Иако цел живот потајно сум сакала малку по chill работа, нешто креативно на пример да имам сопствена продавница за стрипови ( comic books) или некој vintage bookstore најверојатно ќе завршам во центар за странски јазици секогаш со амбиција за повеќе. Па којзнае, со надоградување на сопствените знаења ќе стасам и подалеку. We'll see.
Би сакал да имам градежна фирма со 10 багери , и да добивам тендери по баснословни суми, а багерите само да си копаат и рамнат ............. хаххахах , изгледа за мене неостварливо, а некој можи и го работи ова веке ???? ::))) , ако му е здосадена работата , го откупувам бизнисот .......
Vo nekoja dobra firma so redovna dobra plata kade ke ti bide sigurno rabotnoto mesto da moze slobodno da si formiras semejstvo i da ne te boli glava sto ke bide utre ako ne daj boze ostanes bez rabota...
Па ако треба да избирам во Македонија, би сакала во Cosmic Development. Едно поради начинот на функционирање , кој многу се разликува од македонскиот, друго поради тоа што ми е по струка она кое го работат(или барем дел од она што работат). И искрено се надевам дека ќе има се повеќе фирми како оваа, со ваков начин на работа , секоја им чест.
Во било која фирма која е претставник на странска компанија. Таму се знае дека секој труд ти е вреднуван, секој екстра саат, државни празници, слободни денови и сл. Да речеме Nestle, Procter and Gamble, Hipp, Wrigleys... Може и во Скопска Пивара, Алкалоид или Тиквеш. Скромно а?
Хахаха Татко ми го работи ова, ама багерите не копаат сами туку си има вработени Ама не е толку интересна оваа работа, верувај
Charlie and the Chocolate Factory!!! Морав едноставно да напишам.. Инаку Travel Channel, како туристички водич би било совршено за мене. А пошто тоа ми делува некако ептен скромно, би рекла можеби Barnes & Noble, Тaschen.
Некаде каде што луѓето ќе ги ценат и вреднуваат по квалитетот, знаењето кое го имаат, посветеноста кон работата и ќе ги мотивираат за напредок. Се додека не почнеме да мислиме вака, ниедна фирма нема да биде предизвик за сите нас. Секаде се ценат само врските, парите, нечесните игри и умилкувањата кон претпоставените. За жал...
Имиња не би спомнувала,но сакам канцелариска работа,да имам фини и културни колеги,добра плата,слободен викенд и празници....доволно за почеток!
Ете пак јас, ми се сменило мислењето. Ма која маркетинг агенција, бре бре. Да ме врбува некој за прво пракса, па после 6000 па не знам ти што само за тоа што сум па речиси тазе дипломирана. Spoiler Од искуство на тие околу мене. А, не фала. Беа тоа денови кога студирав и кога одев на пракси, пракси да ми прекисне. Сега сакам работа. И ќе почекам се додека не ми е зорт. Сакам нешто посигурно,стабилно. Банка на пример Постдипломските ги запишав финансии, па се трудам учам. Што и да е, било каква работа да е, се учи. За една недела ќе го правиш исто како и другите.
Во еден од операторите или Оне или Вип или Т-мобаил но знам дека тоа никогаш нема да ми се исполни треба јаки врски да имаш