макпетрол, пивара , алкалоид, а и не е лошо во државна администрација да НЕработам, а зимам плата, кафе пиење , трач муабети за цел град, сеткање по канцеларии...убаини
Колку што е битно кај работиш битно е и да ја работиш работата што ја сакаш. За среќа работата што ја работам ме исполнува и исцрпува во исто време ама се радувам што успевам да направам нешто да променам.
Јас сакам да работам во фирма за увоз-извоз, производство на производи од тутун....Знам дека ви е чудно, ама еднаш имав прилика случајно да бидам на обука од тоа поле и се фасцинирав од многу работи. Учевме се: од растење, собирање, сортирање, правење кубански пури, комбинации на листови за кој тип на цигари, кои и какви адитиви се додаваат и имавме можност да го видиме тоа. Иако сум пушач долго време, никогаш не сум знаела каков голем и интересен процес било тоа. Па пред нова година дадов отказ (заради сосема други причини) и сега бркам работа и веќе бев на две интервјуа во две фирми од таа област, па нареднава недела чекам одговор од двете. И обуката ми помогна да влезам во потесниот круг во едната фирма, ама страв ми е дека нема ништо да се случи зошто немам врски таму, а од друга страна се странски фирми...па не знам дали врски би можеле да помогнат... Не е битно, јас се надевам на најдоброто
На времето и мене ми беше работа од соништата T-Home, T-Mobile, и тој "сон" ми се оствари. Како што кажа некоја членка, униформирани, елегантни, кошулчиња, марами.. навистина е така, ама од мое искуство, работата е напорна, одговорна, со секакви луѓе, со големи пари, нема пауза, нема одмор + работниот статус несигурен,договор месец за месец преку агенција, платата далеку од огромна како што мислат сите.. Затоа сега аспирациите ми се само државна работа, по можност во училиште
Vo firma kade sto ima ubava atmosfera, sorabotka normalna so kolegi i pretpostaveni, kade sto koga imas problem sto treba da go resis so sefot nema da ti prevrtuva oci koga ke vlezes vo kancelarija, pisle rabota da si odis doma samo malku fizicki umoren a ne psihicki isceden do kraj da nemas energija so decata da si go ponibes denot ubavo. Firma kade sto lugeto koi si odat na kraj na rabotno vreme ne gi gledaat kako najgolemi nerabotnici i pokraj toa sto 8 casa ne krenal glava od rabota a ti esto cel den setaat po hodnici pa posle sedat do vecer se najgilemite rabotnici. Neznam uste kolku mozam da nabrojuvam, takva mi bese firmata koga pocnav da rabotam ama sega veke e tolku zgolemena i smeneta da veke ni oddaleku go nema toa. Rabotata ne e problem samo atmosferata i odnosite megu luge ete toa. A i da bi sakala da ne mora da gubam po 2, 3 saati niz grad vo idenje i vrakanje.