Оууу јас сум ептен романтичарски лик... се давам да се родам тогаш и да бидам дел од тој правец... дефивитивно 1800 години и наоколу
Да се родев во четириесетите или педесетите години од 20 век или негде во 19 век,но сепак и сега ми е добро.
Во времето на диносаурусите.. во времето на војните ( не ме разбирајне погрешка ) односно во времето на Дамите!!
Во контекст на темава, погледнете го Полноќ во Париз. Сите сакаат да живеат порано од времето во кое всушност живеат.
Во иднината бидејќи технологијата напредува и сакам да видам што ќе се случува, ама како и да е, сите се раѓаме повторно доколку сакаме, а јас сиииигурно САКАМ
18 век-Барок, периодот во кој раскошот и гламурозните забави биле пред се, иако не го оправдувам тоа што буквално им се земало залчето леб на пониските класи само за царот да го изгради својот раскошен замок и да го посипа со злато, или тоа што ја празнеле државната каса само да се приреди таква забава за која ќе зборуват сите со години, сепак би сакала да го видшам тој период, да прошетам низ тие раскошни замоци во кој се шеткаат дами со уште пораскошни фустани. Барем за миг.
Не ми пречи и ова време, но да сум во некоја друга земја, каде што ќе имам иднина во животот. Доколку бирам период од минатото тоа би било оној период на дамите и господата така наречени каваљери. Во иднината несакам да сум, затоа што незнам што има таму.
Во времето кога била напишана 'Страданијата на младиот Вертер - Романтизмот. Преплавеноста на емоции. Тоа сум јас. Оставање на духот да плови по водите на меланхолијата, незадоволството од имањето на се, а сакањето уште поразлично, секогаш нешто различно.
Ова време ми е убаво, но еве ако веќе така размислувам некогаш би сакала во 70тите и 80тите години на минатиот век.
Мислам дека времето на Тито било најубаво , ни модерната технологија не ги контролирало нашите животи , и тогаш немало до толку да платиш и имаш диплома туку мора да се испотиш да добиеш признание , поголема почит имале сите едни кон други и подобра била живеачката.
Во времето кога сите биле (или ќе бидат) среќни, кога немало (нема да има) политика, не рамноправност, не еднаквост, било да е некои минато или идно време, само да е добро за сите.
Дефинитивно не во времето во кое живеам Уште од мала знаев дека сум родена во погрешно време, ама тоа ти е.Немам избор, да имаше временска машина, ќе се вратев назад и тоа или на почеток на 20 век, или нешто малку после среден век
Се согласувам со тебе и јас сум за времето на Тито.Барем тогаш луѓето биле сигурни кога излегувале од дома дека ништо нема да им се случи а не сега не знаеш кој манијак ќе те нападне.
Би сакала да живеам во некаде 2080-та година накај 3000-та за да видам што се ќе се случува во иднината.