Би сакала да се родев во крајот на 70тите и да растев во 80тите, да одев по концерти на најдобрите рок групи и да си пишев писменца со дечко ми! Да одев на корзо со врсничките да свиреја хармоники и тапани и сите да играа оро, ќе имав колекција од плочи меѓу кои ЗДРАВКО ЧОЛИЌ и сите групи по кои девојките кубеле коси!
задоволна сум од денешново време бидејки има мн понапредна технологија отколу порано. не знам што би правела без моб или Тв или копјутер
Сакам да сум се родела таман за најубавите години да ги поминев во '80-те години. Било закон, ама не знам дали би сакала да се родев тука. Ако веќе одиме повеќе наназад, мислам дека многу би сакала да живеев во мрачниот среден век...
Многу луѓе ми рекле дека се однесувам како да сум ги поминала тинејџерските денови во 80-тите години, а не во 90-тите И искрено така е, некако највеќе ми се допаѓа музиката од 80-тите, филмовите од тој период ми се некако поквалитетни, начинот на живеење барем во Југославија мислам дека бил доста подобар тогаш, итн. Па сега вас да ве прашам во кое време би сакале вие да живеете и зошто? И уште што е тоа што денес има или нема во однос на предходните 10, 20 или 30 години и што е тоа што е подобро денеска, а што е она што било подобро порано?
Сепак не би сакала да го менувам времето во кое живеам. Порано било подобро тоа што луѓето воделе поздрав живот, секогаш семејството било заедно и слично, но затоа ималот тешки болести за кои немало лек, имало војни и што уште не. А во наше време е подобро тоа што има лек за некои болести, од кои порано луѓето умирале, има колку-толку подобри услови за живот, ама колку е добар тој живот е друго прашање, а лошото е што сме опкружени со технологија која ни го уништува животот, лошото е тоа што водиме нездрав начин на живот и слично. Сепак би сакала да си живеам во 21 век.
Сакам да си живеам во овој 21 век ама да е малце поизменет Да нема толку гладотија, невработеност, да се води грижа за поважни работи.....
Јас во никој случај не би го менувала 21 век...сакам да си живеам во ова време бидејќи за разлика од порано што имале луѓето ние имаме сега многу повеќе...
Добро ми е и сега, но многу би сакала да живеев во 19 век во Англија, во замок како од романите од тоа време, да одам на балови и да носам такви раскошни фустани како од тоа време
Во 70тите и 80тите. Мислам дека тогаш луѓето бар овде на овие простори живееле поубаво а исто така тогаш е направена и најубавата музика. Не само тука туку секаде во светот во тоа време