување воопшто.
    Сигурно никој нема на покана да напише не ми доаѓајте на свадба во бел фустан.
    Ама терба да се има осет, бон тон.

На Spidy, Espadrila и Nausicaa им се допаѓа ова.
  3. Silver.E

Silver.E Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2013
    Пораки:
    2.226
    Допаѓања:
    5.276
    Јас на тие неколку свадби што бев последнава година имаше гостинки во бело, ама во пристојни фустанчиња (никако не можеш да ги помешаш со невестата), а имаше и гостинки во други бои, ама многу свечени фустани (со тул пр.) и некои беа дури и поубави од самата невеста.
    Нормално е дека секој сака да се среди и убаво да изгледа, па да сме реални секакви не‘ има, секогаш ќе се најдат и поубави и понеубави од нас.

Иначе точно е тоа дека почна многу да се замерува на свадбиве (иако тоа и порано се сеќавам беше така), сега претеризам стана, кој што облекол, со кого дошол, што донесол, дали играл, дали станала за по букетот, триста глупости. Како да нема љубов, туку само сценарио за театар.

4. trixy

trixy Истакнат член

Се зачлени на:
    1 мај 2016
    Пораки:
    196
    Допаѓања:
    883
    Не ја сфаќам поентата зошто некој друг би се обидел да ја засени невестата со бело. Мислам ако ти смета, не ни доаѓај воопшто. Нема ништо да постигнеш освен да се изглупираш пред толпа луѓе, од толку бои и модели со сила невеста ќе се правиме.

На Cricket му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.602
    Допаѓања:
    48.967
    Taka de. Pretezno vo belo fustance sum srekjavala pufli nekoi stegnati da puka.
    Za obavezno set maska roda u nea da gleda celo vreme.
    Pa tverkanje i trist cuda vragovi.

6. snegulkata

snegulkata Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    2.861
    Допаѓања:
    28.525
    Сум била на свадба каде свекрвата беше облечена во бел (по мое мислење невестински) фустан на свадбата на синот и снаата. Долг, свечен, со тулови, со невестински украси во коса... опасна свекрвица... се си мислам дека за вел не се сетила инаку секако ќе го додадеше како битен детал и ќе се претставеше како втора невеста на свадбата.
    Немаше некој што не прозбори дека свадбата има две невести, па колку и да е простачко тоа коментирање сепак на сите ни падна во очи и беше тешко да не се забележи колку свекрвата беше расположена а снаата разочарена.
    Подоцна слушнавме од снајката дека ни на крај памет не се сетила пред свадбата да праша каков фустан ќе носи свеки, но дека не и беше сеедно тоа беше очигледно.
    За мене ова беше идиотско... и не беше случајно!

Сум била на свадба каде старосватиците биле облечени во невестински фустани и плус носеа бидермаери во раце. И тоа ми беше глупаво, 7 невести и плус вистинската невеста.

Може глупо е некој да ти каже што смееш а што не да носиш на свадба, ама па за мене е тоа правило по кое се придржувам... на туѓа свадба во бело не одам, за среќа и на мојата немаше такви гостинки.

На Momichka му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Cricket

Cricket Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    176
    Допаѓања:
    1.074
    За мене е крајно некултурно.
    Ни јас одам во бел фустан на свадба, нит сакам да ми дојде некој во таков.

На cresa-jagoda, Summerlover и NOVAVON им се допаѓа ова.
  8. NOVAVON

NOVAVON Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2016
    Пораки:
    313
    Допаѓања:
    441
    Мене ми дојде жената на прв братучед на маж ми во бел ко со вез подозгора сирена фустан до под колена со бели ракавици е само црн каиш имаше тогеш беше модерно на невестински црн додадок дали машничка дали каишче и цело време до мене на подуим. Не сакам да носам бело по сведби нит сакав да ми идат со бело ама секој си прави како сака и до колку му дозволува осетот,културата.

9. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.062
    Допаѓања:
    268.812
    Ако ве поканат на свадба кај што невестата носи розев фустан, а и вие носите, дали сте идиоти?
    Бар на свадбиве на кои што сум била носеле и кремасти, и жолтеникави, и розеви и тиркизни фустани невестите, а носеле и такви кои слободно можат и во други прилики да ги носат.
    Мене ми е екстремно глупав натпреваров.

Свадба правите за да изигравате принцези или зошто сте во брак со саканиот, па со блиските го прославувате тој момент?

Со оглед за какви глупости се лутите, мислам дека скроз сте избегале од смислата на една свадба.

На Momichka, Aquamarine93 и SuperGirl24 им се допаѓа ова.
  10. Vik'Toriah

Vik'Toriah Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2016
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    591
    Баш скоро бев на свадба,невестата,мајка и и сестра и во бел фустан,навистина многу глупаво изгледаше,свадбава си беше супер,ама морало ли сите бели слични фустани????и плус некои од гостите носеа бел,ја сум против тоа да се носи бел фустан,стварно глупаво дојде некако.

