Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Во бел фустан на туѓа свадба

Дискусија во 'Мода и стил' започната од Neytiri, 30 октомври 2013.

1. Briar Rose

Briar Rose Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2016
    Пораки:
    2.387
    Допаѓања:
    13.683

На elena.mak, Joi, smooch и 8 други им се допаѓа ова.
  2. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    Бреј, искомплексирани невести.
    Да ми рече дека не смеам било која боја на фустан да носам, па не и ни одам на свадба. Нека си прави сама :D
    Ми текна, јас на свадба на братучед ми бев во црвен фустан и потоа цело време коментираа и братучед ми и невестата дека сум била многу убава и впечатлива. Не гледам никој да се искомплексира од случката. Мислам дека јасно беше чиј ден е и која е невестата, јас бев само спореден гост, нема потреба да се крева паники.

На Joi, Mari*, smooch и 7 други им се допаѓа ова.
  3. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.060
    Допаѓања:
    268.801
    Значи нема шанса некој да ја "утне" невестата :) селски муабети е се' останато.

На makedonkamak и DAngel им се допаѓа ова.
  4. Ladu in pink

Ladu in pink Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2018
    Пораки:
    301
    Допаѓања:
    1.451
    Неееее бел фустан на свадба ако е некој пократок и по лежерен може но некој голем нееее(facepalm)не за друго на една свадба кај што бев и имаше една девојка во бел долг фустан и на сликите не се знаеше која е неветата:rofl:(а она невестата да кажува каква боја на фустан да носат нема смисла:fubar:)

5. aaaaa

aaaaa Популарен член

Се зачлени на:
    9 април 2010
    Пораки:
    761
    Допаѓања:
    1.227
    Во скоро време имав прилика да присуствувам на свадба каде невестата беше облечена во обичен долг фустан, шампањ боја, украсен со бисери. Нежна шминка и нежна фризура.
    Верувале или не, на свадбата имаше девојка со огромен бел цвет во косата :o. Значи огрооомен.Се завртив подобро да видам и замислете само, носеше долг бел тесен фустан,со голем шлиц, бели сандалки и бела плик ташна. Значи се нема осет. Уште букет и фалеше. |(
    Другарка ми вика: Ако некој не знае како изгледа невестата, гарант на оваа ќе и честита :D

6. Miss666

Miss666 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    1.365
    Допаѓања:
    3.700
    Не дека некој некого засенува ако му носи бело на свадба, туку не е културно.
    Јас не би облекла никад бело на свадба. Е сеа некоја невестулка да ми рече не носи црвено, жуто или зелено, ќе се подзамислам дал уопште ќе појдем.

На ванилала, cresa-jagoda и aaaaa им се допаѓа ова.
  7. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.060
    Допаѓања:
    268.801
    Значи и во шампањ да се облекла, пак ќе била невеста ;)
    Многу се замарате.

На DAngel му/ѝ се допаѓа ова.
  8. aaaaa

aaaaa Популарен член

Се зачлени на:
    9 април 2010
    Пораки:
    761
    Допаѓања:
    1.227
    Не е до замарање, до култура е ;)

На Miss666 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.060
    Допаѓања:
    268.801
    Па замарање е, ако невестата се оптеретува кој како е облечен.

Башка не секоја невеста носи бело. И се почесто не носат бело. Бар на свадбиве кај што одам, или се кремави, шампањ, розеви, или пак бели со некакви цветови и други дезени. Одамна немам видено класична невеста.

И второ, другарка моја најдобра се мажеше во најобичен бел фустан, не беше венчаница, не носеше вел, косата во реп и' беше фатена, и цела вечер носеше ниски кафени сандали.

Многу беа посвечено облечени од неа, ако не носеа бело. Еве една другарка носеше светкав горен дел и розева долга сукња, коса долга со локни, високи штикли итн. Делуваше посвечено од невестата.

Како да знаеме дали ќе ја засениме или не? Или за секој случај, да не се дотеруваме многу?

На Joi, MarigoldA, cresa-jagoda и 2 други им се допаѓа ова.
  10. aaaaa

aaaaa Популарен член

Се зачлени на:
    9 април 2010
    Пораки:
    761
    Допаѓања:
    1.227
    Лично јас, не би се нервирала многу доколку некоја се појавеше на моја свадба во бело од глава до пети. Не гледам кај напишав дека ја засенила невестата. Ама делуваше неубаво,како две невести на свадба.
    Јас немам против светкаво, розово, шампањ или било што. А богами ниту против бело фустанче на свадба. пак ќе потенцирам, фустанче.А не долг бел фустан, со сите можни бели аксесоари и цвет на глава.

11. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.060
    Допаѓања:
    268.801
    Муабетот е дека немаш поима како ќе се појави невестата.
    Еве мојава другарка наместо бел да облечеше шампањ фустан, другаркава друга поневестински ќе изгледаше ако носеше розево.

Мене ми се смешни сите со гломазни фустани, ама одамна нема унифициран код како изгледа невестата :)

А и без оглед, еве на свадбава невестата беше договорена со нејзините другарки да носат бело, не ми изгледаа воопшто лошо :) ниту пак имаше шанси да утнеш која е невестата, иако носеше и таа жар црвени штикли :)

На aaaaa и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  12. Petra777

Petra777 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    2.877
    Допаѓања:
    29.049
    Боље у бело него у црно... Носеа, не ми сметаше воопшто. Црно ми боде очи. Ни јас на туѓи свадби црно не носам. Не од суеверие, туку се знае која боја за каде е.

На carangigia и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  13. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.060
    Допаѓања:
    268.801
    Јас скоро секогаш носам црно.
    Најелегантна боја ми е :)

На Espadrila, Selest, Mishela и 10 други им се допаѓа ова.
  14. Petra777

Petra777 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    2.877
    Допаѓања:
    29.049
    Абе ок тоа. Ама не мора од глава до пети се црно. :) И јас носам, ама со дреч бои додадени.

На Espadrila му/ѝ се допаѓа ова.
  15. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.060
    Допаѓања:
    268.801
    Не се сеќавам дали сум била некогаш скроз во црно, освен на мојата матура :) ама низ фустанот имав светки а не сум баш по кинџурење :)

Кај горе споменатава другарка носев црн фустан со темно сребрени штикли, мада сум гледала и скроз во црно.

Искрено прв пат сега дознавам дека не било ок.

На Selest и Joi им се допаѓа ова.
  16. iloveyou29

iloveyou29 Queen of beauty

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    5.857
    Допаѓања:
    32.456
    Јас имам присуствувано на свадба каде што јатрвата на невестата носеше буквално шампањ венчаница.
    Беше 8 месец бремена, а носеше тесен фустан со чипка со колена, а надоле широк тул...
    Сите се чудеа, мислам шта речи...
    (Некои од гостите ја викаа втората невеста :D )

На cresa-jagoda и Dust им се допаѓа ова.
  17. Avery

Avery Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2014
    Пораки:
    2.746
    Допаѓања:
    14.422
    Мене невестата прво 3 дена ме убедуваше од околу да не го купам фустанот, со разни образложенија дека бил скап, светкав, па ќе ми стоел само во шкаф после свадбата, да сум си земала пообичен да си го износам и сл. Да напоменам, фустанот не е ниту бел, ниту личи на венчаница, ниту е посебно упадлив. Откако го купив, затоа што ми се допаѓаше и затоа што планирав да го носам уште на две свадби, невестата почна да ми се јавува да ме убедува да не закажувам шминкер, демек доволно сум се потрошила, а и сама многу убаво сум знаела да се нашминкам, па не сум имала потреба...
    За на крај да слушнам и дека многу сум играла на свадбата...

На TutiFuti, Harper, smooch и 6 други им се допаѓа ова.
  18. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.060
    Допаѓања:
    268.801
    На таа се надевам муабет више не ѝ правиш.
    Искомплексирана простакуша бе!

19. Avery

Avery Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2014
    Пораки:
    2.746
    Допаѓања:
    14.422
    Роднини сме, така да...
    На времето и кога славеше родендени ни се јавуваше на сите поканети девојки да провери што ќе носиме, да не некој е подотеран од неа... |(

На smooch, Someonespecial, Joi и 2 други им се допаѓа ова.
  20. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    Црно ли :rofl:
    Бев на една свадба со црно кратко фустанче. Тргнуваат сите од кај невестата накај црква, и јас онака: "Ако одиме накај ресторанот после црква, јас мислев некаде измеѓу да се пресоблечам." Тргнаа сите дека немало зошто да се пресоблекувам, а мајката на невестата одма: "Каква боја ти е другиот фустан?". Кога и реков дека е зелен, одма им рече да ме почекаат да се пресоблечам :rofl:
    Очигледно цело утро трн во око сум ѝ била :rofl: живи глупости.

На TutiFuti, Harper, smooch и 6 други им се допаѓа ова.