Во која фирма посакувате да работите?

Дискусија во 'На работното место' започната од rossonerka, 6 февруари 2012.

1. tessi

tessi Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2012
    Пораки:
    544
    Допаѓања:
    518
    Во Стопанска Банка или Т-mobile.Скромно нели??? :)

2. enca.69

enca.69 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    1.709
    Допаѓања:
    3.452
    Во макстил...менаџерче таму ...уф :)

3. ljubam

ljubam Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    2.412
    Допаѓања:
    18.409
    Оууу јас би сакал да работам во фирма со научно/истражувачка дејност. Која ќе биде флексибилна, да има терен како и лабароториски истражувања. Доколку не тоа би сакала да им имам мое фотостудио.. кое би изгледало како антикварница, не сакам како овие модерни бели, светли студиа..нешто што би ме потсеќало на минато..

4. Go-Girl

Go-Girl Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    3.712
    Допаѓања:
    3.988
    Па еве да бидеме скромни за почеток добро би ми дошла една работичка во финансиски сектор на Неоком :wasntme:

5. Vikica.cuci

Vikica.cuci Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2011
    Пораки:
    1.520
    Допаѓања:
    3.293
    Или во Комерцијална Банка или во Тутунска Банка.Само таму.

6. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.342
    Оди помогни ми околу завршните сметки :$ , се зезам...

Јас би сакала финансова инспекција, не за друго туку колку да се обидам да ја сопрам машината за перење пари и да им го скријам Ариелот ;) :P

На Annath му/ѝ се допаѓа ова.
  7. mamma-mia

mamma-mia Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    1.038
    Допаѓања:
    2.271
    Имам некоја желба за новинарство или пак уредничка во некој магазин.
    Па сега или ова или во библиотека. :wasntme:

8. snezan4e

snezan4e Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2010
    Пораки:
    311
    Допаѓања:
    1.203
    Пивара, слушнав дека земале гооолеми плати ;)

9. Magnolija

Magnolija Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    1.674
    Допаѓања:
    7.653
    Никаде! барем сега за сега...

Како прво, ниедна професија доволно не ме привлекува. Да ме плаќа некој за моите парталави амбиции (оние кои се поврзани со финансии и работа), за дебатите во себе, разговорите кои зафаќаат се, а не водат никаде, прочитаните книги и неуморното трагање по којзнае што, ќе бев милионерка. И парите ќе ги користев за да го правам истото, само на некое попријатно место.
    Би можела да бидам библиотекарка, ама после некој месец знам дека и таа работе ќе ми здосади.
    Ех, има периоди кога сакам да работам како докторка, да работам во банка, да пишувам нешто битно на компјутер и да бидам нешто битно во некоја голема фирма, да си отворам сопствен бизнис, па дури и да работам како професорка во факултет, ама тоа брзо ќе помине.
    Си знаев јас како мала, кога ќе пораснам ќе бидам писателка. Па макар и да си останам на лимунаткестото пишување од пред некој месец.

Ќе пораснам, ќе се оправам, времето и околностите ќе побараат да си ги средам амбициите.

На MSkorpionka му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Phyramide

Phyramide Популарен член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    3.009
    Допаѓања:
    14.816
    Google!

Инспиративно, креативно, повеќе од пријатно место за работење. По можност во Фриско! Oh yeah!

Барем на година дена, ми звучи како ок идеја :wasntme:

У суштина се замислувам на инспиративни места низ светот, во областа на дизајнот, маркетингот, ПР. Работа со луѓе ми е во крв. Признавам, дека најтешко е да работиш токму со луѓе, но работата е затоа пак интерактивна и динамична. Би сакала своите идеи да ги презентирам на места каде што ќе го ценат тоа а нема да го сфаќаат како конкуренција туку како дел од тимската работа. Нешто у социјалистички стил као - заедно сме посилни :lol: а кај што нема сила - има барем журка! :rock:
    Сакам средината да ме инспирира а не да ме тапша по глава ко даска на главата на мачорот Том. Сакам да сум дел од тим на будалетинки која од која пооткачена и попаметна да можам да научам и да црпам понатаму инспирација. А истовремено сакам да се чуствувам слободна како птица. Да им дозволам на моите идеи да летаат.

Или пак во сопствено студио за организирање на настани, журки и разни специјални events. Нешто што не ми е далечно ни сега. Сакам да сум задолжена за продукција на насмевки и солзи радосници, смеа и вистински мигови за паметење.

