Vo idninata, so nadez deka medicinata ke bide daleku ponapred, kako i svesta na lugeto, pa bi bilo posrekno Vaka na zafrkancija, minatoto mi izgleda perfektno, posebno na film ili kniga I od fantazerski aspekt, ama od realen, koga eden zab ne mozel da se popravi-nikako! Ili Ke sum bila kjora, Sega ne mozam bez lekive da se zamislam, zatoa sepak biram idnina, njmalce segasnosta (morav latinica za zal...)
Во времето кога моите биле млади. Мислам дека 80-ите да се сега, одлично би се снашла и би имала многу убав живот. Би знаела како да го живеам со полна пареа и да го извлечам максимумот.
не многу назад 1990-1995, многу ми се свига како живеат братучед ми и друштвото (најголема инспирација) всушност не би било лошо 1979 мајка ми ми има раскажано премногу за нејзиното детство, тие игри на улица кои ги нема кај нас сега освен фб шо не расипа сите, кога се прибирале дома само за да јадат охх или сепак кога би одела векови назад XVI век, секако не како слугинка, тука некоја принцеза или како и да се викаа одамна читав такви книги сега и не ме интересираат толку бидејки ги прочитав сите убави а и се смени вработената во библиотеката секад најубави ми препорачуваше искочи би се вратила во 3 различни времиња ахахахха
Вo време кaде сите си игрaле нa улицa,мaжите кaвaлери,жените елегaнтни, oдење нa бaлoви или дискo нo oнa oд 70/90 тите. немa технoлoгијa,се прaќaaт писменцa,нo медицинaтa дa е нaпреднaтa. Имaње вистински пријaтели,јaдење слaдoлед,пиење бoзa вo слaткaрa, сите врaбoтени,без пoрoци. Oдење вo библиoтеки пa тaму некoи случувaњa. Вo тoa време кaде штo сaкaм дa сум нњмa пoлитикa и вoјни. Имa Мир. Хм.. тoa мoетo изгледa е нoвo време.мешaвинa oд се.
Или во времето кога моите родители биле млади (80-90) или мноогу поназад во времето на Џејн Остин и тоа токму во Англија.
Во 17-18 век во Западна Европа, имам пишано колку ја сакам модата и архитектурата во тоа време, затоа и ми се омилени филмови и серии од тој период...
Пρед да го гледам Midnight in Paris мислев деκа местото ми е два веκа назад. А после филмот си го сменив мислењето: Сеκој пеρиод си има свои пρедности и недостатоци. Во нашиов ни 21 веκ има многу нешта што ми пρечат или нешта што ми недостасуваат. Твρдам деκа и во мојот идеализиρан пеρиод би имало таκво нешто од κое би посаκала да се ρодам во дρуго - подобρо вρеме. Да заκлучам деκа многу маани баρаме, сеκогаш нешто недостасува. На нас останува да го исκоρистиме она што го имаме, а да ги потиснеме недостатоците на ова вρеме. П.С За нас што ни недостасуваат писменца- сеκогаш можеме да си пρаќаме (ама малце потешκо да најдеме дρуга будала што ќе одвои вρеме за пусулчиња)
Во кое и да е, само не во ова денес... Мислам дека сум промашена генерација. Но некако најмногу би сакала да бев родена во 1957.
Многу би сакал да сум се родил во 80' години, мислам дека таа генерација најубаво детство имала и секогаш се дружеле. А не како денес, мислам дека дефинитивно во погрешнно време сум се родил. Како и да е, иако не сум задоволен од мојава генерација сепак си живеам по сопствени правила и имам свое ЈАС што другите го немаат, секоја чест на исклучоците, за нас.
точно на време сум се родила си го сакам периодот во кој сум се родила и не сакам никави бароци ,ренесансни и незнам какви др ....
Mene deneshnicava mi e mila. Kraj na 20-ti, pochetok na 21 vek, vreme na najgolemi slobodi, polzuvanje na najgolemi dostignuvanja i otkritija. Vekje ako ne vo ova, togash vo antika. Grchka princeza bi mi prilegalo, rimski imperator, zasho da ne. Vo drugo vreme ne bi. Mozhebi bi sakala samo da prisustvuvam vo denovite na Vtorata svetska vojna, chisto poradi neizvesnosta od den vo den.
Би сакала да живеам во 90-тите години. Најдобар период ми беше тоа. Се беше евтино и човек можеше да си дозволи да купи многу работи.