Би сакала да живеам во 17-18 век. Време кое се потпира на уметноста, архитектурата.. По можност да живеам во Франција. Таа земја ми е некако за тој период. Убавини...
Кое и да е само не во ова. И да се вратам пред 6-7 години нема да ми пречи. Ама поглупо време од денешното за мене нема.
Во времето на Хурем султан сакам да видам како им било на тие моќни лугѓе тогаш во тоа време, да ја осетам моќта на владеењето и потчинетоста на поданиците, и после тоа секако да си се вратам во 21 век, каков таков најубав ни е и на нашите претходници во било кој век не им било лесно и не им одело се како подмачкано
Би сакала да живеам во времето кога баба ми била млада,во времето кога уште постоеле фараони,во времето кога сеуште постоеле диносауруси...
Во времето на not giving a single fuck кој што јадел денеска/вчера/завчера/лани на матруската/апсолвентската/свадбата итн., кој кого гушнал, бакнал, какво куче/маче купил итн. кога и да било тоа време. Постирање на вакви слики и евенти на фб е еквивалентно на вадење слики од фотоалбумот и ставање во фаца, јас на тоа викам: не фала. Дечурлиска работа. Светот отиде во неповрат во натпреварот (на глупоќа) помеѓу децата и младите да докажат чии родители повеќе заработиле или заработуваат, наместо да земат да се пофалат со тоа што сами постигнале и заработиле во животот. Џабе, нема кој да сфати, а ако има, позз и до таквите феминки.