И да, сонот ми е потоа, после работното време, да соберам парталите, да тркнам до некое локално студио за модерен балет, да си се испотам на саат време, да тркнам на пивце и на лабав џез, на жежок хот дог покрај морето, езерото, реката, мочуриштето, локалната бара, што и да е - леѓен нека биде, на чаша винце и вечера седната на меко перниче. Едноставно да сум во метропола, која ми нуди десетици можности за урбано живеење.

Соновите се за да се сонуваат - а некои од нив и за да се исполнуваат. Што да не?!

На Hellen, ines.h, LivingGlam и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. BeLLaDona23

BeLLaDona23 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    842
    Допаѓања:
    1.895
    Јас навистина не можам да се замислам на моето идеално работно место. Стварно ме замисливте :?: Лошо е да немаш соништа, ама на мене ми е страв да сонувам. Веќе извесно време. Мислам дека сеуште се пронаоѓам себеси. Којзнае, барајќи се, изгледа се изгубив.
    Кога се запишав на факултет, си замислував огромна лабораторија јас и епруветките. Ама сега кога речиси го завршив и кога ставија некои демонстратори кои не знаат името да си го напишат ми се повраќа. Тоест само ми се грчи желудникот. И сум тажна. Мојот сон падна во вода. Ок, би сакала да работам и во Алкалоид. А од каде да најдам луѓе, тоест врски, тоест богат роднина кој има некого таму.
    Кога се запишав во средно, иако не бев сигурна дека тоа го сакам, излезе добро. Со љубов го учев тоа што еден ден требаше да ми биде пракса.
    Одев на обука за новинарсво, во секој случај да видам дали ќе ми се допадне. Ми се допадна. Го земав сертификатот.
    Во меѓувреме бев и на работилница за фотографија. Ми се допадна. Ми изложија неколку слики. И готово.
    Цртам ногу убаво. Добив 1 во место во 8мо одд :D Без врски :D .
    Одев и на натпевари по математика. Обавезно си носев дома некое книжуле си признание, диплома.

Отсекогаш сум сакала да пишувам. Но, никогаш не сум го земала моливот и да напишам нешто.
    Многу далеку заминав барајќи се. И не се пронајдов. По се изгледа ќе треба да се вратам назад.
    Само читам и пијам кафиња. Уште се барам себеси, а времето ме гази.

12. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Во фирмата ЦАРИНСКА УПРАВА :D . Тоа ми е желба уште од мала и уште не ми е поминала, би сакала да работам на царина, не знам ама многу ми се допаѓа, ама тешко да ми се оствари таа желба, па кој знае :doh:

На Srekicka му/ѝ се допаѓа ова.
  13. butterfly.fly

butterfly.fly Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    26
    Ме интересира дали некој од вас работел/работи во Berlitz центарот за странски јазици?

14. soncenceto.matea

soncenceto.matea Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2012
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    57
    Во Комерцијална банка,Алкалоид..

15. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.076
    Аххх, колку посакувам да работам во некоја филхармонија, ама си ја утнав професијата :D Неисе ќе останам само посетител.
    Со оглед на тоа што го учам би сакала да работам во некоја фабрика каде што има производство. Макстил, Тутунски, Џонсонс Контролс, Џонсонс Мети .... Ма немам одредено место каде што сакам да работам, само барам мотивација, можност за напредување и коректен однос на надредените.

16. TeaB

TeaB Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2010
    Пораки:
    1.868
    Допаѓања:
    543
    Менаџер во Холидеј Ин или некој друг хотел.

17. SEKSI.BARBI

SEKSI.BARBI Истакнат член

Се зачлени на:
    17 ноември 2011
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    43
    да имам сопствена продавница за домашни моленици :hug:

18. Maxymous

Maxymous Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2012
    Пораки:
    195
    Допаѓања:
    70
    Маркетинг агенции, комуницација со јавновност или PR во One, Vip, Aлкалоип :)

19. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.828
    Допаѓања:
    101.184
    Било каде,само сакам мојот вложен труд да биде соодветно платен и да работам со луѓе во вистинска смисла на зборот.

20. renne

renne Истакнат член

Се зачлени на:
    23 април 2012
    Пораки:
    177
    Допаѓања:
    19
    комуницација со јавновност,Vip, во Холидеј Ин или некој друг хотел,би сакала да работам на царина,Комерцијална банка... :)