Во кое време би сакале да живеете?

Discussion in 'Општи дискусии' started by Bright, Jun 23, 2010.

1. mode-kristina

mode-kristina Популарен член

Јас би сакала да бидам или 1987 или 1989 да се родам.

2. Moonglow

Moonglow Активен член

Vo idninata, so nadez deka medicinata ke bide daleku ponapred, kako i svesta na lugeto, pa bi bilo posrekno :) Vaka na zafrkancija, minatoto mi izgleda perfektno, posebno na film ili kniga I od fantazerski aspekt, ama od realen, koga eden zab ne mozel da se popravi-nikako! Ili Ke sum bila kjora, Sega ne mozam bez lekive da se zamislam, zatoa sepak biram idnina, njmalce segasnosta :D (morav latinica za zal...)

3. angelche16

angelche16 Популарен член

И јас во иднината.

4. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Во времето кога моите биле млади. Мислам дека 80-ите да се сега, одлично би се снашла и би имала многу убав живот. Би знаела како да го живеам со полна пареа и да го извлечам максимумот.

eliesaab likes this.
  5. girl.09

girl.09 Истакнат член

не многу назад 1990-1995, многу ми се свига како живеат братучед ми и друштвото (најголема инспирација8))
    всушност не би било лошо 1979 мајка ми ми има раскажано премногу за нејзиното детство, тие игри на улица кои ги нема кај нас сега освен фб шо не расипа сите, кога се прибирале дома само за да јадат охх:D(y)
    или сепак кога би одела векови назад XVI век, секако не како слугинка, тука некоја принцеза или како и да се викаа одамна читав такви книги сега и не ме интересираат толку бидејки ги прочитав сите убави а и се смени вработената во библиотеката секад најубави ми препорачуваше:)
    искочи би се вратила во 3 различни времиња ахахахха :D

Lady Phoenix and deckoto like this.
  6. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Вo време кaде сите си игрaле нa улицa,мaжите кaвaлери,жените елегaнтни, oдење нa бaлoви или дискo нo oнa oд 70/90 тите. немa технoлoгијa,се прaќaaт писменцa,нo медицинaтa дa е нaпреднaтa. Имaње вистински пријaтели,јaдење слaдoлед,пиење бoзa вo слaткaрa, сите врaбoтени,без пoрoци. Oдење вo библиoтеки пa тaму некoи случувaњa. Вo тoa време кaде штo сaкaм дa сум нњмa пoлитикa и вoјни. Имa Мир.

Хм.. тoa мoетo изгледa е нoвo време.мешaвинa oд се.

7. kjukli

kjukli Форумски идол

Во 1900тата да бидам родена некаде во Америка. :doh:

maya..a likes this.
  8. BojanaLegija

BojanaLegija Истакнат член

Еех, и јас :sun:

9. nati44

nati44 Популарен член

Или во времето кога моите родители биле млади (80-90) или мноогу поназад во времето на Џејн Остин и тоа токму во Англија. :inlove:

10. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Во времето на барокот.

joy1 likes this.
  11. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Во 17-18 век во Западна Европа, имам пишано колку ја сакам модата и архитектурата во тоа време, затоа и ми се омилени филмови и серии од тој период... :inlove:

Rama and Abrakadabra like this.
  12. Abrakadabra

Abrakadabra Истакнат член

14-17 век Ренесанса, поточно Фиренца.

elimkd and Someonespecial like this.
  13. Vilince

Vilince Активен член

Пρед да го гледам Midnight in Paris мислев деκа местото ми е два веκа назад. А после филмот си го сменив мислењето: Сеκој пеρиод си има свои пρедности и недостатоци. Во нашиов ни 21 веκ има многу нешта што ми пρечат или нешта што ми недостасуваат. Твρдам деκа и во мојот идеализиρан пеρиод би имало таκво нешто од κое би посаκала да се ρодам во дρуго - подобρо вρеме.
    Да заκлучам деκа многу маани баρаме, сеκогаш нешто недостасува. На нас останува да го исκоρистиме она што го имаме, а да ги потиснеме недостатоците на ова вρеме.
    П.С За нас што ни недостасуваат писменца- сеκогаш можеме да си пρаќаме (ама малце потешκо да најдеме дρуга будала што ќе одвои вρеме за пусулчиња:D)

14. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Во кое и да е, само не во ова денес... Мислам дека сум промашена генерација. Но некако најмногу би сакала да бев родена во 1957.

15. PogbaPol

PogbaPol Популарен член

Насловна на Forbes...од 1976 година

16. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Многу би сакал да сум се родил во 80' години, мислам дека таа генерација најубаво детство имала и секогаш се дружеле. А не како денес, мислам дека дефинитивно во погрешнно време сум се родил. :D
    Како и да е, иако не сум задоволен од мојава генерација сепак си живеам по сопствени правила и имам свое ЈАС што другите го немаат, секоја чест на исклучоците, за нас. (highfive)

17. presiosaP

presiosaP Популарен член

точно на време сум се родила си го сакам периодот во кој сум се родила и не сакам никави бароци ,ренесансни и незнам какви др ....

18. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Oсумдесетите :inlove:

19. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Mene deneshnicava mi e mila. Kraj na 20-ti, pochetok na 21 vek, vreme na najgolemi slobodi, polzuvanje na najgolemi dostignuvanja i otkritija. Vekje ako ne vo ova, togash vo antika. Grchka princeza bi mi prilegalo, rimski imperator, zasho da ne. Vo drugo vreme ne bi. Mozhebi bi sakala samo da prisustvuvam vo denovite na Vtorata svetska vojna, chisto poradi neizvesnosta od den vo den.

20. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Би сакала да живеам во 90-тите години. Најдобар период ми беше тоа. Се беше евтино и човек можеше да си дозволи да купи многу работи.