16-ти век заради меѓучовечкиот однос да го наречам што го имале тогаш, мислењето за љубовните врски итн. А за поблиска релација.. Па дефинитивно 60тите.
17-18 век ...На многу наврати сум коментирала со блиските дека обожавам корсети , балски фустани итн..Така што и фустанот за матура ми беше со корсет но секако прилагоден на денешната мода ...
pa vo minato definitivno во иднина не сакам, не сакам да бидам од новите технолошки генерации и сакам да живеам во време каде немало ваква развиена технологија компјутерите и телефоните се зараза колку денови само на нив имам потрошено
Хуманизам и ренесанса... А и сакам во периодот после 2ра светска војна. Од тоа што ми го имаат кажувано баба ми и дедо ми, и покрај тоа што работеле како улави, ме привлекува тој нивен селски начин на живот. Би сакала да видам како било тогаш.
Дваесеттите години од минатиот век во Париз. Да се дружам со Ernest Hemingway, F. Scott Fitzgerald, Salvador Dali, Pablo Picaso, Gertrude Stein, Coco Chanel и многу други. Толку различни видови на уметност стационирани во едно место, во едно време на Изгубената, но сепак толку прекрасна Генерација.
Го сакам ва време сега али сепак би сакала да живеам во тоа време каде што се облекувале така дамскииии , немало вакви разни машини, компјутери и слично... Али ако би го терала времето би сакала да се родев некаде во 2150 година па да видам каков ке бил тогаш светов...
Во есен, кокрентно во времето на правење ајвар. Обично, најбруталното смеење и тресење глупости паѓа за време на лупење пиперки. Сите заедно кон една цел! Заедно за ајвар без граници!
У ова у кое си живеам..Зашо ако сум живеела порано,и ако сум била некој небитен фактор можело да ми летнела главата во секој момент.. Или пак би сакала да одам понапред 2200-2250
Би сакала да живеам во осумдесетите или деведесетите.Дефинитивно несакам да растам како сега-во 21 век
vo vremeto koga zenite se oblekuvale vo dolgi raskosni fustani nosele rakavici 4ador4ina i bile dami ili vo 3125 hahaha
Во 18 или 19 век. Да ги носам оние раскошни фустани ,а пак слугинките да ми го престегнуваат корсетот за мојот струк визуелно да биде тенок. Многу пудра и парфеми, да живеам во замок со огромни полукружни скали ,да одам на бал и таму скриена со маска на очите да ме пронајде некој херој кој вечно ќе ме сака и пред да ме побара за жена да чекам писма од него со месеци!!! Ауууу,ама сум била романтична Или пак во Египет,кога Клеопатра владеела. А не би замерила и јас да сум била на нејзиното место