1.i ja kao i pojse devojcinja pred mene so pisaa bi sakala da bev blagorodnicka,grofica ili neso slicno,da odev na balovi,svirev na klaviri uzivav vo elegancija i luksuz na nekoj kralski dvorec( ne za drugo deka kao mala se utepav citajki ogromni romani za toj srednovekoven period,gi goltav vo eden zdiv bez pauzi) 2.vremeto na pocetocite na rokenrolot koga peele bitlsi,rolingstounsi i sl megutoa vo london sekako da ziveev ne tuka neli ja obozavam klasic rock muzikata pred se,a i tie igranki so se pravele togas,koga se dokazuvale koj bolje ke izigra,i bil najjak fraer i ne bilo togas tolku zabegano kao sega,imalo poveke ljubov i iskrenost.
Исто и јас! Тогаш жените биле љубени, опејувани во поемите и сонетите на италијанските ренесансни писатели. Биле вечни!!!
wow!! исто мислење имам и јас !!!!!! во најубајте времиња од постоењето на светот !!!! од секогаш сум сакалаааааааааааааааааааааааааааааааааааа !!!
Тогаш немало ни да знаеш што е тв,мобилен и компјутер,така да нема да мислиш што ке правиш Јас во барок или во времето на Тито исто може
Во феудална Јапонија, во палатата на некој шогун . Фасцинирана сум од тоа време и таа култура, луѓето како да биле од друга планета! Сосем различни правила на однесување, уникатна уметност, архитектура, литература, музика, облека, уметност на мирисите... Па самураи, недостижни воини...Важеле вредности на гордост, понизност, чест... И на крај, белиот човек отишол и уништил се’ .
Ај, МАРЛИ ,сите за назад ти за напред.... Нели тогаш уште повозрасни ќе сме .Минатото знаеме какво било , иднинате не , а сегашново навистина е за никаде.... врне Пробав пред некој ден без технологијава ... абе некако не иде ,не иде ... Па си викам ај добро е и ова што е
Ееееее да можевме да си одбереме навистина,без размислување 60-тите!!! Сакам да имав прилика да бидам дел од тоа лудило,таа социјална револуција наречена Хипи движење,во 1969 ќе имав прилика да идам на првиот Вудсток фестивал. Башка шеесетите се познати и по феминистичкото движење кое ги воскресна жените и им донесе статус на рамноправност,а не на очајни домаќинки и би било фино кога би можела да ја осетам таа енергија на преородување. Да бидам почестена со музика(која и сега ја слушам) која фасцинира,само што тогаш имаш прилика да ги гледаш млади The Rolling stones, The Doors (кој btw овие години го издадоа деби албумот), The Beatles(замислувам како би било на нивен концерт...мммм убавини),Pink FloYd,Janis Joplin......... Би сакала да бидам ако не повеќе барем на месец-два дел од сето тоа...мислам ако може нели))
Ми заштеди на пишување со постов Ме фасцинира начинот на живот и однесување во таа декада, целата хипи револуција.. А за музиката и ликовите од тоа време да не почнам да зборувам.. ќе ти ја дополнам листата со Bob Dylan, Andy Warhol, Gloria Steinem.. Јас би сакала барем година две....
Во ова време деффинитивно. Ако живеев во минатото немаше сега да ви пишувам, ниту ке знаев некое ваше искуство
Во 90тите да ги имам годините кои ги имам сега. Тотално се пронаоѓам во тоа време. Во било кој поглед, најмногу во музиката. Ја обожавам македонската музика од тоа време. Студени нозе, Меморија (донекаде) и сите евергрини од тоа време. Нирвана не смеам да ги изоставам, и секако оние по кои ми е ставено корисничкото име
.. за музиката исто, супер се песните од тоа време и некои од Ју просторите (незнам од кое време се) Плави Оркестар, Бело Дугме, Црвена Јабука... не сакам да живеам во тоа време туку да се компонират пак вакви убави песни, секако со согласност со случувањата денес.
Би сакал да сум бил роден некаде 1940-45 година во Америка. Elvis Presley само да сум присуствувал на еден негов настап. Само толку барам