На Rama му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Ketchup

Ketchup

Се зачлени на:
    23 декември 2014
    Пораки:
    6.796
    Допаѓања:
    46.424
    Не се знае ли која е невестата, па некоја друга девојка со бел фустан да ја засени?
    Кога би правел свадба, би кажал сите да си се носат во светло нешто. Многу ми е поубаво кога гледам луѓе во светло облечени на свадба, отколку во нешто црно. Океј тоа е ствар на вкус, ама ако некоја решила да ја засени невестата тоа би го направила и без бел фустан.

На realGirl, theowndemon, CameliaMiller и 8 други им се допаѓа ова.
  12. Summerlover

Summerlover Форумски идол

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.908
    Во последно време, не да речеш постари, туку се помлади и помлади девојки носат бели фустани, врв се оние со долг бел фустан.
    Ова како гатанка: Облечен во долг бел фустан на свадба, а не е невестата? :D Одговорот: Идиот ^_^
    Навистина нема смисла. Исто ми нема смисла што повеќето во последно време само црно облекуваат и на свадбата, сите гости во црни, бидејќи мажите и така се во темни костими.
    Па девојки и жени, има и други бои. Зошто да не изгледате поубаво во светли бои за пролетта? :?:
    Како да им кажал некој, црното ве прави слаби и опс, сите во тоа :D А не, не ве прави ^_^
    До толку го носат во секоја варијанта, а не изгледа ни малку елегантно. Каде црно, па таму и темни шминки :tmi:

А инаку, интересни ми се посебните тематски свадби или свадбени церемони каде младоженицте одлучиле сите да бидат во бело. Тоа ми е така, интересно и филмски, плус кога го прават покрај вода :)
    :d::drunk:

На Nausicaa, mimiiiii, Mari* и 6 други им се допаѓа ова.
  13. orhideea

orhideea Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    5.991
    Допаѓања:
    66.495
    Не изгледа воопшто убаво.
    Не една свадба каде што бев жената на деверот беше во бел долг фустан и плус седеше на главната маса.
    Не би облекла никогаш бел фустан особено долг на свадба.

На Victorian му/ѝ се допаѓа ова.
  14. christinnn

christinnn Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    2.744
    Допаѓања:
    21.410
    Никако, пре невкусно изгледа.
    Бев сега брзо на една свадба каде една млада девојка носеше кремов/бел чипкаст фустан, да не носеше вистинската невеста долг вел немаше да ги препознаваме. Крајно безобразно и некултурно ми изгледа тоа, како да нема други прилики за да се носи бело.

На Momichka, Victorian и Rama им се допаѓа ова.
  15. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.368
    Допаѓања:
    113.160
    (facepalm) никoгaш не би нoселa !!!

На Vik'Toriah му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.487
    Допаѓања:
    55.086
    Ако се работи за кратко бело фустанче,искрено не гледам некој проблем тука :D
    Но кога ќе видам на туѓа свадба гости со фустани со долги опашки,со тулови и разни светки,е тогаш ми се повраќа.
    Ваков случај имаше кај другарка ми на свадба и тоа вака беше облечена сестра и,буквално личеше како две невести да има :D
    И не дека тој е единствен начин да се засени невестата,но сепак невкусно е.

На joy1, Sesil и Vik'Toriah им се допаѓа ова.
  17. shz

shz Форумски идол

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    6.162
    Допаѓања:
    50.561
    Крато фустанче да, не би преставувало проблем.
    Но за долг бел фустан, свечен нема шанси премногу невкусно би изгледало.

На L-a-r-a22, Milenalena, Rama и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.966
    Допаѓања:
    123.561
    Јас не би облекла. Има и други светли бои, чисто бело не. На мојата свадба имаше во бело облечени. Не е работата за засенување на невестата.

На mimiiiii му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Briar Rose

Briar Rose Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2016
    Пораки:
    2.387
    Допаѓања:
    13.683
    Не, никогаш не би облекла бело на свадба, покрај големиот избор на други бои.
    Навистина е невкусно и на тој начин само би покажала непочит кон невестата, што не е во ред.

Меѓутоа не ми е јасно зошто некоја девојка воопшто би сакала да ја засени невестата? Поради која цел би го направила тоа?

20. lovely97

lovely97 Популарен член

Се зачлени на:
    27 септември 2016
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    9.088
    Јас никогаш не би облекла бело на друга свадба.
    Мене искрено тоа не ми допаѓа, независно дали е долго или кратко фустанчето.
    Се знае во бело е невестата и крај на приказната. :)